Ψάχνει το κάτι παραπάνω…

από Γιώργος Γκάτος

Είναι μια χρονιά που δεν κυλάει ιδανικά για τον ΑΡΗ, όμως βρίσκεται ακόμα σε τροχιά. Ο Ιανουάριος -αν η αποχή δεν προχωρήσει- θα είναι καθοριστικός για τους "Κιτρινόμαυρους". Και αγωνιστικά αλλά και μεταγραφικά…

Το 2019 θα αποτελέσει παρελθόν σε λίγες μέρες, με το πρωτάθλημα να βρίσκεται ήδη στις αρχές του δευτέρου γύρου. Το διαφορετικό φορμάτ έχει δώσει μεγαλύτερη ένταση στο πρωτάθλημα, ενώ είναι φανερό ότι τα πάντα θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Εκεί ο ΑΡΗΣ έχει να κάνει αρκετή δουλειά, χωρίς προς το παρόν να τα πηγαίνει άσχημα.

Τι θέλω να πω; Οι “Κιτρινόμαυροι” έχουν δώσει ήδη τα περισσότερα παιχνίδια τους στην Αθήνα, με τον απολογισμό να είναι καρέ… της ισοπαλίας. Στα αντίστοιχα παιχνίδια πέρσι, ο ΑΡΗΣ δεν τα είχε πάει καλά, όντας χωρίς πόντο. Οι ποδοσφαιριστές του Ένινγκ ήθελαν το κάτι παραπάνω, όμως δεν τα κατάφεραν, είτε λόγω έλλειψης συγκέντρωσης είτε λόγω σφυρίχτρας. Προφανώς και ο σκοπός του ΑΡΗ δεν είναι η ισοπαλία και θα πρέπει να μάθει να εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία αναρρίχησης στην βαθμολογία, τις οποίες “πετάει” διαδοχικά το τελευταίο διάστημα. Είναι αυτό το κάτι παραπάνω…

Και επανερχόμαστε στις λεπτομέρειες. Στα εναπομείναντα παιχνίδια, ο ΑΡΗΣ δεν θα πρέπει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν. Έχει να καλύψει το χαμένο έδαφος από μερικές εντός έδρας γκέλες που ελπίζει πως δεν θα του κοστίσουν στην τελική… σούμα. Διαθέτει αναμφίβολα μια από τις πιο ποιοτικές μεσοεπιθετικές γραμμές του πρωταθλήματος και σταδιακά δένει και την μεσοαμυντική λειτουργία του.

Ο Ένινγκ με τα… στραβά του και τα καλά του, μοιράζει ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές το τελευταίο διάστημα. Κάποιοι έχουν κάνει ήδη επαφές με τον Άγγελο Χαριστέα, προκειμένου ο ΑΡΗΣ να εξαλείψει μερικά καλοκαιρινά συμβόλαια. Άλλοι πάλι, αν συνεχίσουν με αυτή την εικόνα, είτε δεν πρόκειται να συνεχίσουν με τα “κιτρινόμαυρα”, είτε δεν πρόκειται να πάρουν τα χρήματα που απαιτούν για την υπογραφή της ανανέωσης συμβολαίου.

Είναι φανερό δια γυμνού οφθαλμού το που πρέπει να ενισχυθεί το σύνολο του Ένινγκ. Ο ΑΡΗΣ πρέπει να κάνει στοχευμένες κινήσεις, όπως για παράδειγμα την περσινή χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Υπάρχει ο κορμός, υπάρχει αρκετή ποιότητα στο ρόστερ αλλά είναι επιβεβλημένες μερικές κινήσεις που θα δώσουν ώθηση σε ένα σύνολο που δείχνει να κολλάει ψυχολογικά μετά το 65ο λεπτό.

Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι αρκετά βαρύς για τον ΑΡΗ. Περιέχει όλες τις υπόλοιπες αγωνιστικές του Β γύρου και μερικά παιχνίδια κυπέλλου. Μερικά θετικά αποτελέσματα στο πρώτο δεκαήμερο του 2020, είναι φανερό πως θα δώσουν στον ΑΡΗ εντελώς άλλη οπτική. Βέβαια έτσι όπως τα έκαναν οι άλλοι, όλοι αναμένουν τις αποφάσεις των διαιτητών, μετά την αποχή που κήρυξαν.

Υ.Γ. Ειλικρινά, σαν Γιώργος, δεν βλέπω με ποιον τρόπο θα ολοκληρωθεί ομαλά το φετινό πρωτάθλημα. Ναι μεν τα πλέι οφ θα είναι συναρπαστικά, όμως ο φανατισμός και οι οπαδικοί “στρατοί” μαζί με τους μηχανισμούς προπαγάνδας των μεν και των δε είναι σε άπιαστα επίπεδα.

Υ.Γ. 2 Σπεύσατε να κουνήσετε το δάχτυλο, να επικρίνετε και να κατακρίνετε. Δεν νομίζω όμως πως πατήσατε γερά στα πόδια σας για να δείτε που βρίσκεστε και σε ποιο επίπεδο είναι οι άλλοι. Ναι, σαν ΠΑΕ ΑΡΗΣ χρειάζονται τρομερές βελτιώσεις για να φτάσει η ομάδα σε Ευρωπαϊκά δεδομένα, όμως το να ψάχνουμε να βγάλουμε τα μάτια μας, ανήκει οριστικά σε άλλες εποχές. Ο Θόδωρος Καρυπίδης είναι αρκετά απρόβλεπτος, κάτι που συχνά μεταφέρετε στην λειτουργία της ομάδας. Στο τέλος της ημέρας είναι αυτός που θα βάλει το χέρι στην τσέπη. Έτσι επαναλαμβάνω πως η στελέχωση της ομάδας θα λειτουργήσει κυρίως προς δικό του όφελος και ευελπιστώ πως θα γίνει σύντομα.

Υ.Γ. 3 Υπό την σκέπη του Ερασιτέχνη, ήρθε η ώρα για τον ΑΡΗ να ψάξει να βρει την μεγάλη συσπείρωση που αναζητεί εδώ και πολλά χρόνια. Αφήστε έξω τους εγωισμούς και τα “εμείς τα λέγαμε” που είναι μια από τις πιο μεγάλες μάστιγες του παρελθόντος που παραμένει ακόμα…

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X