…κι ούτε ένα τηλεφώνημα

από Αντώνης Γκάτζιος

Το AllaboutARIS έχει αναλύσει κάθε πτυχή των μυρίων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ΑΡΗΣ. Κάθε; Ίσως όχι, αφού είναι τόσες πολλές, που πάντα κάτι μένει απ’ έξω.

Σήμερα, με αφορμή την αποχώρηση του Σάββα Καμπερίδη από τον ΑΡΗ μετά από επτά χρόνια συνεχόμενης παρουσίας στην ομάδα, θα καταπιαστούμε με ένα θέμα που είναι επαγγελματικό, όσο και ανθρώπινο. Ένα θέμα που μπορεί για πολλούς να μοιάζει με «σταγόνα στον ωκεανό», όμως καταδεικνύει το πώς έχει «χαθεί το παιχνίδι» από την ιδιοκτησία της ΚΑΕ.

Από τις 10 Μαΐου, έχουν ξεκινήσει μεταβατικές προπονήσεις στο «Nick Galis Hall». Σ’ αυτές παίρνουν μέρος οι Έλληνες παίκτες της ομάδας (Μποχωρίδης, Φλιώνης, Βεργίνης, Σλαφτσάκης, Χρηστίδης), ο νεαρός Ουάμπα, ενώ συμμετείχαν μέχρι να αναχωρήσουν για τις Εθνικές οι Βουλγαρόπουλος, Σιδηροηλίας και γίνονται υπό την επίβλεψη του τεχνικού τιμ του ΑΡΗ, ήτοι τους Νικολαΐδη, Καμπερίδη, Σπυρίδη και τον γυμναστή Ζάλογγο.

Όλοι οι παραπάνω, μαζί με άλλα μέλη του σταφ φυσικά, αποτελούν ζωντανά «κομμάτια» του ΑΡΗ, όμως όλο αυτό το διάστημα μάταια περιμένουν μία επικοινωνία από τον ιδιοκτήτη για να πληροφορηθούν κάποια βασικά πράγματα. Όπως το τι μέλλει γενέσθαι, αλλά και τι θα γίνει με τις μεγάλες οφειλές προς το πρόσωπό τους. Δεν είναι υπερβολή, υπάρχουν άνθρωποι στην ομάδα που έχουν λαμβάνειν διψήφιο αριθμό μηνών. Έχοντας, μάλιστα, «κουρέψει» κάποιοι τις οφειλές τους με την αλλαγή της ιδιοκτησίας, την άνοιξη του 2018.

Οι Έλληνες παίκτες ζήτησαν και έκαναν μία συνάντηση με τον Δημήτρη Γουλιέλμο, από την οποία δεν αποκόμισαν και πολλά. Για τα υπόλοιπα στελέχη, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση από την ιδιοκτησία. Έστω μία επικοινωνία (μερικά σκαλιά διαφορά έχουν τα γραφεία της ΚΑΕ από τη σάλα του «Nick Galis Hall») με ανθρώπους που εδώ και δύο μήνες κάνουν καθημερινά πολλή δουλειά στο γήπεδο, όταν η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων κάνει διακοπές.

«Καμπανάκι» η αποχώρηση Καμπερίδη

Έχουμε σημειώσει πως όταν υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες, καθοριστικό ρόλο για να μείνει ζωντανός ένας οργανισμός, παίζουν οι ανθρώπινες σχέσεις. Η  εμπιστοσύνη, η αίσθηση της οικογένειας. Η ΚΑΕ, όχι μόνο έχει ανοιχτές πληγές, αλλά με τη συμπεριφορά της ανοίγει μία ακόμα μεγαλύτερη: Κινδυνεύει να χάσει τους υπάρχοντες, την ώρα που αναζητά ενίσχυση.

Ήδη ο ΑΡΗΣ μετρά την απώλεια του Σάββα Καμπερίδη. Ενός πιστού «στρατιώτη», που άντεξε πολλά τα τελευταία χρόνια, αλλά προφανώς, για να αποχωρήσει από την αγαπημένη ομάδα του, έφτασε στο «αμήν».

Για όποιον δεν το έχει συνειδητοποιήσει, κίνδυνος αποχώρησης υπάρχει για σχεδόν όλους. Κανείς δε θέλει να φύγει έτσι από τον ΑΡΗ, αλλά η παντελής αδιαφορία μπορεί να προκαλέσει τις ανάλογες αντιδράσεις. Μην εκπλαγείτε αν σύντομα «σκάσει» ακόμα μία ηχηρή αποχώρηση…

Την ίδια αντιμετώπιση είχαν στον ΑΡΗ και από την προηγούμενη ιδιοκτησία. Και η ομάδα έφτασε ένα βήμα πριν από τη διάλυση. Κάτι φάνηκε να αλλάζει με την αλλαγή καθεστώτος, φευ, όμως…

Την ίδια αντιμετώπιση έχουν και οι περισσότεροι πιστωτές της ΚΑΕ, από τα προηγούμενα χρόνια. Εκεί κι αν εγκυμονούν κίνδυνοι… Στο συγκεκριμένο σημείωμα, όμως, στεκόμαστε σε νυν μέλη της ομάδας του ΑΡΗ. Τα οποία αν μη τι άλλο δεν αξίζουν τέτοια συμπεριφορά. Η αποχώρηση του Καμπερίδη ήταν ένα ηχηρό «καμπανάκι». Μένει να φανεί αν θα ακολουθήσουν κι άλλες.

Κοντολογίς: Οι ομάδες είναι πλέον ανώνυμες εταιρίες, όμως είναι και ζωντανοί οργανισμοί. Και πολλές φορές, η αδιαφορία και η απαξίωση πονούν το ίδιο με την οικονομική ασυνέπεια…

Προτεινόμενα Άρθρα

Παιδιά έχετε χάσει κάθε...μέτρο. Δεν είναι αποκάλυψη να λέτε ό,τι ειπώθηκε στο ALLABOUTARIS TV 3 φορές το τελευταίο δεκαήμερο. Copy paste...ξεδιάντροπο λέγεται!

X