Στην ζώνη των… μη αυτονόητων

από Νίκος Παπαδόπουλος

Καθόμουν και αναρωτιόμουν τις προηγούμενες μέρες, τι είναι αυτό που μπορεί να σταματήσει την… τρέλα στις τάξεις του κόσμου για τον Ιντέγε.

Από τη στιγμή που πρωτογράφτηκε το όνομα του Νιγηριανού, όλα έπεσαν πάνω του. Δημοσιεύματα, σχόλια, αναρτήσεις, δηλώσεις. Μην θυμηθούμε κιόλας τι ακολούθησε της είδησης για την προφορική συμφωνία με τον παίκτη. Πως λοιπόν θα περνούσε όλο αυτό σε δεύτερη μοίρα; Πως θα υποβαθμιζόταν η μεγαλύτερη μεταγραφική… βόμβα του καλοκαιριού. Μα φυσικά με μία άλλη. Οχι μεταγραφική. Εντός γηπέδου αλλά όχι αγωνιστική. Δηλαδή η “βόμβα” του ίδιου του γηπέδου!

Πριν λίγα 24ωρα ο Θεόδωρος Καρυπίδης με τον Βαγγέλη Παντζαρτζίδη αιφνιδίασαν τους πάντες. Εκεί όπου όλοι περιμένουν κάτι νεότερο στο μεταγραφικό, ήρθε η καλύτερη “μεταγραφή” που έχει την ευκαιρία να ολοκληρώσει ο Θεόδωρος Καρυπίδης. Αυτή του νέου “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Οκ. Και άλλες φορές στο παρελθόν μπορεί να υπήρξαν σκέψεις ή πλάνα επί χάρτου. Ποτέ όμως τόσο προχωρημένα, ώστε να φτάσουμε στο σημείο να έχουμε μπροστά μας μακέτες, ολοκληρωμένες μελέτες εκατομμυρίων και μία μία επίσημη παρουσίαση που αναμένουμε. εκατομμυρίων. Εικόνες που κάνουν τον Αρειανό να πορώνεται περισσότερο και από γκολ στις καθυστερήσεις.

Η στελέχωση του ρόστερ με καλούς ποδοσφαιριστές κάθε καλοκαίρι, είναι αυτονόητη για τον όποιο Καρυπίδη. Και μέχρι στιγμής, την υλοποιεί. Ο ισχυρός άνδρας του ΑΡΗ όμως δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά.

Ο Καρυπίδης με το έργο που έχει στα σκαριά, ξεφεύγει για τα καλά από τη ζώνη των αυτονόητων. Ξεκίνησε να το κάνει πέρυσι με το Ρύσιο. Πολλά από τα φετινά έργα στο γήπεδο είναι υποχρεωτικά, ναι. Αλλά με το πρότζεκτ που ετοιμάζει πλέον για την ριζική ανανέώσή του, εισχωρεί ακόμη πιο βαθιά στα μη αυτονόητα. Διότι δεν τον υποχρέωσε κανένας. Και ούτε θα του έλεγε ποτέ κάποιος κάτι. Του “κατέβηκε” ως ιδέα, του άρεσε και αποφάσισε να το προχωρήσει.

Το βασικό χαρακτηριστικό του Καρυπίδη άλλωστε, είναι ο παρορμητισμός του. Πολλές φορές αποτελεί δίκοπο μαχαίρι. Αλλά η τρέλα του για το ποδόσφαιρο και για τον ΑΡΗ, τον ωθεί σε μεταγραφικά “μπαμ” ή όσα κάνει εξωαγωνιστικά. Τα πρώτα, είναι παροδικά. Τα δεύτερα είναι που εμπεριέχουν τη μεγαλύτερη ουσία. Διότι αυτά είναι που θα μείνουν. Και ειδικά το γήπεδο. Εφόσον υλοποιηθεί τελικά το συγκεκριμένο πρότζεκτ.

Τέτοιες κινήσεις φανερώνουν τη διάθεσή του να αφήσει κάτι στην ομάδα. Οτι έχει ένα όραμα. Αλλιώς θα περιοριζόταν στα αυτονότητα. Και παράλληλα θέλει να ανεβάσει κι άλλο την εμπορική αξία της. Επιχειρηματίας είναι άλλωστε. Και κάποια στιγμή μπορεί να αποφασίσει να πουλήσει. Γιατί λοιπόν να μην δημιουργήσει κάτι ελκυστικό και να το πουλήσει ακριβά; Μάγκας θα είναι. Ηδη πάντως η… μετοχή τους στις τάξεις του κόσμου, βρίσκεται σε limit up με όσα κάνει και σκοπεύει να υλοποιήσει.

Για το αγωνιστικό θα μπορέσουμε να πούμε πολλά περισσότερα αφού ξεκινήσει η προετοιμασία και δούμε την ομάδα στα πρώτα φιλικά. Το σίγουρο είναι ότι με τις έως τώρα κινήσεις είναι φανερή η πρόθεση να ανέβει τουλάχιστον ένα επίπεδο πάνω. Το υπάρχουν υλικό μαζί με όσους έχουν έρθει μέχρι στιγμής, κρίνεται πολύ καλό. Αν “βγει” στον Σάββα Παντελίδη και η “συνταγή” που έχει στα χέρια του, τότε θα δούμε ακόμα πιο ωραία πράγματα τη νέα σεζόν. Και έχει το δικό του ενδιαφέρον, αφού τώρα θα κληθεί να δημιουργήσει τον δικό του ΑΡΗ, πάνω στη βάση της περσινής χρονιάς.

Προτεινόμενα Άρθρα