Καθίστε αν είναι στα… σχοινιά

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Νίκος Παπαδόπουλος γράφει στο AllAboutARIS για την… ήττα στην Νέα Σμύρνη και τον ΑΡΗ που δεν λέει να βρει σταθερότητα

Είχαμε πει μετά την νίκη στην Ξάνθη, ότι το αντίκρισμα πρέπει να είναι… διαρκείας. Δηλαδή όχι απλά μία νίκη επί του Παναιτωλικού αλλά το απόλυτο μέχρι το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ. Το πρόγραμμα βοηθούσε, η ώθηση υπήρχε αλλά ο ΑΡΗΣ στην Νέα Σμύρνη τα… κατάφερε και πάλι.

Χθες αντιμετώπισε μία ομάδα που στερείται ποιότητας, έχει την χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα και την δεύτερη χειρότερη άμυνα. Ο ΑΡΗΣ υπερτερούσε σε όλα. Το μόνο που έπρεπε να φοβάται ήταν το κίνητρο της επιβίωσης. Το πόσο ήθελε δηλαδή ο Πανιώνιος το ματς. Αυτό προέταξαν οι “κυανέρυθροι” και παρολίγο θα δικαιώνονταν εάν ο Ρόουζ δεν σκόραρε με τέτοιο τρόπο που θα ζήλευε φορ υψηλού επιπέδου.

Οι παίκτες του ΑΡΗ, αλλά και ο προπονητής, θα έπρεπε να λάβουν πιο σοβαρά υπόψιν τους αυτόν τον παράγοντα. Διότι έχουν βρεθεί φέτος σε ανάλογη θέση. Και δυστυχώς μόνο τότε παρουσιάζουν κάτι διαφορετικό.

-Πρώτα κόντρα στην ΑΕΛ Λεμεσού. Μετά το 0-0 της Θεσσαλονίκης ο ΑΡΗΣ περνάει δια πυρός και σιδήρου από την Λάρνακα, παίρνοντας την πρόκριση.

-Ακολούθησε η Μόλντε. Αφού ήρθε το βαρύ 3-0 στην Νορβηγία η ομάδα κάνει τρομερό comeback ανήμερα του 15υγουστου, στέλνει το ματς στην παράταση, χάνει την πρόκριση για ένα λάθος αλλά της πιστώνεται η υπεροπροσπάθεια που κατέβαλε.

-Στην συνέχεια ήταν ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ. Μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές ο ΑΡΗΣ “πατάει” τους “πράσινους”, χάνει στο φινάλε την νίκη στην Τούμπα αλλά τις επόμενες δύο αγωνιστικές… πάλι στα ίδια

-Και πάμε στα πρόσφατα. Μετά την τελευταία διακοπή ο ΑΡΗΣ είναι στα… σχοινιά και πάει στην Ξάνθη για να μείνει ζωντανός στη “κυνήγι” της 6άδας. Κερδίζει, όπως κάνει και με τον Παναιτωλικό. Δύο αποτελέσματα που τον “ανέβασαν”, για να τον “προσγειώσει” η ισοπαλία στην Νέα Σμύρνη.

Ποιο είναι λοιπόν το συμπέρασμα;

Ο ΑΡΗΣ είναι μία ομάδα η οποία στα δύσκολα βγάζει χαρακτήρα. Αδυνατεί όμως να σταθεροποιηθεί σε μία συγκεκριμένη κατάσταση. Και ίσως… ψηλώνει απότομα, με αποτέλεσμα να γίνεται υποσυνείδητα μέχρι και αφελής. Αυτό έγινε μετά την Μόλντε, αυτό έγινε μετά την Τούμπα, αυτό έγινε μετά τον Παναιτωλικό.

Ο ΑΡΗΣ της Νέας Σμύρνης σου έδινε την εντύπωση της ομάδας η οποία ένιωθε παραπάνω σίγουρη για τον εαυτό της απ όσο έπρεπε. Σε ένα παιχνίδι που ακόμα και μετά την κόκκινη του Μιλόγεβιτς, έδειχνε πιο πιθανό είναι να σκοράρει ο Πανιώνιος. Οπως και έγινε, για να βρεθεί πάλι ο ΑΡΗΣ με την πλάτη στον τοίχο. Η κατάσταση δηλαδή στην οποία λειτουργεί καλύτερα. Τι να το κάνω όμως το τελευταίο δεκάλεπτο; Πάλι όπως με τον Παναιτωλικό αλλά με διαφορετικό σκορ. Και πάλι όμως με τον Παναιτωλικό ο ΑΡΗΣ έμεινε με παίκτη παραπάνω και τα… έχασε. Το είπε και ο Δεληζήσης μετά το ματς. Και είναι μεγάλη αλήθεια.

Δεν χρειάζεται μεγάλη παρεμβατικότητα από τον προπονητή για να κερδίσει ο ΑΡΗΣ των Πανιώνιο των Λυμπεράκη, Παπανικολάου και Τσιλούλη. Οταν όμως βλέπεις την επίθεσή σου να βγάζει αυτή την εικόνα στο πρώτο μέρος, κάνεις γρήγορες αλλαγές. Διότι ήταν λάθος για τον Ένινγκ να αλλάξει τόσο αργά τα πρόσωπα και αυτό επιβεβαιώθηκε από το πόσο διαφορετικός ήταν ο ΑΡΗΣ με τους Τόνσο, Μαντσίνι και Λάρσον μέσα στο γήπεδο. Ισως να ήρθε η ώρα γενικά για κάποιες διαφοροποιήσεις στην ενδεκάδα, κάτι που θα φανεί μέσα στην εβδομάδα.

Οπως επίσης ήταν λάθος για τον Ένινγκ να βγαίνει και να δηλώνει ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, επειδή απλά ο ΑΡΗΣ ισοφάρισε στο τέλος. Οσο μεγάλο και να ήταν το κίνητρο του Πανιωνίου, δεν γίνεται να “πετάς” βαθμούς στο χθεσινό ματς. Μία ισοπαλία η οποία για τα δεδομένα του ΑΡΗ, δεν έχει καμία διαφορά από μία ήττα που μπορεί να ερχόταν.

Το θέμα είναι πλέον ότι όσο χάνεις βαθμούς σε τέτοια ματς, πρέπει να τους βρεις αλλού. Η νίκη με τον Αστέρα είναι αυτονόητη. Απλά αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, ο ΑΡΗΣ θα πρέπει να πάει στην ΑΕΚ τουλάχιστον για την ισοπαλία και να ψάξει την νίκη στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο.

Υ.Γ. Ολοι είμαστε τρελαμένοι από χθες. Αλλά δεν θα γκρεμίσουμε τα πάντα, ούτε θα γυρίσουμε την πλάτη εν όψει Αστέρα. Ολοι πρέπει να είναι στο γήπεδο

Υ.Γ.1 Καλή η διαχείριση και η άμυνα, οκ. Αλλά ο ΑΡΗΣ στα τελευταία τρία ματς έχει πέσει επιθετικά. Και αν συνεχίσει έτσι, θα ενισχύει την άποψη αρκετών ότι η παρουσία του μεσοεπιθετικά ήταν καλύτερη επί Τερζή. Και δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα….

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X