Ο στυλοβάτης του ΑΡΗ

από AllAboutARIS

Το καλοκαίρι του 2018 ήταν μια περίοδος κοσμογονικών αλλαγών για την ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

Με την ομάδα να επιστρέφει στην μεγάλη κατηγορία μετά από 4 χρόνια ήταν δεδομένο πως θα υπάρξουν τεράστιες αλλαγές στο ρόστερ.

Μία από τις πολλές μεταγραφές που έγιναν, κατόπιν εισήγησης του Πάκο Ερέρα, ήταν και αυτή του Χαβιέ Ματίγια. Ο Ισπανός θεωρούταν το καλοκαίρι ένας 30χρονος μέσος με συμπαθητικό βιογραφικό σε ομάδες της Ισπανίας αλλά και με έναν μεγάλο αστερίσκο.

Ο χαφ του ΑΡΗ υπέφερε από έναν τραυματισμό ο οποίος τον άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης για παραπάνω από ένα ημερολογιακό έτος (Νοέμβριος 2016-Ιανουάριος 2018). Είναι δεδομένο πως σε διαφορετική περίπτωση θα έβρισκε βασικό ρόλο στην Ρεάλ Μπέτις και για τον ίδιο ήταν ένα μεγάλο ρίσκο να φύγει από την πατρίδα του για να έρθει να αγωνιστεί στην Ελλάδα.

Η αλήθεια είναι πως ο Ματίγια άργησε να προσαρμοστεί στους “κίτρινους”. Η αποχώρηση δε του Πάκο Ερέρα από τον ΑΡΗ τον περασμένο Νοέμβριο, του ανθρώπου δηλαδή που τον έφερε στην Θεσσαλονίκη, τον επηρέασε ακόμη περισσότερο.

Την στιγμή που ο ίδιος αμφέβαλε για το μέλλον του στην ομάδα έγιναν οι κατάλληλοι χειρισμοί και ο ίδιος πείστηκε για την εμπιστοσύνη που ενέπνεαν στον ΑΡΗ για το πρόσωπο του.

Πλέον εδώ και καιρό είναι από τα βασικά γρανάζια της αγωνιστικής ανάκαμψης και της εντυπωσιακής πορείας του ΑΡΗ στον δεύτερο γύρο. Μαζί με τον Μανώλη Σιώπη στο κέντρο αποτελούν την κινητήρια δύναμη της ομάδας του Σάββα Παντελίδη και οδηγούν εκ του ασφαλούς τους “κίτρινους” στα Ευρωπαϊκά σαλόνια.

Πλέον η υπόθεση της παρουσίας του Ματίγια στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και την επόμενη σεζόν είναι μεταξύ της ΠΑΕ και του ατζέντη του Ισπανού. Άπαντες περιμένουν την ευτυχή κατάληξη της υπόθεσης.

Προτεινόμενα Άρθρα

Παιδιά θα μας...αποκαλύψετε ποιος παίκτης, ποιας ομάδας ερευνάται από την επιτροπή δεοντολογίας για σεξουαλική παρενόχληση ή μόνο στον ΑΡΗ θα πετάτε λάσπη;

Χ
X