Αγωνιστικά και… διαιτητικά

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Νίκος Παπαδόπουλος γράφει στο AllAboutARIS για το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό.

Πάντα οι μέρες που προηγούνται των αγώνων με τον Ολυμπιακό, έχουν μία διαφορετική…. εσάνς. Όχι μόνο επειδή αποτελεί ένα ντέρμπι-πρόκληση, αλλά εξαιτίας της προσπάθειας συγκεκριμένων πλευρών να μας… ζαλίσουν. 

Ευχαριστούμε που μας εξισώσουν με τον Ολυμπιακό και πιστεύουν τόσο πολύ στην νίκη του ΑΡΗ. Σε μία έδρα όπου πέρυσι κέρδισαν κατά τύχη και φέτος πήραν τον βαθμό με δυσκολία. Μακάρι και εμείς να τα πάμε το ίδιο καλά. 

Απλά για να το ξεκαθαρίσουμε και πάλι… Υποδείξεις δεν δεχόμαστε από κανέναν. Και όπως θέλουμε θα διαχειριστούμε το σημερινό ματς. Δεν θα δεχθούμε παρατηρήσεις και μαθήματα ηθικής από μία μερίδα ανθρώπων που ζητούσε από την ομάδα τους να χάσει στην Καλαμαριά το 2005. Και λέω μία μερίδα, διότι υπάρχει και η υγιής πλευρά. Αυτή που θέλουμε να βγαίνει μπροστά σε όλες τις ομάδες. Καζούρα, πείραγμα αλλά μέχρι εκεί. Το κλείνουμε και πάμε στο αποψινό ντέρμπι. 

Τα δεδομένα για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι λίγο-πολύ ξεκάθαρα. Ο ΑΡΗΣ παίζει σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος, κόντρα στην μία από τις δύο πιο ποιοτικές ομάδες του πρωταθλήματος. Την μία, την… σκόρπισε με 4-2 πριν δύο εβδομάδες. Είναι πρόκληση λοιπόν να παρουσιάσει ίδια ή παρόμοια εικόνα απέναντι και στην άλλη. 

Τα εμπόδια για να γίνει αυτό είναι συγκεκριμένα. Πρώτα οι απουσίες. Λείπει τραυματίας ο βασικός σου τερματοφύλακας. Ο δεύτερος καλύτερος παίκτης σου – ο Σάσα δηλαδή- είχε τρομερή ανάγκη από ανάσες. Ο Γκάμα είναι και αυτός τραυματίας. Έχεις όμως λύσεις. Όχι το ίδιο ποιοτικές, αλλά έχεις. 

Από εκεί και πέρα υπάρχει η ατομική ποιότητα του Ολυμπιακού την οποία καλείται να περιορίσει ο ΑΡΗΣ, μαζί με το ασφυκτικό πρέσινγκ το οποίο θα δεχθεί σε αρκετά σημεία του αποψινού αγώνα. Ο Ολυμπιακός πιάνει υψηλά ποσοστά κατοχής και γεμίζει πολύ την περιοχή. Αν το κάνει σηκώνοντας την μπάλα, θεωρώ ότι με Βέλεθ, Δεληζήση και Ρόουζ δεν θα υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα. Το θέμα είναι τί θα γίνει χαμηλά. 

Γενικά χρειάζεται εγρήγορση απ’ όλους. Οχι μόνο μεσοαμυντικά αλλά και μεσοεπιθετικά. Από εκεί ξεκινάει η άμυνα άλλωστε. Και ειδικά στα πλάγια θα χρειαστούν επιστροφές από τους εξτρέμ και βοήθειες από τα χαφ που θα έχουν πολύ δουλειά. 

Εφόσον ο ΑΡΗΣ περιορίσει τον Ολυμπιακό, τότε απλά θα πρέπει να κάνει μπροστά αυτό που ξέρει καλύτερα από οποιοδήποτε άλλον στην Ελλάδα. Θα βρει χώρους. Έχει την ποιότητα και την ταχύτητα για να βγει στο επιθετικό τρανζίσιον. Απλά πρέπει να έχει και τις συνεργασίες ώστε να φτάσει με καλές προϋποθέσεις απέναντι από τον Σα. 

Αν πάμε με δεδομένο ότι η ομάδα στα ντέρμπι είναι σταθερή και όταν βρίσκει χώρους μπορεί να κερδίσει τον οποιοδήποτε, τότε φυσικά και μπορεί να πάρει αποτέλεσμα κόντρα στον Ολυμπιακό. Δυστυχώς όμως υπάρχει και ο παράγοντας του… Τζοβάρα. Αυτού δηλαδή που μας έβγαλε από τα ρούχα μας στο ματς του 1ου γύρου και… χειρούργησε τους “κιτρινόμαυρους”. Αν σφυρίξει όπως στο “Βικελίδης”, ο ΑΡΗΣ χρειάζεται να φτάσει σε μία υπέρβαση. Αν από την άλλη βρει έναν πιο ισορροπημένο διαιτητή -που θα σφυρίξει λίγο παραπάνω έδρα εννοείται- τότε αγωνιστικά μπορεί να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία. 

Για να δούμε λοιπόν…

Προτεινόμενα Άρθρα