Νόμοι λογικής, νόμοι φυσικής

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Νίκος Παπαδόπουλος γράφει στο AllAboutARIS για την πρόκριση επί της Ξάνθης και τον ΑΡΗ που έχει τα κονέ (;).

Ο ΑΡΗΣ… δεν έπρεπε να περάσει, μάλλον, στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Όπως μάλλον δεν πρέπει να μπει και στα πλέι οφ. 

Η επίτευξη της εισόδου στην 6άδα έχει ακόμα… Η συνέχεια του ΑΡΗ στο Κύπελλο όμως είναι κάτι χειροπιαστό. Και ήρθε μετά από μία διαδικασία δράσης και αντίδρασης. 

Ο βοηθός Νικόλας Σάββας ήταν αυτός που έδρασε κρατώντας κάτω την σημαία του στο γκολ της Ξάνθης. Προσπαθώ να δεχθώ ότι ενδεχομένως να μην το είδε. Ότι είναι ένα ανθρώπινο λάθος. Οταν όμως βλέπεις το εν λόγω καρέ από την μετάδοση του συνδρομητικού λες, “δεν γίνεται να μην το είδε ρε φίλε”.

Το ίδιο συμπέρασμα υπάρχει για το πέναλτι που ζητάει ο ΑΡΗΣ στο 84′. Διπλό χέρι μπροστά στον Κουτσιαύτη. Πάλι τίποτα. Πάτημα του Τζουρίτσκοβιτς στον Ματίγια. Μόνο κίτρινη. Λογικό. Δεν ήταν ο Ιντέγε για να δώσει κατευθείαν κόκκινη… 

Δεν είμαι λάτρης της διαιτησίας. Προσπαθώ να την αποφεύγω. Θέλω και προσπαθώ να ασχολούμαι πρώτα με το ποδόσφαιρο. Πώς όμως, όταν όλοι αντικρίσαμε την χειρότερη φετινή διαιτησία εις βάρος του ΑΡΗ μετά από εκείνην του Τζοβάρα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό; Του διαιτητή δηλαδή που ορίστηκε στο ντέρμπι του “Γεώργιος Καραϊσκάκης” και τρέμει ήδη το φυλλοκάρδι μας! Είναι που ο ΑΡΗΣ έγινε “τσιράκι” του Ολυμπιακού, όπως λένε αυτοί που έχουν ξεσηκώσει το εγχειρίδιο της επικοινωνιακής πολιτικής των “ερυθιρόλευκων”.

Πώς να αδικήσω τις διαμαρτυρίες του Θεόδωρου Καρυπίδη στο ημίχρονο; Τί να κάνει όταν βλέπει τρεις ανθρώπους να “παίζουν” και να ρισκάρουν την επένδυσή εκατομμυρίων που έχει κάνει; Όχι μόνο χθες, αλλά επανειλημμένα! 

Εμείς φυσικά θα πούμε ότι το δεύτερο γκολ του ΑΡΗ είναι οφσάιντ. Άμα θέλουν, ας το πάρουν πίσω. Αας πάρουν πίσω όμως και της Ξάνθης. Και να μου δώσουν το δεύτερο γκολ του Μαντσίνι στα Πηγάδια. Πάλι προκρίνομαι. 

Αυτή την κατάσταση κλήθηκε να διαχειριστεί ο ΑΡΗΣ. Μία διαιτησία που “παραβίασε” τους νόμους της λογικής. Και τα κατάφερε. Κέρδισε την διαιτησία και προχωράει σε μία διοργάνωση την οποία θέλει να κατακτήσει. Είναι ο ένας μεγάλος στόχος της φετινής σεζόν και το διαχρονικό απωθημένο ενός ολόκληρου οργανισμού. Έκανε το πρώτο βήμα και προχωράει. 

Βέβαια δεν ήταν μόνο το εμπόδιο της διαιτησίας ή η Ξάνθη. Ηταν η κόπωση που “κουβαλούσε” μία ενδεκάδα η οποία έδωσε το τέγταρτο παιχνίδι της σε έντεκα μέρες. Ειδικά στο πρώτο 20λεπτο ο ΑΡΗΣ δεν πατούσε καθόλου καλά.  Ήταν κακός. Έδωσε δικαιώματα. Το γκολ του Φοσέ ήρθε όμως για να τον… ταρακουνήσει και να αλλάξει άρδην την εικόνα του ματς. 

Η ομάδα του Ένινγκ “εβγαλε” στο γήπεδο το ένστικτο της επιβίωσης. “Παραβίασε” τους νόμους της φυσικής με το τέμπο που είχε, δεδομένης της κούρασης των παικτών. Κάτι που μας εξέπληξε όλους θετικά!

Για 70 λεπτά “πάτησε” την Ξάνθη. Πίεσε, είχε τρεξίματα, δημιούργησε φάσεις. Ακόμα και όταν όλα είχαν κρίθει, έψαχνε ένα τρίτο γκολ, με την είσοδο του Μαρτίνες να δίνει ενέργεια μεσοεπιθετικά. Μαζί με την εμφάνιση του Μαντσίνι, ίσως ο ΑΡΗΣ μπορεί να πει ότι έχει ακόμα δύο κέρδη από το χθεσινό ματς. 

Τα παραπάνω βέβαια δεν σημαίνουν ότι η κούραση εξαφανίστηκε ξαφνικά. Συνεχίζει να υπάρχει και είναι ακόμα μεγαλύτερη μετά το χθεσινό ματς. Για αυτό ο Σάσα δηλώθηκε τον Ολυμπιακό. Για αυτό ενδεχομένως να γίνουν κάποιες ακόμα αλλαγές στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, όπως ο Κουέστα που έχει θέμα στον ώμο. Αλλά με αυτό το ματς θα ασχοληθούμε τις επόμενες μέρες. 

Υ.Γ. Τι να πεις για τον Σάσα… Βρήκαμε μετά από χρόνια χαφ να σκοράρει

Υ.Γ.1. Μην τον ματιάξουμε τον Βέλεθ, τέσσερα ματς σε έντεκα μέρες χωρίς θέμα. Και υψηλής έντασης… 

Υ.Γ.2 Ο Μενέντεθ δεν σέβεται τον εαυτό του με αυτά που κάνει. Όταν βλέπει ότι δεν υπολογίζεται, αλλά κάνει τα… δικά του. Είπαμε, αμαρτίες του καλοκαιριού… 

Υ.Γ.3 Πλησιάζει η ώρα που ο επικίνδυνος κ. Περέιρα θα αποχωρήσει από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπομονή. 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X