Πρόκληση…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Νίκος Παπαδόπουλος γράφει στο AllAboutARIS για την αναμέτρηση του ΑΡΗ με την ΑΕΛ.

Σαββατοκύριακο με διακοπή από τα ντέρμπι για τον ΑΡΗ με έναν φαινομενικά εύκολο αντίπαλο ο οποίος όμως θα του βάλει πολύ δύσκολα εάν δεν δείξει την απαιτούμενη προσοχή και συγκέντρωση.

Οι… εξετάσεις της ομάδας με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ ήταν πετυχημένες. Οι εξετάσεις των παικτών αλλά και του Τόλη Τερζή. Σε δύο όμως πολύ διαφορετικά παιχνίδια από αυτό που θα δώσουν σήμερα. Δύο παιχνίδια στα οποία η ομάδα βρήκε χώρο για να ξεδιπλώσει τις επιθετικές αρετές της. Κάτι που δεν θα ισχύσει και σήμερα.

Η πραγματική πρόκληση του ΑΡΗ είναι ίσως κόντρα στην Λάρισα. Κάτι που δεν έχει να κάνει με τους “βυσσινί” αλλά με τον τρόπο παιχνιδιού τους τον οποίο ο ΑΡΗΣ θα συναντήσει στα περισσότερα παιχνίδια που θα δώσει φέτος στην έδρα του. Δηλαδή ομάδες που τον αντιμετωπίζουν με μαζικές άμυνες και του δίνουν χώρο με το… σταγονόμετρο.

Ηδη μία φορά απέτυχε κόντρα στον ΟΦΗ αλλά και εκτός έδρας με αντίπαλο τον Βόλο. Αυτές οι άμυνες – πούλμαν είναι ο… κακός δαίμονας του ΑΡΗ από το ξεκίνημα της σεζόν. Και είναι πρόκληση για τον ΑΡΗ του Τερζή, ο οποίος αύριο θα δοκιμάσει κόντρα σε κάτι αρκετά διαφορετικό. Μέχρι στιγμής είχε να αντιμετωπίσει ομάδες που του έδιναν χώρο και του επέτρεπαν να εκμεταλλευτεί στιγμές. Χωρίς αυτό να μειώνει σε καμία περίπτωση την προσπάθεια των παικτών και την θετική επίδραση του Τερζή στην συνολική παρουσία της ομάδας. 

Το… κόλπο για τους “κιτρινόμαυρους” είναι να δώσουν γρήγορο τέμπο στο ματς, σε συνδυασμό με τον απλό τρόπο παιχνιδιού που προσπαθεί να περάσει ο Τερζής. Ετσι, θα δημιουργήσει… ανακατωσούρα στην άμυνα της Α.Ε.Λ. και θα περάσει την μπάλα στην περιοχή. Συν φυσικά τις ατομικές ενέργειες που μπορεί να προέλθουν από Φετφατζίδη ή Γκάμα οι οποίοι είναι καθοριστικοί για παιχνίδια όπως το αυριανό.

Η απάντηση που περιμένουμε όσον αφορά την ενδεκάδα έχει να κάνει με τα χαφ. Πάμε για Ντουάρτε ή Μπα, με την κάθε επιλογή να έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα αν δεν δούμε την… έκπληξη με Βέλεθ. Οι δύο πρώτοι δεν έχουν παίξει καθόλου φέτος. Ο ένας είναι πιο έμπειρος αλλά δεν βοηθάει ανασταλτικά. Ο άλλος είναι κλασσικό “6άρι”, δίνει ένα δυνατό κορμί στον άξονα αλλά πιο άπειρος. Μένει να φανεί τι θα επιλέξει τελικά ο Τερζής.

Αν ο δικός του ΑΡΗΣ αντεπεξέλθει τακτικά και στο σημερινό παιχνίδι, αφού τα πήγε αρκετά καλά σε παιχνίδια με ποιοτικές ομάδες που όμως έδιναν χώρο, τότε θα εδραιώσει ακόμη περισσότερο την παρουσία του στον πάγκο. Και σε ένα ματς στο οποίο η απώλεια βαθμών είναι απαγορευτική. Για βαθμολογικούς λόγους αλλά και για τον κόσμο που αναθάρρησε τις τελευταίες δύο αγωνιστικές. Και δεν “λέει” να τον ξενερώσεις…

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X