Ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε μια δεμένη ομάδα με ξεκάθαρο προσανατολισμό: Ασφυκτική πίεση και αντεπιθέσεις. Το πρώτο το πέτυχε ως το έπακρον. Τα δίδυμα Βέλεθ-Ρος και Σιώπη-Ματίγια δούλεψαν άψογα τακτικά και ο ΑΡΗΣ έφυγε με "Χ" το οποίο δεν είμαι σίγουρος ότι τον ικανοποιεί.
Το κρύο στα δημοσιογραφικά της Τούμπας άξιζε για να παρακολουθήσεις από κοντά αυτή την ομάδα. To “X” στην χθεσινή αναμέτρηση ήταν η σφραγίδα της αγωνιστικής σοβαρότητας με την οποία προσεγγίζει ο ΑΡΗΣ το κάθε παιχνίδι. Μέσα στο 2019, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη έχει δεχθεί μόλις τρία γκολ. Όσα και εκείνο το “ρημαδιασμένο” απόγευμα στο Ηράκλειο που τον πέταξε εκτός στόχου.
Οι “Κίτρινοι” έχουν επανακτήσει την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Η δουλειά των προπονήσεων φαίνεται για τα καλά στον αγωνιστικό χώρο. Δεν είναι εύκολο να μετατρέψεις μια ομάδα που χτίστηκε για passing game σε μια ομάδα που το δεκάρι της – ο Μαρτίνεθ στη συγκεκριμένη περίπτωση- θα πιέζει από το 1′ το αντίπαλο κεντρικό δίδυμο στο ύψος της περιοχής. Το μάτι όλων γυάλιζε γιατί δεν είχαν ακούσει και λίγα το μεσοδιάστημα που προηγήθηκε.
Λίγο ο ποδοσφαιρικός εγωισμός που νιώθει ο κάθε αθλητής, όταν δεν μπορεί να κερδίσει ένα παιχνίδι -στο οποίο είναι ανώτερος- έστω και αν αγωνίζεται με 10 παίκτες από το 12′. Λίγο οι “τεσσάρες” και οι “πεντάρες” που θα έτρωγαν οι “Κίτρινοι” στα… λόγια, γιατί στη πράξη ολοκλήρωσαν το παιχνίδι δεχόμενοι πέντε τελικές -εκ των οποίων καμία εντός περιοχής και με μοναδική εντός εστίας το γκολ του Βιερίνια. Λίγο το γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ του πρώτου γύρου, έφυγε από όλα τα ντέρμπι χωρίς τους βαθμούς που ήθελε.
Τακτικά πάντα, η μάχη των πάγκων έγειρε προς τον Παντελίδη με χαρακτηριστική ευκολία. Η πίεση που άσκησε ο ΑΡΗΣ με Μαρτίνεθ-Ντιγκινί αρχικά και στη συνέχεια με Σιώπη-Ματίγια, έβγαλε από τα νερά τους τους γηπεδούχους. Οι “Κίτρινοι” έβγαλαν εκτός αγώνα τα επιθετικά “κλειδιά” του ΠΑΟΚ, δημιούργησαν ευκαιρίες και τα πρώτα “γιουχαρίσματα” ακούστηκαν στη Τούμπα με την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου. Πως να μην δοκιμάσει ο Μπίσεσβαρ να αναζητήσει τη τύχη του με την πτώση στην περιοχή, όταν αναγκάζεται από την αρχή του παιχνιδιού να γυρίζει πιο πίσω από τα αμυντικά χαφ του ΠΑΟΚ για να πάρει τη πρώτη πάσα.
Επιθετικά, ο ΑΡΗΣ πήρε πολλά πράγματα από τους χαφ του, οι οποίοι με γρήγορες πάσες δημιουργούσαν αντεπιθέσεις σε πρώτο χρόνο. Οι εξτρέμ του ΑΡΗ δεν μπόρεσαν να προσφέρουν και να δημιουργήσουν, αλλά η τακτική τους προσήλωση στις επιθέσεις του ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλή (Εξαιρείται η αδυναμία του Ματέο να απομακρύνει τη μπάλα πριν το 1-0). Δεν είναι λίγοι που αναρωτιούνται τι θα γινόταν αν ο Λάρσον “έσπαγε” τη μπάλα σε εκείνη την αντεπίθεση. Αφήνω στην άκρη τις πολλές απουσίες που κλήθηκε να διαχειριστεί ο Έλληνας τεχνικός.
Ας πάμε και στο γκολ της ισοφάρισης. Ο ΑΡΗΣ σκόραρε με κεφαλιά, ενώ το ύψος ήταν το μεγαλύτερο μειονέκτημα του στη χθεσινή αναμέτρηση. Κομπίνα “πάρε-βάλε”. Ήταν οφσάιντ; Με το V.A.R. το γκολ θα είχε ακυρωθεί έστω και για μισό… καλάμι offside. Αλλά αν οι διαιτητές είχαν τη δυνατότητα του ριπλέι, οι “Κίτρινοι” θα είχαν μαζέψει κι άλλους βαθμούς και θα ήταν ήδη στην Ευρώπη. Κουβέντες για λαϊκή κατανάλωση.
Αν ο ΑΡΗΣ δεν σταματήσει σήμερα τη κουβέντα για το ντέρμπι της Τούμπας, θα το πληρώσει το Σάββατο. Οι “Κίτρινοι” βρίσκονται σε καλό “φεγγάρι”, ενώ ως τη λήξη του πρωταθλήματος έχουν πέντε εντός έδρας αναμετρήσεις και τρεις εκτός. Μόνοι τους κλότσησαν τη καρδάρα με το γάλα, μόνοι τους έχουν τη δεύτερη καλύτερη φόρμα του πρωταθλήματος.
Υ.Γ. Unfair η κίνηση του Σάββα Παντελίδη να μην απαντήσει σε ερωτήσεις στη συνέντευξη τύπου, αλλά τι να έλεγε; Πάλι ότι δεν υπήρχε πέναλτι;
Υ.Γ. 2 Ο Βέλεθ πανηγυρίζει ένα γκολ ψυχολογίας, ο Ρος γυρίζει να κοιτάξει τον χρόνο που απομένει και σπρώχνει τους συμπαίκτες του ενώ ο Βαλεριάνος βρίσκεται ήδη στη σέντρα.