Ζήτημα ποιότητας και σοβαρότητας

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πως τα φέρνει όμως η τύχη… Μία πιθανότητα είχε ο ΑΡΗΣ να μάθει από σήμερα τον αντίπαλό του στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League. Να πέσει δηλαδή με την ΑΕ Λεμεσού. Και η κληρωτίδα φέρνει τις δύο ομάδες αντιμέτωπες στα τέλη Ιουλίου.

Η ομάδα θα ταξιδέψει στην πολύ φιλόξενη Κύπρο, αφού πρώτα υποδεχθεί την ομάδα της Λεμεσού στις 25 Ιουλίου. Ενας αντίπαλος τον οποίο ο ΑΡΗΣ θα ήθελε να… αποφύγει. Οχι επειδή μπορεί να αποτελέσει φόβητρο. Σε καμία περίπτωση. Απλά διότι υπήρχαν πολύ πιο βατές επιλογές.

Σίγουρα ο ΑΡΗΣ θα προτιμούσε να παίξει με μία ομάδα από τη Μάλτα ή τις Νήσους Φερόρε, για παράδειγμα, απ’ το να αντιμετωπίσει μία ομάδα ενός πιο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος. Για αυτόν τον λόγο και μόνο μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία δύσκολη κλήρωση. Δύσκολη συγκριτικά με τις υπόλοιπες επιλογές. Οχι λόγω αντιπάλου. Διότι η ομάδα της Λεμεσού μπαίνει ως το αουτσάιντερ σε αυτή τη διαδικασία.

Υπάρχει διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες. Και θα φανεί, πάντα όσον αφορά τις μονάδες, όταν ο ΑΡΗΣ θα προχωρήσει και στις υπόλοιπες κινήσεις ενίσχυσης. Ενας ΑΡΗΣ ο οποίος θα αντιμετωπίσει μία ομάδα η οποία επίσης βασίζεται στο σύνολο. Πλην όμως του Χουράδο (15 γκολ πέρυσι) και άλλων 2-3 τριών παικτών δεν διαθέτει άλλα σημεία αναφοράς.

Ακόμη ένα πλεονέκτημα του ΑΡΗ είναι το θέμα της έδρας. Διότι το πρώτο ματς θα γίνει στο “Κλεάνθης Βικελίδης” το οποίο αναμένεται γεμάτο από έναν… διψασμένο κόσμο. Η ΑΕΛ από την άλλη θα αποχωριστεί το “Τσίρειο” και θα παίξει σε ένα γήπεδο το οποίο δεν αποτελεί τη φυσική έδρα της.

Το δικό της πλεονέκτημα είναι ότι τα τελευταία χρόνια συχνά-πυκνά δίνει το “παρών” στα προκριματικά του Europa League και έχει ένα συγκεκριμένο “know how”. Αρα είναι συνηθισμένη να ξεκινάει και νωρίτερα κάθε σεζόν.

Το κοινό σημείο αναφοράς είναι η ανετοιμότητα και των δύο ομάδων στο χρονικό διάστημα που θα βρεθούν αντιμέτωπες, αφού τα πρωταθλήματά τους δεν θα έχουν ξεκινήσει. Αρα όλα θα “παιχτούν” στην ποιότητα -γέρνει υπέρ του ΑΡΗ- και στη σοβαρότητα (αγωνιστική και πνευματική) που θα επιδείξουν. Εάν ο ΑΡΗΣ καταφέρει να συνδυάσει αυτά τα δύο ως το φαβορί του ζευγαριού, τότε δεν έχει να φοβηθεί κάτι και θα μπορέσει να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Οπως επίσης θα πρέπει να σεβαστεί τον αντίπαλό του μέσα στα επιτρεπτά όρια, ως φαβορί που είναι. 

Υ.Γ. Ανυπόφορη η ζέστη στην Κύπρο στις αρχές Αυγούστου. Ενα δεδομένο που πρέπει να έχει στο μυαλό της η ομάδα όπως και ο κόσμος που θα ταξιδέψει στη φιλόξενη Κύπρο για το παιχνίδι της 1ης Αυγούστου.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X