Πληγώθηκε ο εγωισμός τους, είναι στο χέρι τους

από Γιώργος Γκάτος

Ένωσε τα κομμάτια του "παζλ" που του έλειπαν, κράτησε σταθερό το πλάνο του και είδε τον εαυτό του από εκτός ομάδας στις τρεις συνεχόμενες νίκες. Ο Σάββας Παντελίδης γύρισε το εις βάρος του κλίμα και στοχεύει ήδη στην εντός έδρας νίκη κόντρα στον Πανιώνιο

Η χρονιά των “Κίτρινων” είναι γεμάτη από σκαμπανεβάσματα. Μπορώ να πω όμως με βεβαιότητα ότι χθες είδαμε τον ΑΡΗ. Τον ΑΡΗ -που ανεξαρτήτως αποτελέσματος- πίεσε ψηλά, δημιούργησε παιχνίδι από τον άξονα και είδε όλη την μεσοεπιθετική του γραμμή να απειλεί και να μην έχει το ρόλο ενός απλού θεατή στο… ψυχρό -από άποψη καιρού- και “καυτό” -από άποψη κόσμου- “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”.

Ο Σάββας Παντελίδης βρέθηκε με το 1,5 πόδι στην έξοδο, όμως αξιοποίησε αποδοτικά τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα και σε συνδιασμό με την αγωνιστική “αναγέννηση” ορισμένων ποδοσφαιριστών έφτασε σε σερί τριών νικών, έχοντας δεχτεί μόλις 1 γκολ τις τελευταίες 6 αγωνιστικές. Παράλληλα, κράτησε σταθερό τον κορμό του και δεν προχώρησε σε μεγάλες αλλαγές, παρά μόνο την αναγκαστική αλλαγή του Δημήτρη Διαμαντόπουλου. Και ο στόχος είναι να υπάρχει συνέχεια, αρχής γενομένης από τη Κυριακή κόντρα στον Πανιώνιο.

Αγωνιστικά, η χθεσινή νίκη ήρθε μετά από ορθολογικό παιχνίδι. Ο Μανώλης Σιώπης και ο Μίτζεν Μπάσα “έκοβαν και έραβαν” μέχρι το 0-3. Ο Μάρτιν Τόνσο πρόσφερε αυτό για το οποίο αποκτήθηκε, δηλαδή τη μεταφορά της μπάλας από το κέντρο στην επίθεση με ταχύτητα. Παράλληλα, το παιχνίδι του ΑΡΗ έπαψε να στηρίζεται όλο στη πλευρά του ριμπάουντερ… Ματέο Γκαρσία. Τόνσο, Λάρσον και Γκάρσια πατούσαν περιοχή και απασχολούσαν τους αμυνόμενους, ώστε ο προωθημένος Νικολά Ντιγκινί να βρει χώρους. 

Και όπως μετά από τη νίκη στη Ξάνθη, οι παίκτες ζήτησαν τη νίκη με τον ΠΑΣ για να έχει “αντίκρισμα” το διπλό, έτσι και χθες ζήτησαν την αντίστοιχη νίκη με τον Πανιώνιο. Ο εγωισμός όλων τους πληγώθηκε αρχικά στην Κρήτη, αλλά ακόμη περισσότερο στη Λιβαδειά. Πλέον, οι “Κίτρινοι” έχουν τη μπάλα στα πόδια τους σε ότι αφορά τον στόχο “Ευρώπη”, αλλά όπως τόνισαν άπαντες “Ένα παιχνίδι τη φορά”.

Απομένουν δέκα αγωνιστικές. Έξι εντός έδρας παιχνίδια, τέσσερα εκτός. Ο χθεσινός ΑΡΗΣ με γεμίζει ελπίδα και οι δηλώσεις των ποδοσφαιριστών της ομάδας μου δίνουν το σύνθημα… μάχης μέχρι τελικής πτώσεως. Θα σταθώ και στις δηλώσεις του Σάββα Παντελίδη, ο οποίος έχει ξεφορτωθεί την υπερβολική πίεση από πάνω του και είχε διάθεση να ασχοληθεί με τα δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών περί παραμονής του ή μη. Μόνο που αυτά δεν προέκυψαν από την φαντασία των δημοσιογράφων. 

Υ.Γ. Το πάρτι στη κερκίδα -ειδικά μετά το 0-3, σε γεμίζει χαρά. Και γεμίζει χαρά όλους όσους ταξίδεψαν από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα προς το “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”, αλλά και εκείνους που περιμένουν “καρτερικά” τα παιχνίδια του ΑΡΗ στη Νότια Ελλάδα. Ειλικρινής στήριξη για 90′ λεπτά…

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X