Πέταξε μια ευκαιρία, έστειλε το μήνυμα του

από Γιώργος Γκάτος

Το χθεσινό παιχνίδι είχε διδακτικά μαθήματα και για τις δύο ομάδες. Ο ΑΡΗΣ καλείται να χτίσει πάνω στο μομέντουμ που έχει δημιουργήσει κόντρα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, με τον απαραίτητο δυναμισμό και απαλοιφή της ποδοσφαιρικής αφέλειας.

Σχεδόν 24 ώρες μετά, παραμένει η ίδια “γλυκόπικρη” γεύση. Ο ΑΡΗΣ παρατάχθηκε με… συνταγή Παναθηναϊκού. Αγωνιστικά και πνευματικά. Κρατάω το “πνευματικά” γιατί βλέπω εντελώς άλλη εικόνα μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Στη διάρκεια της διακοπής, τα τετ-α-τετ του Άγγελου Χαριστέα με τους παίκτες… έπιασαν τόπο.

Σκοπός των “Κιτρινόμαυρων” είναι η συνέχεια και απαλλαγή από την ποδοσφαιρική… αφέλεια, μια για πάντα. Στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν, ο ΑΡΗΣ έκανε υπεράριθμες προσπάθειες για να πετύχει κάποιο τέρμα. Κόντρα στον Παναθηναϊκό έκανε πάρτι. Χθες, προσέγγισε τακτικά την αναμέτρηση με άψογο τρόπο. Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε ποτέ να αναπτυχθεί από τον άξονα του και όταν η μπάλα έφτανε στους πλάγιους επιθετικούς, πάντα δύο παίκτες κάλυπταν τον χώρο. Είτε η επίθεση τελείωνε εκεί, είτε οι γηπεδούχοι έβγαζαν… γιόμες. 6/32 γεμίσματα αναφέρει η στατιστική, 3/6 τα αντίστοιχα για τον ΑΡΗ.

Επιθετικά ο ΑΡΗΣ δεν έκανε τίποτα πέρα από τα βασικά. Το κεντρικό δίδυμο που επέλεξε ο Άμπελ Φερέιρα ήταν το πιο γρήγορο που είχε στην διάθεση του. Κακά τα ψέματα, για να παίξεις ποδόσφαιρο χρειάζεσαι ρυθμό και τέτοιος δεν υπήρχε στην χθεσινή αναμέτρηση. Εντάξει, ο Κουέστα θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τρεις μήνες και ακόμα οι άλλοι τον βρίζουν γιατί έκανε… καθυστερήσεις. Από την σύγκρουση του με τον Άκπομ, ως την αλλαγή του, αγωνίστηκε με πρόβλημα για πάρα πολλά λεπτά.

Ο Έμαν μέτρησε την δεύτερη συμμετοχή του με τον ΑΡΗ, σε μια από τις πιο δύσκολες εκτός έδρας αναμετρήσεις των “Κιτρινόμαυρων”. Θα βρει τον ρυθμό του, αφού θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια για το επόμενο τρίμηνο τουλάχιστον. Για τους επόμενους τρεις μήνες, ο ΑΡΗΣ θα έχει σίγουρα τον μικρότερο μ.ο. ηλικίας στην θέση του τερματοφύλακα. Χρειάζεται την στήριξη του νέου -όπως όλα δείχνουν- προπονητή της ομάδας, Τόλη Τερζή.

Σίγουρα ξέρει καλύτερα από τον καθένα τα υπέρ και τα κατά των παικτών του συλλόγου. Χρειάζεται και ενίσχυση στο τεχνικό τιμ, κάτι που θα γίνει τις επόμενες μέρες. Με την παρουσία του Άγγελου Χαριστέα στον αγωνιστικό χώρο και τα τετ-α-τετ που είχε με τους ποδοσφαιριστές πριν και μετά την αναμέτρηση, θεωρώ ότι πλέον υπάρχει ένας άνθρωπος που στέκεται δίπλα τους.

Κλείνοντας, πάμε και στον επικοινωνιακό τομέα. Δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο, όμως είναι οι εντυπώσεις. Δύο πανό… αποδεδειγμένα χωρίς νόημα, δίχτυα παντού, αυξημένη τιμή στο PAOK TV, κροτίδες επί 105′ λεπτά (90’+7’+7) και μερικά “ντου” οπαδών-που είναι σαν να μην υπήρξαν, φανερώνουν ότι τελικά υπήρχε ντέρμπι. Ένα γκολ του Ματίγια χρειάστηκε για να θυμηθεί… ένδοξες στιγμές εκείνο το σημαιάκι του κόρνερ.

Υπάρχουν τα τοπικά ντέρμπι, τα Πανελλήνια ντέρμπι και τα ντέρμπι που δημιουργήθηκαν με βάση ένα γεγονός. Επειδή η αλαζονεία είναι κακό πράγμα, δεν νοείται να εφαρμόζεται ως επικοινωνιακή πολιτική…

Υ.Γ. 1 Από τον Ιούλιο ως και σήμερα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα στεκόμουν σε αρκετές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών οι οποίοι ήθελαν αγωνιστικό ρυθμό για να αποδώσουν. Η αρχή έγινε, μένει να δέσει όλο το σύνολο για να ξαναμπεί η μηχανή στις ράγες της.

Υ.Γ. 2 Με μεγάλη προσμονή περιμένω το πρώτο τζάμπολ του ΑΡΗ, στο “Nick Galis Hall”. Η διοίκηση πιστώνεται την λύση στο θέμα του μπαν. Όπως λέγαμε και τότε με το άρθρο 99, το θέμα δεν είναι η εισαγωγή αλλά η τήρηση των συμφωνηθέντων. Ελπίζω την φετινή χρονιά να ασχοληθούμε καθαρά με το αγωνιστικό σκέλος που είναι ελπιδοφορόρο. Έμπεροι αλλά και νέοι παίκτες στα χέρια ενός προπονητή που έχει αφήσει την δική του ιστορία στον χώρο του μπάσκετ. Αλλά και εδώ θα περιμένουμε τουλάχιστον μερικές εβδομάδες για να δέσει ένα σύνολο που δεν έχει παίξει καλά καλά “διπλό”.

Υ.Γ. 3 Νέα σελίδα και στον Ερασιτέχνη. Αν υπήρχε ένας παράγοντας που ολοκλήρωσε το έργο το οποίο είχε κληθεί να κάνει και είναι και κοινής αποδοχής, είναι ο Λευτέρης Αρβανίτης. Η λεγόμενη “μάνα” του Συλλόγου αρχίζει να βρίσκει ξανά τα πατήματα της. Πάντα ο Ερασιτέχνης είναι η καρδιά ενός αθλητικού σωματείου. Η ιστοσελίδα του Ερασιτέχνη ενημερώνεται καθημερινά, ο ΑΣ παίρνει θέση και ο Λευτέρης Αρβανίτης ετοιμάζεται να είναι δίπλα σε κάθε τμήμα, όπως και έκανε κατά την διάρκεια της χθεσινής μέρας με την παρουσία του στο γήπεδο της Τούμπας, δίπλα στην αποστολή του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X