Επίκληση στην προσωπικότητα και στον… ρομαντισμό

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Νίκος Παπαδόπουλος γράφει στο AllAboutARIS για την επιστροφή του Χαριστέα και τον αγώνα κόντρα στους Θεσσαλούς

Ο ΑΡΗΣ από πέρυσι βρίσκεται σε μία διαδικασία εξέλιξης. Εχει κάνει βήματα μπροστά. Κάποια λάθη επίσης. Σε κάθε περίπτωση τα περιθώρια βελτίωσης είναι πολλά ακόμα. Οπως και αυτά που λείπουν.

Ανάμεσα στα τελευταία, υπήρχε μία σημαντική έλλειψη την οποία ο Θεόδωρος Καρυπίδης…. διευθέτησε πριν λίγες ημέρες. Η απουσία μίας “δυνατής” προσωπικότητας. Οχι ότι ο Καρυπίδης δεν είναι. Απλά χρειαζόταν κάτι διαφορετικό, μεταξύ άλλων. Μία “δυνατή” ποδοσφαιρική προσωπικότητα. Και την δεδομένη χρονική στιγμή ίσως να μην υπήρχε πιο ενδεδειγμένη επιλογή από αυτήν του Άγγελου Χαριστέα, βάσει των “θέλω” της διοίκησης. 

Είναι ωραίο όταν βλέπεις ένα δικό σου «παιδί» να γυρίζει… σπίτι. Εδώ όπου γαλουχήθηκε ποδοσφαιρικά. Ενεργοποιεί αυτή την ωραία ρομαντική πλευρά του ποδοσφαίρου. Και ειδικά όταν αυτό το δικό σου “παιδί” έχει πετύχει τόσα πράγματα όλα τα προηγούμενα χρόνια. Μία εμβληματική φιγούρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αλλά το πιο σημαντικό; Με όνομα στην Ευρώπη!

Δεν είναι η ευκολία ή όχι με την ομάδα του εξωτερικού που θα μιλήσεις; Αυτό πλέον δεν είναι δύσκολο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Το θέμα στην προκειμένη περίπτωση είναι ποιος θα μιλήσει εκ μέρους σου. Και όταν ο συνομιλητής σου βλέπει τον Άγγελο Χαριστέα, σίγουρα σε προσεγγίζει πολύ διαφορετικά. Και αν σκεφτείτε ότι αυτό αφορά τις όποιες επαφές εκτός συνόρων, φανταστείτε πόσο περισσότερο μετράει η παρουσία του στην Ελλάδα. 

Ο ΑΡΗΣ ως σύλλογος έχει ρίξει στο τραπέζι του αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά -αν όχι το πιο δυνατό- της σύγχρονης εποχής του. Το θέμα είναι πλέον η αξιοποίησή του. Κάτι βέβαια στο οποίο θα παίξει ρόλο και ο ίδιος ο Χαριστέας ο οποίος αναλαμβάνει ένα πόστο στο οποίο δεν έχει προηγούμενες εμπειρίες. Ο ίδιος όμως αποτελεί ένα κράμα φιλοδοξίας και συναισθήματος. Αν βρει την ισορροπία σε αυτά και τα συνδυάσει με τις παραστάσεις του και την στήριξη που του προσφέρει ήδη η οικογένεια του ΑΡΗ ως πρόσωπο κοινής αποδοχής, μπορεί να βοηθήσει από πολλές απόψεις. Ξέρει τον ΑΡΗ. Αφουγκράζεται τον κόσμο, τις καταστάσεις και την ψυχολογία του ποδοσφαιριστή. Ενας χαρακτήρας χαμηλών τόνων -για όσα έχει πετύχει- χωρίς έπαρση και έχοντας όρεξη με ότι καταπιάνεται. Μένουν τα φανούν πλέον τα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου.

Τώρα, για να πάμε και στο αποψινό παιχνίδι… Η διαφορά ποιότητας είναι μεγάλη. Ενας ΑΡΗΣ ανώτερος σε όλες τις γραμμές του, απέναντι σε έναν Βόλο ο οποίος… κάτι έχει μπροστά. Εκεί που υστερεί είναι στα μετόπισθεν. Και η ομάδα του Παντελίδη θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΑΡΗ, πέραν του κακού ΑΡΗ, θα είναι ο ενθουσιασμός του Βόλου ο οποίος απορρέει από την συμμετοχή του στην Super League και την νίκη που πήρε κόντρα στον Πανιώνιο. Οι Θεσσαλοί θα παίξουν χωρίς άγχος και με κίνητρο να κάνουν την… ζημιά στον ΑΡΗ. Οι “κιτρινόμαυροι” έχουν την πίεση για το αποτέλεσμα, ειδικά μετά την ισοπαλία κόντρα στον ΟΦΗ. Και θέλουν πάση θυσία απόψε την νίκη ώστε να οδηγηθούν ήρεμα στις δύο εβδομάδες της διακοπής. Δεν θέλουμε να φανταστούμε τι κλίμα μπορεί να επικρατήσει εάν δεν γίνει αυτό. Και για να μην το ζήσουμε κιόλας, αυτός ο ΑΡΗΣ πρέπει να κάνει το αυτονόητο κόντρα στον νεοφώτιστο ΝΠΣ Βόλου. Τίποτα λιγότερο…

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X