Συνέπεια, σοβαρότητα και συνέχεια στο… ταξίδι

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Η απουσία του ΑΡΗ από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις ήταν αρκετά μεγάλη, κάτι που θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον βαθμό δυσκολίας για τους προκριματικούς. Η προσμονή του κόσμου είναι μεγάλη, όπως μεγάλο θα είναι και το άγχος των ποδοσφαιριστών.

Ακόμη μία χρονιά τελείωσε και μια άλλη ξεκινά για τον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ. Είναι σαν να πέρασαν μόλις λίγα 24ωρα από την νίκη επί της Ξάνθης και ήδη η πρώτη «μάζωξη» και το ευρωπαϊκό ραντεβού μοιάζουν να απέχουν ελάχιστα.

Την τελευταία φορά που ο ΑΡΗΣ διένυε καλοκαίρι προετοιμασίας με ευρωπαϊκό «άρωμα» κάποιοι από εμάς φορούσα(με)ν κοντά παντελονάκια και τρώγαμε παγωτά ακούγοντας ραδιόφωνο, ξεκοκαλίζοντας εφημερίδες, περιμένοντας τα ονόματα «αεροδρομίου» για να πάρουμε απόφαση να προμηθευτούμε το διαρκείας μας για την επόμενη χρονιά. Τα χρόνια όμως περνούν.

Έκτοτε, πτώση στην Γ Εθνική, λύσεις ανάγκης, εσωστρέφεια, ποδοσφαιριστές από το «χαμηλό» ράφι και ενασχόληση με εξω-αγωνιστικό ρεπορτάζ. Τουτέστιν – πίκρα και αδιαφορία προς τα «ωραία» του καλοκαιριού.

Και φυσικά

Ευρώπη ούτε για δείγμα…

Η σεζόν “We are back” έχει ολοκληρωθεί και την θέση της παίρνει η “Together we Rise”.

Το περσινό καλοκαίρι της επιστροφής του Θεού του πολέμου στην φυσική του θέση, στην Superleague, τα πρώτα “latin” ονόματα και οι καλοκαιρινοί “μήνες του μέλιτος” (με τα όσα αρνητικά επακόλουθα  είδαμε μέσα στην σεζόν) είναι και εκείνα παρελθόν, εξυπηρετώντας απλώς, ως προθάλαμος, την έλευση του συνεπούς και σοβαρού “τώρα”. 

Ο καλοκαιρινός σχεδιασμός του ΑΡΗ της σεζόν 2019 -20 δεν θυμίζει σε τίποτα τον περσινό σχεδιασμό με: νέο προπονητή, 2 ντουζίνες ποδοσφαιριστές και επίσημες υποχρεώσεις 3 μήνες μετά, με το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Ο φετινός ΑΡΗΣ, στο μεγαλύτερο του μέρος, έχει ήδη διαμορφωθεί, έχει ονόματα και αριθμούς, έχει νέο προφίλ και βρίσκεται καλά κλειδωμένος στο συρτάρι του Θόδωρου Καρυπίδη, του Κωνσταντίνου Διαμαντόπουλου και του Σάββα Παντελίδη. Ίσως να βρίσκεται εκεί πολύ πριν φύγουν για διακοπές οι ποδοσφαιριστές.

Ο ΑΡΗΣ δείχνει να έπαθε (βλ. ΕΞΤΡΑ (απαραίτητη) μίνι προετοιμασία τον χειμώνα, καίριες- ΣΩΤΗΡΙΕΣ- κινήσεις στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και στροφή 180 μοιρών στο αγωνιστικό κομμάτι υπό τον Σάββα Παντελίδη) και να έμαθε. Οι «κιτρινόμαυροι» δείχνουν να ξέρουν το «έργο» μέχρι και το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ομάδας, για τα προκριματικά του Europa League. Τα αμέτρητα μίτινγκς της αγίας τριάδας «Καρυπίδη-Διαμαντόπουλου-Παντελίδη» , εδώ και 2 μήνες, μαρτυρούν την επικείμενη επιτυχία στον σχεδιασμό και την προετοιμασία του νέου ΑΡΗ.

Διόρθωση, όχι του νέου…του βελτιωμένου ΑΡΗ.

Πυξίδα για την συνέχεια του ταξιδιού, αυτή την φορά σε ευρωπαϊκά ύδατα, αποτελεί το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν. Οι 3 λέξεις του τίτλου δε, αποτελούν την σπονδυλική στήλη του νέου ΑΡΗ.

Συνέπεια, σοβαρότητα και συνέχεια.

Στο κομμάτι της συνέπειας, οι «κίτρινοι» δεν έχουν φέτος την πολυτέλεια να μην κοιτάξουν με απόλυτη προσήλωση όλα τα παιχνίδια. Δεν υπάρχει δυνατότητα να χαθούν φέτος ευκαιρίες όπως αυτή με τον Εργοτέλη, στον θεσμό του κυπέλλου, πέρσι. Το κόστος ανεβαίνει ανάλογα με το «κέρδος» για εκείνους που γιγαντώνονται και ο ΑΡΗΣ, εφόσον επιθυμεί να διεκδικήσει τα πάντα, πρέπει να είναι συγκεντρωμένος από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας, από το πρώτο χαλαρό τρέξιμο και τα «ποδήλατα» της Ολλανδίας, μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι των πλέι οφ της Superleague. Είναι καταδικασμένος να βελτιωθεί και να πετύχει, τουλάχιστον ως τον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Με σοβαρότητα, την οποία διακρίνουμε ήδη σε μεταγραφικά, σχεδιασμό προετοιμασίας, επικοινωνιακό προφίλ, «λίφτινγκ» σε Ρύσιο και Κλ.Βικελίδης, ο ΑΡΗΣ της νέας σεζόν αποτινάσει από πάνω του τον χαρακτήρα του «νεοφώτιστου» (που ποτέ δεν του πήγαινε) και μπαίνει στο μάτι των «δίπλα», των «κάτω»… και των «εντός – εκτός». Με σοβαρότητα και στόμφο, κυρίως όμως χωρίς τυμπανοκρουσίες, συνεχίζοντας την γενικότερη στροφή του συλλόγου τα τελευταία χρόνια, ο ΑΡΗΣ της νέας περιόδου ήρθε για να μείνει και να ανεβαίνει προς την κορυφή.

Η συνέχεια, σε Superleague, Κύπελλο Ελλάδας και Ευρώπη, στις οθόνες σας…

Φέτος εξάλλου τα ποσοστά τηλεθέασης των «κιτρινόμαυρων» ήταν ανάλογα με εκείνα σε Eurovision, «Παρα -5» και Λαζόπουλο. Όσο και να ενοχλεί μερικούς. 

 

ΥΓ Η κίνηση των διαρκείας στην χώρα μας, καλώς ή ΚΑΚΩΣ, είναι αλληλένδετη και αμιγώς εξαρτώμενη με το μεταγραφικό κομμάτι. Με κάθε ανακοίνωση θα γίνονται και τα αναμενόμενα «μπαμ»  στις πωλήσεις των. Ήδη η «βόμβα» με Ιντέγε πυροδότεί …ενθουσιασμό.

 

ΥΓ2 Ο απολογισμός στο μεταγραφικό κομμάτι θα αργήσει, καθώς ταιριάζει απίστευτα με …Κολιό, τον Αύγουστο. (Μπορεί και Σεπτέμβριο). 

ΥΓ3 Η απουσία του ΑΡΗ από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις ήταν αρκετά μεγάλη, κάτι που θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον βαθμό δυσκολίας για τους τρεις προκριματικούς. Η προσμονή του κόσμου είναι μεγάλη, όπως μεγάλο θα είναι και το άγχος των ποδοσφαιριστών. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X