Ανυπόμονες φωνές, θα "φωτίσουν" τη νύχτα…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Νίκος Παπαδόπουλος γράφει στο AllAboutARIS για την επιστροφή του ΑΡΗ στην Ευρώπη και το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης με την ΑΕΛ Λεμεσού.

Οσο και να αποφεύγεις τους συναισθηματισμούς, δεν μπορείς να μείνεις ασυγκίνητος ή… κρύος απέναντι στην αποψινή βραδιά που ετοιμάζεται να ζήσει ο ΑΡΗΣ. Την βραδιά του δικού του comeback σε μία Ευρώπη που τόσο του έλειψε. 

Αφού γυρίσαμε ό,τι απίθανο χωριό υπήρχε πριν μερικά χρόνια, σιγά-σιγά αρχίζει να αποκαθίσταται η τάξη και να έρχονται τα βράδια που τόσο καρτερικά περιμέναμε όλοι μας. 

Το αποψινό βράδυ είναι πολύ διαφορετικό από ένα οποιοδήποτε άλλο ποδοσφαιρικό βράδυ του σωρού. Ο ΑΡΗΣ εισέρχεται σε ένα περιβάλλον όπου η παρουσία του θεωρείται αυτονόητη βάσει του μεγέθους που “κουβαλάει”. Είναι μία βραδιά που δεν παίρνει αξία τόσο από τον αντίπαλο -με όλο τον σεβασμό προς την ΑΕΛ Λεμεσού αλλά δεν είναι ο πιο εμπορικός αντίπαλος- αλλά από όλα τα υπόλοιπα. Είναι το βράδυ στο οποίο χιλιάδες ανυπόμονες φωνές και πρόσωπα θα “φωτίσουν” τη νύχτα. Σαν την ιαχή του θηρίου που από πέρυσι ξυπνάει. Και η όρεξή του έπειτα από τόσα χρόνια… πείνας, είναι μεγάλη! 

Ενα ματς-γιορτή λοιπόν το οποίο όλοι θα απολαύσουμε. Μην… μεθύσουμε όμως τόσο πολύ από τα όμορφα γύρω-γύρω, διότι υπάρχει και το αγωνιστικό σκέλος της αποψινής βραδιάς. 

Δύο ομάδες που πρώτο στόχο έχουν το μηδέν στην άμυνα. Δύο ομάδες όσο το δυνατόν πιο έτοιμες για τα δεδομένα της εποχής. Αμφότερες έχουν ως ατού την πολύ αμυντική τους λειτουργία και μία αδυναμία στο επιθετικό κομμάτι. Το τελευταίο βέβαια θα πρέπει να απασχολεί περισσότερο τον ΑΡΗ, αφού αυτός θα κληθεί απόψε να κάνειο παιχνίδι. Να πάρει τον πρώτο ρόλο μέσα στο γήπεδο και να δημιουργήσει, καλούμενος να διασπάσει μία συμπαγή άμυνα την ώρα που μπροστά φαίνεται ότι ακόμα δυσκολεύεται.

Εχει όμως περισσότερη ποιότητα από τον αντίπαλό του, η οποία είναι και το “κλειδί” απόψε για να πάρει αυτό που θέλει. Και κυρίως η ποιότητα που διαθέτει στις πλευρές του, απ’ όπου θα προσπαθήσει να χτυπήσει εκμεταλλευόμενος τα κενά που δημιουργεί το 3-5-2 του Κέρκεζ και ποντάροντας στις κακές επιστροφές των φουλ μπακ του Βόσνιου. Χωρίς να ξεχνάει βέβαια ότι θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στα δικά του μετόπισθεν αφού οι Κύπριοι έχουν γρήγορο επιθετικό τρανζίσιον και στον χώρο θα προσπαθήσουν να κάνουν τη ζημιά. 

Προσωπικά περιμένω ένα κλειστό παιχνίδι με λίγα γκολ εάν δεν σκοράρει νωρίς κάποιος από τους δύο. Ενα ματς το οποίο θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Μία στημένη φάση, μία ατομική ενέργεια. Για τον ΑΡΗ σε αυτή τη φάση που βρίσκεται, σημασία έχει η νίκη και μετά τα υπόλοιπα. Οπως είπε και ο Βέλεθ χθες, δεν έχει σημασία ο τρόπος. Αρκεί να κερδίσεις. Το αν θα πείσεις ή όχι, είναι μία κουβέντα που ακολουθεί από πίσω και η οποία φυσικά θα γίνει ανάλογα με την εμφάνιση της ομάδας στο αποψινό παιχνίδι. 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X