"Φάρμακο" πολλαπλής χρήσης…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Μέχρι και πριν λίγες ώρες από τον αγώνα στην Ξάνθη, δεν έβρισκες πολλούς που θα ήτα αισιόδοξοι για την παρουσία του ΑΡΗ στην Ξάνθη. Και πως να ήταν εδώ που τα λέμε, όταν προ λίγω 24ωρων είχαν αντικρίσει το θέαμα της Λιβαδειάς. Μαζί με ό,τι άλλο είχε προηγηθεί.

Στα “Πηγάδια” η ομάδα ήξερε ότι έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο. Ο προπονητής, ήξερε ότι παίζει με την πλάτη στον τοίχο. Τι έκαναν λοιπόν όλοι αυτοί; Ενα βήμα μπροστά για να ξεκολλήσουν από τον τοίχο.

Δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο τάιμινγκ η ομάδα για να βγάλει τη χθεσινή αντίδραση. Μέσα σε ένα βαρύ κλίμα αμφισβήτησης, πρώτα για τον προπονητή και ύστερα για τους υπόλοιπους, ήρθε μία πολύτιμη νίκη σε μία μονομαχία Ευρώπης. Τρεις βαθμοί οι οποίοι στην οικονομία του πρωταθλήματος μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα σημαντικοί. Και το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι δεν μιλάμε απλά για ένα “τρίποντο”.

Ο ΑΡΗΣ αντέδρασε και ως εικόνα. Αρκετά βελτιωμένος μετά από καιρό. Οχι ότι έπαιξε κάτι το τρομερό. Αλλά πλησίασε το κανονικό. Είχε έναν συγκεκριμένο προσανατολισμό. Μία ομάδα με αρχή, μέση και τέλος. Και μία ομάδα που έδειξε διάθεση, πάθος. Ορεξη για να παίξει. Για να επιβιώσει. Πάλεψε, έτρεξε -δεν είναι τυχαίο ότι οι τελευταίες μετρήσεις για τη φυσική κατάσταση έδειξαν καλύτερα αποτελέσματα- και είδε ποδοσφαιριστές-κλειδιά να επανεμφανίζονται. Οπως ο Ματέο, ο Σιώπης ενώ ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει και για τον Διαμαντόπουλο που έδωσε πολλές μάχες και απέδειξε ότι αξίζει κάτι παραπάνω. Ενα πιο ενεργό ρόλο στα πλάνα του προπονητή, με δεδομένο ότι δεν αποκτήθηκε και κάποιος άλλος επιθετικός.

Ολα τα παραπάνω, σημαίνουν σφυγμός. Σημαίνουν ότι κάτι υπάρχει. Μία ομάδα που έδειξε αντανακλαστικά. Ενας προπονητής που ενώ φάνηκε να… πνίγεται μέσα στην πίεση, αντέδρασε και αυτός. Και για την ώρα, μπορεί να ανασαίνει πιο ήρεμος.

Για να παίξουμε βέβαια λίγο και τον συνήγορο του διαβόλου, με εξαίρεση το γκολ του Ματέο ο ΑΡΗΣ μέσα στο κουτί δεν είχε να επιδείξει κάτι παραπάνω. Και αναφέρεται, επειδή ο ίδιος ο Παντελίδης έχει ζητήσει περισσότερα πράγματα από την ομάδα του μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Ο ΑΡΗΣ είχε τρεις μεγάλες ευκαιρίες στην επανάληψη με σουτ εκτός περιοχής, όταν η Ξάνθη εκ των πραγμάτων αναγκάστηκε να βγει μπροστά και να δώσει περισσότερους χώρους. Ετσι όμως είναι το ποδόσφαιρο. Εκμεταλλεύεσαι τις συνθήκες που μεταβάλλονται συνεχώς.

Το ζήτημα πάντα, είναι ένα. Η συνέχεια. Και αυτή είναι που πρέπει να υπάρξει για τον ΑΡΗ. Είναι το μείζον θέμα σε ένα διάστημα που τη χρειάζεται. Διότι μετά τις πρώτες αγωνιστικές, τα σκαμπανεβάσματα είναι αρκετά. Λείπει η σταθερότητα που απαιτείται τουλάχιστον στα επόμενα τρία ματς ώστε η ομάδα να έχει την καλύτερη δυνατή συγκομιδή βαθμών πριν μπει ξανά στη διαδικασία των ντέρμπι. Ας είναι το ματς η Ξάνθης η αρχή την οποία… δεν αποτέλεσαν άλλα ματς και να μην αποτελέσει “πυροτέχνημα” όπως το 60λεπτο κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Υ.Γ. Προσθήκη ποιότητας ο Φετφατζίδης. Το θέμα είναι τώρα ποιος θα μείνει εκτός, γιατί μαζεύτηκαν αρκετές επιλογές στα άκρα. Αλλού ήταν η ανάγκη για ενίσχυση, όμως δεν μπορείς να αδιαφορήσει με μία τέτοια περίπτωση ποδοσφαιριστή.

Προτεινόμενα Άρθρα