Το γόητρο, είναι το τελευταίο…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Νίκος Παπαδόπουλος γράφει στο AllAboutARIS λίγες ώρες πριν τον κρίσιμο αγώνα με τον Παναθηναϊκό και τις προεκτάσεις του

Το ντέρμπι των… πληγωμένων θα ήταν ενδεχομένως ένας ταιριαστός τίτλος για την αποψινή αναμέτρηση ανάμεσα σε ΑΡΗ και Παναθηναϊκό. 

Αμφότεροι τα έχουν κάνει… μαντάρα στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα το μεταξύ τους παιχνίδι να κρίνεται οριακό και για τους δύο. Με κάποιες διαφορές βέβαια, αλλά με την πίεση να είναι δεδομένη. 

Στους “πράσινους” υπάρχει η πίεση για την θέση του προπονητή η οποία είναι επισφαλής. Στον ΑΡΗ υπάρχει πίεση επειδή… δεν ήρθε προπονητής στο διάστημα της διακοπής. Οχι απ’ όλους βέβαια αλλά από μερίδα του κόσμου. Καταάβαίνω τον προβληματισμό και την ανησυχία αλλά μέχρι εκείνη που φτάνει η λεπτή κόκκινη γραμμή. Μετά, όχι. 

Ας πούμε ότι ο ΑΡΗΣ είχε εδώ τον καινούργιο προπονητή πριν μία εβδομάδα ή και παραπάνω. Τι θα προλάβαινε να αλλάξει πέρα από κάποιες μικρολεπτομέρειες; Λίγα πράγματα. Διότι αν πήγαινε για τα πολλά θα “φόρτωνε” και ίσως μπέρδευε την ομάδα. Σίγουρα θα έδινε πολύ μεγαλύτερο κίνητρο στους παίκτες. Αλλά αν, χτύπα ξύλο, η ομάδα δεν κερδίσει σήμερα, θα είναι λάθος να πούμε ότι έφταιξε η απουσία ενός νέου προπονητή/ Ο Κούπερ έκανε ντεμπούτο στην Τούμπα κάποτε και “‘εφαγε” τέσσερα…  Ούτε φυσικά να ισοπεδώσουμε τα πάντα λες και το ματς στον Βόλο ήταν πριν κανα χρόνο και πρόλαβαν να αλλάξουν πολλά.

Είναι λοιπόν σημαντικό ο ΑΡΗΣ να κερδίσει απόψε. Οχι για το γόητρο του ντέρμπι. Αυτό είναι το τελευταίο που θα πρέπει να τον απασχολεί. Θα πρέπει να ξεπεράσει από το πρώτο λεπτό το όνομα του Παναθηναϊκού -όχι βέβαια και την ικανότητα του αντιπάλου του-  και να εστιάσει στην ουσία. Οτι δηλαδή πρέπει να κερδίσει για να διώξει τα “σύννεφα” πάνω από την ηρεμία που κατάφερε να διατηρήσει στο διάστημα της διακοπής και στην οποία έπαιξαν ρόλο Καρυπίδης, Χαριστέας, Τερζής και παίκτες. 

Οι τελευταίοι είναι και οι πρώτοι που πρέπει να βγουν μπροστά απόψε. Διότι ο Τερζής όσο και αν προσπάθησε να αλλάξει κάποια πράγματα το τελευταίο 15νθήμερο δεν έγινε… μάγος μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Εστω και αν ξέρει την ομάδα καλύτερα από τον καθένα. Μπορεί να του βγουν αυτά που θέλει, μπορεί όχι. Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να υπερισχύσει ο εγωισμός των παικτών. Ξέρουν ότι είναι καλοί, ξέρουν ότι μπορούν. Οπως ξέρουν ότι πρέπει να κερδίσουν απόψε έχοντας μπροστά τους έναν δύσκολο κύκλο αγώνων. Και ο μοναδικός τρόπος για να σβήσουν την εκνευριστικά κακή τους εικόνα στον Βόλο, είναι να πάρουν το “τρίποντο” κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ενα αποτέλεσμα που θα βελτιώσει την θέση της ομάδας, θα την οδηγήσει με ηρεμία και χωρίς πίεση κόντρα στον ΠΑΟΚ, θα κρατήσει ήρεμο τον κόσμο και φυσικά θα βοηθήσει Καρυπίδη και Χαριστέα να συνεχίσουν την αναζήτηση προπονητή χωρίς το… μαχαίρι στον λαιμό. Επειδή βέβαια μπάλα είναι και ποτέ δεν ξέρεις σε ένα ιδιαίτερο ματς όπως το αποψινό, η ζωή συνεχίζεται και με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα… 

Αγωνιστικά ο ΑΡΗΣ έχει απέναντί του μία ομάδα που είναι καλή μεσοεπιθετικά και με ζητήματα μεσοαμυντικά. Ακριβώς το αντίθετο δηλαδή από αυτόν. Αυτό που ίσως αλλάξει τα δεδομένα θα είναι εάν ο Παναθηναϊκός δεν κάνει το παιχνίδι του και επιλέξει να κάτσει πίσω, με δεδομένο ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο οριακά για αυτόν. Στην περίπτωση αυτή ο ΑΡΗΣ θα πρέπει να προσέξει το αμυντικό του τρανζίσιον αφού σε σετ παιχνίδι του αντιπάλου δύσκολα δέχεται φάση. Και πολύ μεγάλο ρόλο απόψε θα παίξουν οι πλευρές. Και για τις δύο ομάδες. Οι συνεργασίες μπακ και εξτρέμ σε επίθεση και άμυνα… 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X