Η ιδανική επιλογή, το ερωτηματικό, το ζητούμενο και η "επόμενη μέρα"

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο ΑΡΗΣ έκανε την καλύτερη δυνατή επιλογή για τον πάγκο του και το γεγονός ότι έπεισε τον Σούλη Μαρκόπουλο να επανέλθει στη δράση, δύο χρόνια μετά την τελευταία παρουσία του στην Basket League, σίγουρα συγκαταλέγεται στα θετικά της ΚΑΕ.

Ο έμπειρος κόουτς έχει άπειρες παραστάσεις από τη μεγάλη κατηγορία. Γνωρίζει την οικογένεια του ΑΡΗ, αφού, έστω κι αν πέρασαν χρόνια, έχει διατελέσει τρεις φορές προπονητής της ομάδας, ενώ έχει εμπειρία και από δύσκολες καταστάσεις, ειδικά από τη θητεία του στον ΠΑΟΚ.

Σε μία δύσκολη συγκυρία για την ομάδα, η παρουσία του αποτελεί εγγύηση για τον αγωνιστικό σχεδιασμό, εφόσον φυσικά έχει τα κατάλληλα εφόδια. Είναι γεγονός ότι ο Μαρκόπουλος έχει (από)δείξει ότι μπορεί να χτίσει μία καλή ομάδα και με περιορισμένο μπάτζετ. Έχει φτιάξει ρόστερ και με λιγότερους από τους προβλεπόμενους ξένους, ενώ οι Έλληνες παίκτες έχουν να λένε τα καλύτερα γι’ αυτόν. Σίγουρα, στην απόφασή του έπαιξε ρόλο και η επιθυμία του να επιστρέψει στη δράση.

Υπάρχουν ένα ερωτηματικό και ένα ζητούμενο για τη σημαντική αυτή εξέλιξη για τον ΑΡΗ.

Το ερωτηματικό είναι αν ο Σούλης Μαρκόπουλος συμφώνησε έχοντας δεδομένα τα ban από τη ΦΙΜΠΑ, ή αν πήρε την υπόσχεση ότι αυτά θα αρθούν. Είναι κάτι στο οποίο μπορεί να απαντήσει ο ίδιος.

Το ζητούμενο είναι να έχει τις κατάλληλες συνθήκες για να δουλέψει. Το ότι τα έφερε εις πέρας στον ΠΑΟΚ παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η ομάδα, δε σημαίνει ότι πρέπει να περάσει τα ίδια και στον ΑΡΗ. Κοντολογίς: Πρέπει να τηρηθούν όσα συμφωνήθηκαν, γιατί είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανέλαβε την ομάδα χωρίς να πάρει κάποιες εγγυήσεις. Δεν είναι μακρινό, χρονικά, το παράδειγμα ενός θρύλου του ΑΡΗ, του Παναγιώτη Γιαννάκη, που επέστρεψε στην ομάδα έχοντας πάρει υποσχέσεις, εκ των οποίων ελάχιστες τηρήθηκαν.

Η παραμονή των Ελλήνων και οι ξένοι

Θα ήταν άδικο για τον Μαρκόπουλο να βιώσει τις ίδιες καταστάσεις. Οι επόμενες μέρες θα δείξουν αν κάτι θα κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση. Και η αρχή μπορεί να γίνει από τους παίκτες που έχει ήδη ο ΑΡΗΣ στο ρόστερ του. Η παραμονή των Λευτέρη Μποχωρίδη και Δημήτρη Φλιώνη είναι «πρέπει» για την ομάδα και για να επιτευχθεί, πρέπει να υπάρξουν πράξεις και όχι μόνο υποσχέσεις. Σ’ αυτό το κομμάτι, ίσως η παρουσία του έμπειρου κόουτς να παίξει το ρόλο της.

Αν, δε, επιτευχθεί και η άρση των ban, θα φύγει ένας μεγάλος βραχνάς από τις πλάτες της ομάδας και  ο σχεδιασμός θα γίνει πιο απερίσπαστα. Πάντως, το γεγονός ότι Γκάρι Μαγκί και Ραμόν Χάρις είναι «σταντ μπάι» από τον ΑΡΗ, ίσως κάτι να δείχνει. Ο Μαρκόπουλος θα αποφασίσει για την τύχη τους, εφόσον φυσικά υπάρξει τακτοποίηση των οφειλών και δεχτούν και μία αναπροσαρμογή στο συμβόλαιό τους.

Επαγρύπνηση

Όπως αναφέρθηκε, η συμφωνία με τον Σούλη Μαρκόπουλο είναι μία σημαντική κίνηση για τον ΑΡΗ. Όμως δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει, από την άποψη ότι τα προβλήματα της ομάδας είναι πολλά και σοβαρά. Αν μέχρι τη γενική συνέλευση της μεθεπόμενης Τρίτης ο Δημήτρης Γουλιέλμος κάνει πράξη όσα σχεδιάζει, ή τουλάχιστον ένα βασικό κομμάτι τους, η ομάδα θα μπει σε μία «ρέγουλα». Αν όχι, με δεδομένο ότι ο Ιούλιος προχωρά, θα συνεχίσει την πορεία της προς το άγνωστο…

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X