Η διπλή ευκαιρία για να ξεμπλέξει και η σωστή απόφαση για τις πληρωμές

από Αντώνης Γκάτζιος

Η μάχη για την παραμονή "φουντώνει" και δεν είναι υπερβολή ότι σ’ αυτήν είναι… μπλεγμένα τα 2/3 της Basket League. Ο ΑΡΗΣ μπήκε σε ένα μονοπάτι με τις νίκες επί του Ηρακλή και της Λάρισας και θέλει να συνεχίσει να βαδίζει σ’ αυτό.

Η ομάδα του Σάββα Καμπερίδη έχει μία μεγάλη ευκαιρία για να ανασάνει βαθιά, την Κυριακή στο «Σοφία Μπεφόν» κόντρα στον Ιωνικό Νικαίας. Η αθηναϊκή ομάδα είναι αποδυναμωμένη σε σχέση με τον πρώτο γύρο και αν ο ΑΡΗΣ καταφέρει να πάρει το πρώτο διπλό του, θα μπορεί να νιώθει για πρώτη φορά φέτος ότι πατάει γερά στα πόδια του.

Για να το… προχωρήσουμε λίγο, τα επόμενα δύο εκτός έδρας ματς είναι η ευκαιρία για να αρχίσει να ξεμπλέκει ο ΑΡΗΣ με την υπόθεση – παραμονή. Μετά από τον αγώνα με τον Ιωνικό, οι «κιτρινόμαυροι» υποδέχονται στις 15/2 τον Παναθηναϊκό και στις 29 του μήνα δοκιμάζονται στη Ρόδο κόντρα στον Κολοσσό.

Με νίκες στην Αθήνα και το νησί, ο ΑΡΗΣ θα χρειαστεί στη συνέχεια ακόμα δύο ή τρία ροζ φύλλα αγώνα σε επτά αγώνες, οι τέσσερις εκ των οποίων θα γίνουν στην έδρα του. Παράλληλα, θα προκαλέσει μεγάλα πλήγματα τόσο στον Ιωνικό, όσο και στον Κολοσσό, ενώ θα ρεφάρει και τις εντός έδρας ήττες του πρώτου γύρου από τις παραπάνω ομάδες.

Βέβαια, στην παρούσα φάση ο ΑΡΗΣ δεν έχει την πολυτέλεια να σκέφτεται τον παραπάνω συλλογισμό, αφού στην… ατζέντα είναι μόνο το διπλό στο «Σοφία Μπεφόν». Από εξωαγωνιστικής άποψης πάντως, οι παίκτες θα έχουν μία… έξτρα ώθηση.

Η απόφαση της διοίκησης της ΚΑΕ να δώσει προτεραιότητα στην πληρωμή των παικτών αντί της άμεσης άρσης των ban ήταν απόλυτα ορθή. Οι υπάρχοντες παίκτες είναι αυτοί που θα προσπαθήσουν να βγάλουν το κάρο από τη λάσπη και θα ήταν ιδιαίτερα ριψοκίνδυνο, τόσο να παίξουν κόντρα στον Ιωνικό, όσο και να φύγουν μετά με την ευκαιρία της διακοπής του πρωταθλήματος, χωρίς να έχουν πληρωθεί.

Η νέα διοίκηση της ΚΑΕ είχε εξαγγείλει ότι πρώτη προτεραιότητά της είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συνέπεια προς την υπάρχουσα ομάδα και το τηρεί. Μετά από τον αγώνα με τον Ιωνικό, μάλιστα, αναμένεται να γίνουν νέες πληρωμές.

Αυτό δε σημαίνει ότι η υπόθεση των ban έχει μπει στο περιθώριο. Μετά από τον αγώνα με τον Ιωνικό ο ΑΡΗΣ θα έχει κάτι περισσότερο από ένα μήνα, τόσο για να ολοκληρώσει και τυπικά τις συμφωνίες με τους έξι πιστωτές, όσο και να κάνει κάποια κίνηση για τη βελτίωση του ρόστερ. Η κρισιμότητα του αγώνα με τον Ιωνικό και η ανάγκη να είναι ικανοποιημένοι οι παίκτες, άφησαν το εν λόγω θέμα για λόγο καιρό στην αναμονή.

Προτεινόμενα Άρθρα