Ο μετρημένος Παντελίδης

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οσοι περίμεναν χθες να ακούσουν βαρύγδουπες δηλώσεις ή "σάλτσες" από τον Σάββα Παντελίδη, λογικά δεν έχουν σκιαγραφήσει αποτελεσματικά και το προφίλ του ανθρώπου που κρατάει το "τιμόνι" του ΑΡΗ τους τελευταίους μήνες.

Κάθισε μπροστά στο μικρόφωνο διαβασμένος για να τον ακούσει ο κόσμος και προετοιμασμένος όσον αφορά το κομμάτι των δημοσιογράφων, αφού στην αρχική τοποθέτησή του πρόλαβε να καλύψει το μεγαλύτερο κομμάτι των ερωτήσεων που περίμενε ότι θα του γίνονταν.

Για περίπου μία ώρα ο Παντελίδης κατέγραψε την πραγματικότητα των τελευταίων μηνών μέσα από τη δική του ματιά. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι επί των ημερών του ο ΑΡΗΣ παίζει καλύτερα και προσφέρει ενίοτε ελκυστικό ποδόσφαιρο με αποτελεσματικότητα. Η τελευταία ήταν αυτή που έλειπε από τον προκάτοχό του, μαζί με την φυσική κατάσταση που απαιτεί το συνεχές πρέσινγκ το οποίο ζητάει ο προπονητής του ΑΡΗ. Και όπως φάνηκε από όσα δήλωσε χθες, πάνω σε αυτό το στοιχείο θα “χτίσει” το ερχόμενο καλοκαίρι τον δικό του ΑΡΗ, προσπαθώντας να το συνδυάσει και με την ποιότητα των παικτών που θα προστεθούν στο ρόστερ. Δεν εμβάθυνε βέβαια παραπάνω στα “θέλω” του. Για παράδειγμα στο τακτικό κομμάτι πέραν της πίεσης. Τι άλλο μπορεί να θέλει. Αλλά είναι και μία ερώτηση που μπορεί να γίνει ξανά σε έναν μήνα που θα αρχίσει να δημιουργεί τον δικό του ΑΡΗ. Θέλει να “πατήσει” σε αυτό που παρουσίασε φέτος και να το βελτιώσει αισθητά. Θα το καταφέρει; Αυτό, θα πρέπει να περιμένουμε για να το δούμε. Διότι συμβόλαιο με την επιτυχία, δεν υπογράφει κανένας.

Ο Παντελίδης έδειξε με τον δικό του τρόπο ότι δεν απέχει πολύ από αυτή τη φιλοσοφία, αφού ορθώς απέφυγε να κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις ή να τάξει πράγματα. Και θα ήταν το μόνο εύκολο για αυτόν, απευθυνόμενος σε έναν κόσμο που ειδικά τώρα “διψάει” για τέτοια. Επέλεξε να είναι μετρημένος στα λόγια του, βασιζόμενος στα δεδομένα που έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια του. Θα το κάνει κάποια άλλη στιγμή. Και οφείλει να το πράξει, όπως και όλοι στην ομάδα. Ωστε όλοι να ξέρουμε τι θέλει ο ΑΡΗΣ από την επόμενη σεζόν και να κρίνουμε αναλόγως. Κόσμος, δημοσιογράφοι και λοιποί. Οπως έκανε δηλαδή ο Καρυπίδης πέρυσι το καλοκαίρι, όταν οριοθέτησε τον στόχο της Ευρώπης.

Με την τοποθέτησή του περί αποχώρησης ποδοσφαιριστών που “δημιουργούν περισσότερα προβλήματα παρά βοηθούν” και προαναγγέλοντας εκπλήξεις, δημιούργησε βέβαια και ερωτηματικά. Και παράλληλα έδωσε ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη λίστα με τους παίκτες που θα αποχωρήσουν από την ομάδα. Αυτοί ξέρουν, αυτοί αποφασίζουν. Απλά όποια κίνηση γίνει θα πρέπει να έχει δύο βασικά κριτήρια. Το αγωνιστικό όφελος και το καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Τίποτε άλλο. Διότι σε έναν ζωντανό οργανισμό, είναι φυσιολογικό κάποιες φορές να υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις.

Στο κομμάτι των μεταγραφών του Γενάρη όπου επίσης αναφέρθηκε, σίγουρα έγιναν εύστοχες κινήσεις και το ποσοστό επιτυχίας τους είναι άκρως θετικό για χειμώνα. Απλά δεν ήταν το 100% ενδεχομένως, αφού τον Τόνσο δεν τον είδαμε, ο Φετφατζίδης δεν έβγαλε την ποιότητά του και ο Σαββίδης δεν πήρε ούτε μία ευκαιρία. Ηταν αχρείαστη η προσθήκη του. Και δεν φταίει το παιδί φυσικά, του οποίου η συμπεριφορά ήταν επαγγελματική. Λάρσον, Ρόουζ και Κόρχουτ, σου “βγήκαν” ναι. Και συνέβαλαν σημαντικά στον 2ο γύρο.

Προσωπικά είμαι φαν των ανθρώπων που κρατούν χαμηλούς τόνους και προτιμούν να μιλούν μέσα από τη δουλειά τους. Ο Παντελίδης είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους. Θέλει να δει πρώτα τι θα έχει και μέχρι που μπορεί να φτάσει, με έναν ΑΡΗ που έχει συγκεκριμένα δεδομένα και ένα ελληνικό πρωτάθλημα με ιδιαιτερότητες. Οταν δήλωνε αισιόδοξος μετά τη Λιβαδειά, δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος. Τώρα, βλέπεις πάλι αυτή την αισιοδοξία στα μάτια του. Αρα περιμένουμε και προσδοκούμε για το καλύτερο, με τα κεκτημένα και μία πορεία τελικού στο Κύπελλο να είναι το μίνιμουμ φυσικά. Η Ευρώπη, είναι μία άλλη ιστορία…

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X