Αλλάζεις επίπεδο όταν…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι "πεντάρες" για τον ΑΡΗ στην 1η κατηγορία, δεν αποτελούν ένα τόσο συχνό φαινόμενο. Αυτός είναι ο ένας λόγος που το χθεσινό αποτέλεσμα, έχει τη δική του αξία.

Μπορεί η ομάδα να έπαιζε κόντρα στον καταδικασμένο Απόλλωνα των απουσιών και των αλλαγών από πλευράς Βελέντζα, υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά. Οτι δηλαδή ακόμα και στις καλές της χρονιές στην Super League πριν χρόνια, δεν έφτανε εύκολα σε τέτοια σκορ με τέτοιους αντιπάλους. Και μην ξεχνάμε το “διπλό” του Απόλλωνα στη Νέα Σμύρνη ή τα δύσκολα που έβαλε σε αρκετούς φέτος.

Είναι η διαφορά ποιότητας. Είναι η άμυνα του Απόλλωνα που δεν… έστριβε και πολύ χθες, αφού βρέθηκε σε κακή μέρα. Είναι όμως και η φιλοσοφία του ΑΡΗ, η οποία ξεκινάει από τον προπονητή του. Μαζί με το τακτικό κομμάτι και το πλάνο που εφαρμόστηκε πάλι σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό…

“Τρώγοντας, ανοίγει η όρεξη” λέει ο λαός. Και ο ΑΡΗΣ όσο δημιουργούσε και σκόραρε, τόσο του άνοιγε η όρεξη για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ. Δεν άφηνε το πόδι από το γκάζι. Με τρέξιμο, πίεση και ευκαιρίες που δημιούργησε, τόσο στο πρώτο ημίχρονο όσο και στο δεύτερο. Με παίκτες που είχαν ανάγκη τα γκολ τα οποία πέτυχαν. Ενα έλειψε και από τον Σιώπη, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος του ΑΡΗ, με τον Μαρτίνες να ακολουθεί. Με την ομάδα αρκετές φορές να φτάνει στην αντίπαλη περιοχή “χτίζοντας” από πίσω. Εστω κι αν όλα αυτά ήρθαν κόντρα στον τελευταίο. Είναι το δεδομένο που πρέπει να μας… φρενάρει ώστε να μην ξεφύγουμε από τα δίκαια εύσημα και πάμε στη φάση της εκθείασης.

Είναι από τα παιχνίδια που συνήθως ταιριάζει μία ατάκα… Του Μπάγεβιτς, αν δεν με απατά η μνήμη μου. Οτι οι τίτλοι και οι στόχοι μίας ομάδας, κρίνονται στα μικρά παιχνίδια και όχι στα ντέρμπι. Τέτοιου είδους παιχνίδια, έτσι πρέπει να τα “καθαρίζει” ο ΑΡΗΣ. Οπως χθες. Εάν θέλει να αλλάξει επίπεδο. Να αρχίσεις να γίνεσαι φόβητρο. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι ένα μικρότερο σκορ θα είχε λιγότερη αξία.

Ο Απόλλωνας έχασε το ματς πριν καν έρθει στη Θεσσαλονίκη, όταν ο Βελέντζας δηλώνει για τιμωρία τον καλύτερο του ποδοσφαιριστή. Δηλαδή τον Μπεντινέλι. Και παράλληλα κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα. Παρόμοια είναι και η προσέγγιση του ΟΦΗ, αν προσέξουμε τους παίκτες που δηλώθηκαν να απουσιάσουν από το παιχνίδι του “Κλεάνθης Βικελίδης”. Και μιλάμε για μία ομάδα που έχει σαφώς πιο ρεαλιστικές ελπίδες από τον Απόλλωνα. Και “καίγεται” για βαθμούς. Αυτά είναι πράγματα, τα οποία έχει κερδίσει ο ΑΡΗΣ του Παντελίδη.

Ο 53χρονος τεχνικός ορθώς κρατάει χαμηλούς τόνους και αποφεύγει να “κλειδώσει” την 5άδα ή να δώσει στην ομάδα του προβάδισμα για την 4η θέση. Δεν θέλει να διαταράξει τη νοοτροπία που έχει δομήσει έως τώρα μέσα στα αποδυτήρια. Παρόλο που και τα δύο, ισχύουν.

Για αυτόν λοιπόν, περιμένοντας και το μαθηματικό της υπόθεσης, πρέπει να προχωρήσει και ο προγραμματισμός σιγά-σιγά. Στον βαθμό που το επιτρέπουν οι υπάρχουσες συνθήκες. Μία προεργασία σε πρώτη φάση. Διότι έτσι επίσης ανεβαίνεις επίπεδο. Οταν προνοείς από νωρίς.  Σκέψεις; Γίνονται. Ψάξιμο; Επίσης. Προτάσεις; Πολλές. Και μην ξεχνάμε ότι δεν είναι μόνο το αγωνιστικό αλλά και το εξωαγωνιστικό όπου επίσης αυξάνονται οι απαιτήσεις. Πράγματα που ήδη απασχολούν. Και θα απασχολούν όλο και πιο έντονα όσο φτάνουμε προς το φινάλε του πρωταθλήματος, σε περίπου 1,5 μήνα.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X