Ο Βεργίνης είπε όλη την αλήθεια

από Αντώνης Γκάτζιος

Ούτε στην τρίτη θητεία του στον ΑΡΗ ο Δημήτρης Βεργίνης κατάφερε να «ριζώσει» στο «Nick Galis Hall». Αποχωρώντας, ο έμπειρος γκαρντ είπε μία μεγάλη αλήθεια.

«Εύχομαι ο APHΣ να ξεπεράσει όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και να φτάσει στο σημείο να είναι μια υγιής οικονομικά ομάδα γιατί δεν αξίζει σε αυτή αλλά ούτε και στον κόσμο της να είναι σε αυτή την κατάσταση».

Μεγάλη αλήθεια είπε ο Βεργίνης, ένα από τα καλύτερα, παρεμπιπτόντως, παιδιά που έχουν περάσει από το χώρο του μπάσκετ.

Δεν αξίζει στον ΑΡΗ να βρίσκεται στις 23 Αυγούστου, περίπου ένα μήνα πριν από το πρώτο τζάμπολ της Basket League, με επτά παίκτες στην προετοιμασία, εκ των οποίων οι τέσσερις κάτω των 20 ετών.

Δεν αξίζει στον ΑΡΗ να έχει στην άκρη του μυαλού του ότι υπάρχουν κι άλλες ομάδες σε δύσκολη κατάσταση και με λίγες μεταγραφές, ώστε να… παρηγοριέται ότι δεν είναι τελευταίος και καταϊδρωμένος.

Δεν αξίζει στον ΑΡΗ να έχουν περάσει 3.5 μήνες από τη λήξη του πρωταθλήματος και οι μοναδικές κινήσεις του να είναι η πρόσληψη του Σούλη Μαρκόπουλου και η απόκτηση του Μίλαν Μιλόσεβιτς.

Δεν αξίζει στον ΑΡΗ να «πανηγυρίζει» που γλιτώνει χρήματα από τα συμβόλαια των Βεργίνη και Χρηστίδη και να βγαίνει η αίσθηση… ανακούφισης για την εξέλιξη αυτή.

Δεν αξίζει στον ΑΡΗ να λύνει τέλη Αυγούστου υποθέσεις, όπως αυτές με τα ban, που όπως αποδεικνύεται, θα μπορούσαν να είχαν δρομολογηθεί πολύ νωρίτερα και να παίζει με τις μέρες για την απόκτηση ελευθερίας κινήσεων στην αγορά.

Δεν αξίζει στον ΑΡΗ να τρέμει τη μέρα που θα επαναλειτουργήσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, στην οποία περιμένουν τουλάχιστον δύο αιτήσεις για κατάπτωση της εγγυητικής.

Δεν αξίζει στον ΑΡΗ να μαζεύονται στα γραφεία προσφυγές και καταγγελίες από πιστωτές λόγω αθέτησης διακανονισμών και να είναι… Παρασκευή.

Δεν αξίζει στον ΑΡΗ να βγαίνουν πρώην παίκτες και να δηλώνουν δημόσια ότι η ΚΑΕ είναι ασυνεπής απέναντί τους. Εδώ και τρία χρόνια η λέξη “αναξιοπιστία” έχει γίνει συνώνυμο της ομάδας. Δεν είναι η μόνη, αλλά αλίμονο αν αυτό αποτελεί… παρηγοριά.

Δεν αξίζει στον ΑΡΗ να έχει πουλήσει καμιά 100ριά διαρκείας ένα μήνα μετά την κυκλοφορία τους.

Δεν αξίζει στον ΑΡΗ να είναι στο σκοτάδι αναφορικά με την πληρωμή των υποχρεώσεών του στη διάρκεια της σεζόν, αφού τα εισιτήρια είναι «φλου» και έσοδα από τηλεοπτικά δε θα υπάρχουν και φέτος. Όπου υποχρεώσεις, η φετινή ομάδα, οι δόσεις των ban, οι δόσεις σε άλλους πιστωτές, τα λειτουργικά έξοδα και πάει λέγοντας.

Δεν αξίζει στον ΑΡΗ να βρίσκεται σε τόσο δύσκολη κατάσταση και η συντριπτική πλειοψηφία να παρακολουθεί απαθής.

Δεν αξίζει στον ΑΡΗ να έχει κάνει ο ίδιος «στην άκρη» ανθρώπους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν οικονομικά και να έχει ανενεργές πολλές μορφές του παρελθόντος που θα μπορούσαν να δώσουν μία ώθηση. Το “μόνος μου” εφαρμόζεται μόνο όταν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα. Σε διοικητικό επίπεδο, δε, είναι απλά ανεφάρμοστο…

Δεν αξίζει στον ΑΡΗ να μην μπορεί να βρει έναν άνθρωπο για να συμμαζέψει την ομάδα και να την έχει σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο. Το πώς σ’ αυτήν την ομάδα οι μεγάλες προσδοκίες μετατρέπονται σε μεγάλη απογοήτευση και φέρνουν περισσότερα προβλήματα, είναι αντικείμενο έρευνας.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X