Η "μοναξιά" σε όλο της το μεγαλείο

από Αντώνης Γκάτζιος

Αν ο στόχος του Δημήτρη Γουλιέλμου ήταν να παρουσιάσει οπωσδήποτε ένα νέο δ.σ. πριν από τη γενική συνέλευση του Α.Σ., το πέτυχε. Αν παράλληλα ήθελε να εντυπωσιάσει με κάποια ηχηρά ονόματα, η διοίκηση δεν είναι το πεδίο για να το πετύχει.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, το παρακάτω κείμενο δεν έχει να κάνει με τα νέα μέλη του δ.σ. της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, τον Άκη Σακελλαρίου, τον Χρήστο Αραμπατζή και την Τζελίνα Μακραντωνάκη, οι οποίοι προφανώς δέχτηκαν τις θέσεις μετά από σχετική έκκληση της ΚΑΕ. Ειδικά ο Άκης Σακελλαρίου, ο οποίος δε θα έχει καμία ανάμειξη με τα τεκταινόμενα στην ΚΑΕ και δέχτηκε την πρόταση ως τιμητική, είναι γνωστός για το πάθος του με τον ΑΡΗ και ιδιαίτερα αγαπητός στις τάξεις των φιλάθλων της ομάδας. Το θέμα είναι η ουσία του πράγματος.

Ας ξεκινήσουμε με την έννοια του όρου διοίκηση: «Διοίκηση είναι ο συντονισμός και η επίβλεψη της λειτουργίας μίας επιχείρησης, ενός ιδρύματος, ενός οργανισμού ή εν γένει, ενός φορέα οργάνωσης ατόμων. Τα άτομα που ασκούν τη διοίκηση είναι επιφορτισμένα με την λήψη αποφάσεων απαραίτητων για την λειτουργία του φορέα».

Από τα νέα μέλη του δ.σ., ποιο έχει εμπειρία από το χώρο του μπάσκετ; Και το κυριότερο: Ποιο μπορεί να βρίσκεται καθημερινά στα γραφεία της ΚΑΕ, προς επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ομάδα; Ρητορικά τα ερωτήματα…

Τι δείχνει η νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΑΕ ΑΡΗΣ; Ότι ο ιδιοκτήτης έχει μείνει σχεδόν μόνος. Ρίξτε μια ματιά στη διοίκηση που ανέλαβε πέρυσι, όταν άλλαξε το ιδιοκτησιακό καθεστώς: Χάρης Παπαγεωργίου, Νίκος Κάλλεν, Τάσος Μωϋσιάδης, Γιώργος Σιγάλας. Οι δύο πρώτοι έχοντας γράψει χιλιόμετρα με τη φανέλα του ΑΡΗ, οι δύο μεσαίοι μέλη της οικογένειας της ομάδας, που μπορεί να μην είχαν διοικήσει ως τότε, αλλά γνώριζαν τι εστί ΑΡΗΣ. Το ότι οι Σιγάλας, Μωϋσιάδης αποχώρησαν νωρίς και ο Κάλλεν μετά το τέλος της σεζόν, τυχαίο δεν μπορεί να είναι.

Φέτος, λοιπόν, ο Δημήτρης Γουλιέλμος βρήκε όλες τις πόρτες κλειστές. Ακόμα και συνεργασίες που θεωρούνταν «σίγουρες», δεν ευδοκίμησαν κι αυτό σίγουρα σ’ αυτές τις περιπτώσεις, δε φταίνε οι πολλοί. Όταν ακούς συνεχώς «όχι», δεν μπορεί να έχουν λάθος 10 και 15 άνθρωποι… Το «σχεδόν μόνος» που προαναφέρθηκε, έχει να κάνει με το ότι από την προηγούμενη διοίκηση παρέμεινε ο Χάρης Παπαγεωργίου.

Τα νέα μέλη του δ.σ. έχουν και υπόσταση και «όνομα» στο χώρο τους. Ηχηρές προσθήκες, όμως, γίνονται στις μεταγραφές παικτών, όχι στη διοίκηση, ειδικά όταν δεν έχουν σχέση με τον χώρο. Πέρυσι, η δραστηριοποίηση των Παπαγεωργίου, Σιγάλα, χαιρετίστηκε με ικανοποίηση. Και πάλι το μοντέλο δε δούλεψε. Σήμερα (15/7), υπάρχουν ερωτηματικά και «παγωμάρα».

Κάποιοι αποδίδουν τη σύνθεση του νέου δ.σ. στον συγκεντρωτισμό που διακρίνει τον ιδιοκτήτη, κάτι που οδήγησε και στην αποχώρηση των τριών από τα τέσσερα μέλη του προηγούμενου δ.σ. Όμως δεν είναι αυτή η αλήθεια. Ο Δημήτρης Γουλιέλμος ήθελε να παρουσιάσει “οπωσδήποτε” νέα διοίκηση στην αυριανή γενική συνέλευση (όπως και προπονητή, και κάποιες μεταγραφές και χορηγίες) και κάποια από τα μέλη της ενημερώθηκαν την τελευταία στιγμή. Ο Άκης Σακελλαρίου συγκεκριμένα, χθες! Και προς τιμήν του δεν αρνήθηκε να βοηθήσει, έστω και μ’ αυτόν τον ανορθόδοξο τρόπο, την αγαπημένη ομάδα του.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X