Συσπείρωση και αντίδραση διαρκείας!

από Γιώργος Γκάτος

Από το πρώτο λεπτό στο "Nick Galis Hall" και το"Κλεάνθης Βικελίδης", ο κόσμος του ΑΡΗ πήρε φανέλα "βασικού" και… έγειρε την πλάστιγγα

Ο ΑΡΗΣ πάτησε στον αγωνιστικό χώρο του “Κλεάνθης Βικελίδης” με μοναδικό σκοπό να πετύχει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του και να μην “πετάξει” άδικα μια νίκη που προέρχεται από τη καλύτερη φετινή του εμφάνιση. Κόντρα στην ακριτική ομάδα, ο ΑΡΗΣ μέτρησε 28 λάθη, τα λιγότερα που έχει κάνει φέτος στη Superleague.

Ερχόμενος στο “Κλεάνθης Βικελίδης” 20 μέρες μετά, ο ΑΡΗΣ ήξερε ότι θα αντιμετωπίσει μια ομάδα δυσκολοκατάβλητη, που είχε σκοπό να εκμηδενίσει τον ρυθμό του αγώνα και να “χτυπήσει” στις αντεπιθέσεις. Η υπεραριθμία στον άξονα, οδήγησε τον ΑΡΗ στο να επιχειρήσει 30 γεμίσματα, όχι με τόσο μεγάλη επιτυχία. Όταν ο Σάββας Παντελίδης αποφάσισε να “σπάσει” το δίδυμο Μπάσα-Σιώπη -που ήταν στα καλύτερα του- και να βάλει στο παιχνίδι ένα καθαρό 10αρι όπως ο Μαρτίνεθ και τον Ματίγια που μπορεί να κρατήσει τη μπάλα, ο ΑΡΗΣ έγινε πιο “κάθετος”.

Η έλλειψη εναλλακτικών επιλογών το προηγούμενο διάστημα, οδήγησε τον Έλληνα τεχνικό στο να δείξει περισσότερη εμπιστοσύνη σε παίκτες του ρόστερ τους οποίους είχε παραγκωνίσει. Την ίδια στιγμή η έλευση των χειμερινών μεταγραφών θα αυξήσει τον εσωτερικό ανταγωνισμό. Ο ΑΡΗΣ έχει μπροστά του 11 αγώνες και στην αφετηρία αυτών έχει ένα ισχνό προβάδισμα. Ο ενθουσιασμός κράτησε για λίγες ώρες το βράδυ της Πέμπτης και για ακόμα λιγότερες το βράδυ της Κυριακής.

Τα σκαμπανεβάσματα της ομάδας ήταν φυσιολογικά ως ένα επίπεδο. Με πάνω από 20 παίκτες τις τελευταίες δύο μεταγραφικές περιόδους και αρκετούς τραυματισμούς, η συνοχή της ομάδας πήγε… περίπατο. Σε αυτήν επένδυσε και ο Σάββας Παντελίδης στα τελευταία δύο παιχνίδια, όπως τόνισε χθες στη συνέντευξη τύπου. Κάπως έτσι φτάσαμε από τα γιουχαρίσματα και το “τρίξιμο” της καρέκλας, στα χειροκροτήματα και το “πρώτη φορά ένιωσα μέλος αυτής της ομάδας”, χθες. Που να βελτιωθεί και η αντιμετώπιση των στατικών φάσεων που έβγαλε δύο φορές τους παίκτες του ΠΑΣ ολομόναχους στη καρδιά της περιοχής, αλλά και η γρήγορη μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση.

Το Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε ικανοποιητικά για τον κόσμο του ΑΡΗ, καθώς μια μέρα νωρίτερα έκανε το καθήκον του και το μπασκετικό τμήμα. Με τον Γιάννη Καστρίτη στο πάγκο και μια εντελώς διαφορετική ψυχολογία στους παίκτες που έχουν βρει το ρόλο τους, υπό το βλέμμα της πρωταθλήτριας ομάδας του 1979 και πέντε χιλιάδες κόσμου, δεν συνάντησαν εμπόδιο κόντρα στον Πανιώνιο. Όντας γεννημένος περίπου 20 χρόνια μετά από αυτόν τον θρίαμβο, ένιωσα συγκίνηση κατά το άκουσμα των ονομάτων τους και το “ζεστό” χειροκρότημα του κόσμου.

Υ.Γ. Εθεάθη στη περιοχή Χαριλάου ένας 24χρονος αμυντικός χαφ που τρέχει ακόμα, μια μέρα μετά. Ακούει στο όνομα Μανώλης και είναι καλό να ξεκουραστεί για το επόμενο παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X