Η επιμονή του και η ευκαιρία…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η εβδομάδα ξεκίνησε καλά. Και δεν θα γινόταν διαφορετικά άλλωστε, από τη στιγμή που ήρθε η νίκη στο "Γεντί Κουλέ". Και ειδικά με τον τρόπο που ήρθε

Αγχωτικά αλλά εντυπωσιακά. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Αυτή είναι και η ομορφιά του. Ή ο… εφιάλτης για τον αντίπαλο, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο ΟΦΗ.

Τα κέρδη του ΑΡΗ από τη συγκεκριμένη νίκη, είναι πολλαπλά. Πήρε ψυχολογία. Έδειξε να αποκτά αυτοπεποίθηση. Κέρδισε παίκτες όπως ο Γιουνές και απείλησε περισσότερο από άλλη φορά όσον αφορά τις κλασσικές ευκαιρίες που δημιούργησε. Συν το χαρακτήρα της ομάδας μετά την ισοφάριση, όπου σχεδόν όλοι έτρεχαν πίσω στις θέσεις τους για να φτάσουν και στο δεύτερο γκολ. Το οποίο και ήρθε. Με επιμονή και λιγότερη… αναρχία σε αυτή, όπως άλλες φορές που βρέθηκε σε ανάλογη θέση. 

Δεν μπορούμε να πούμε φυσικά ότι όλα αυτά είναι έργο Παντελίδη. Ο άνθρωπος αύριο κλείνει καλά-καλά δύο εβδομάδες στην ομάδα.
Σίγουρα όμως η παρουσία του σταδιακά φέρνει κάποιες διαφοροποιήσεις στη λειτουργία της ομάδας. Πράγματα που δεν είναι τόσο ορατά αλλά θα γίνουν μέσα στο επόμενο διάστημα και εφόσον αποδώσει η δουλειά του νέου προπονητή.

Για να προλάβουμε και κάποιους, τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι ξαφνικά όλα άλλαξαν. Πλην του επιθετικού κομματιού ο ΑΡΗΣ δεν παρουσίασε τόσο μεγάλες διαφορές σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Και θα ήταν παράλογο να το κάνει ή να περιμένουμε κάτι τέτοιο. Πήρε όμως μία νίκη που του χρωστούσε η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Μία νίκη που δίνει στην ομάδα την ηρεμία για να δουλέψει όπως θέλει αυτή την εβδομάδα, πριν τη σημαντική αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό.

Ετσι όπως ήρθαν τα αποτελέσματα, το ματς της Κυριακής αποτελεί για τον ΑΡΗ μία πολύ καλή ευκαιρία να… βάλει από κάτω τους “πράσινους” -και να κρατήσει άλλους σε αυτή την κατάσταση- και να αρχίσει να σταθεροποιεί την παρουσία του στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας. Να δώσει επίσης μεγαλύτερη αξία στο “διπλό” επί του ΟΦΗ. Συν φυσικά την ακόμα μεγαλύτερη ώθηση που θα δώσουν στην ομάδα οι τρεις βαθμοί την ερχόμενη Κυριακή και πριν τη δύσκολη εβδομάδα που θα έχει μπροστά της με “Παγκρήτιο” και Περιστέρι.

Το θετικό λοιπόν είναι ότι τα χαμόγελα αρχίζουν να επιστρέφουν πάλι στην ομάδα, μαζί με την αισιοδοξία. Το κλίμα αλλάζει και όλοι στις τάξεις της ομάδας πιστεύουν ότι η συνέχεια θα είναι καλύτερη. Μένει λοιπόν να το δούμε και μέσα στο γήπεδο…

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X