Ποδόσφαιρο… σαλονιών και περίεργα "τάιμινγκ"

από Γιώργος Γκάτος

Σεζόν γεμάτη αναποδιές για τους Κιτρινόμαυρους, που λειτούργησαν με πείσμα και βρίσκονται στους ημιτελικούς του Κυπέλλου αλλά και μια ανάσα πριν το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ομως, η δυσκολότερη σεζόν θα είναι η επόμενη… για πολλούς λόγους, με τον ΑΡΗ να ψάχνει την εδραίωση του από νωρίς.

Η διαιτησία του Καραντώνη με την -μη- βοήθεια του Κουμπαράκη, χάλασε το πάρτι των φίλων του ΑΡΗ στις κερκίδες του “Κλεάνθης Βικελίδης”. Άλλοι διώχνουν τον κόσμο από τα γήπεδα, οι “Κιτρινόμαυροι” όμως χαράζουν την δική τους πορεία. Αν αφήσουμε εκτός συζήτησης το παιχνίδι με τον Ατρόμητο για το Κύπελλο- όπου ο ΑΡΗΣ θα έπαιρνε ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης αν έπαιζε με γεμάτο γήπεδο, η παρουσία του κόσμου είναι πολύ σημαντική. Τώρα το τι φαντάζονται οι άλλοι για Big Four, ειλικρινά άβυσος η ψυχή του ανθρώπου.

Προφανώς και κανένα αυτί δεν ίδρωσε. Ο άνθρωπος που έχει τα ηνία της Ελληνικής διαιτησίας, θεωρεί πιο σημαντικό το παιχνίδι Λάρισα-ΠΑΟΚ. Πουλάνε οι “απειλές” περί διχοτόμησης της Ελλάδας, και όχι μόνο. Ο Πορτογάλος σκέφτεται έξυπνα. Πενταψήφιο μηνιαίο μισθό έχει και είναι ειλικρινά περαστικός από το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ποιος νοιάζεται για τόσες χιλιάδες κόσμου που βλέπουν και ξαναβλέπουν το “κλάδεμα” του Κλωναρίδη στον Φετφατζίδη. Θα ήθελα πάρα πολύ να έχουμε τις συνομιλίες μεταξύ των διαιτητών σε αυτή τη φάση. Δύο είναι τα τινά: είτε δεν γνωρίζουν ούτε τα βασικά, είτε -όπως όπως αστειεύεται ο κόσμος- έβλεπαν σε επανάληψη το Μάστερ Σεφ. Μιλάμε για ποδόσφαιρο… μεγάλων σαλονιών, ειδάλλως ο Κουμπαράκης δεν θα είχε σερί ορισμό μετά τα όσα έκανε την Κυριακή.

Η ΑΕΚ ευτύχισε να σκοράρει και καπάκι έκανε διαχείριση για ένα ογδοντάλεπτο. Εγώ δεν έχω πρόβλημα με το κατενάτσιο. Έχω πρόβλημα με το αντιποδόσφαιρο. Είμστε τυχεροί στην ατυχία μας που τραυματίστηκε μόνο ο Ιντέγε. Ο Καρέρα δεν έκρυψε ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, αλλά απέφυγε να σχολιάσει τα περί διαιτησίας.

Η αντίδραση της Αλκμήνης ήταν άμεση, δια βοής του Άγγελου Χαριστέα αλλά και μέσω της ανακοίνωσης της επίσημης ΠΑΕ. Δεν έχει συνηθίσει κανείς έτσι τον Άγγελο. Με αυτά που γίνονται φέτος, θα έπρεπε ανά δύο βδομάδα να κάνει δηλώσεις. Αυτό δίνει και το δικαίωμα στην ΠΑΕ, κάθε φορά που αναφέρεται σε διαιτησία… να ακούγεται. Βλέπετε, στον Θόδωρο Καρυπίδη δεν ανήκει κάποιος μιντιακός όμιλος προκειμένου να πιέζει καθημερινά με τις θέσεις του.

Κανείς δεν πάει να κρύψει τα αγωνιστικά προβλήματα του ΑΡΗ στον βωμό μιας “σφαγής”, όμως ειλικρινά δεν μπορώ να αντιληφθώ τα μπινελίκια που δέχονται κάποιοι παίκτες και ο Γερμανός τεχνικός. Ναι, το ρίσκο είναι αρκετά μεγάλο όταν έχεις κλειστό rotation και συνεχόμενα 90λεπτα. Ο Ενινγκ πήρε ένα γκρουπ παικτών με κακή ψυχολογία και χαμηλές επιδόσεις. Τι έκανε; Τους έκανε ένα μεγάλο σύνολο. Οποιος βλέπει Γκάμα και Φετφατζίδη να γυρίζουν για να κόψουν, Ρόουζ να αποδίδει παντού και Ιντέγε να νιώθει σαν θηρίο σε κλουβί όταν δεν μπορεί να συνεισφέρει, το καταλαβαίνει αυτό.

Δεν γνωρίζω τι θα γίνει το καλοκαίρι. Αρκετά συμβόλαια τελειώνουν και ο ΑΡΗΣ είναι εγκλωβισμένος -προς το παρόν- σε αυτό το γαϊτανάκι με την FIFA. Αρκετοί είναι αυτοί που εδώ και δύο χρόνια παίρνουν μικρότερο μισθό απ’ ότι αξίζουν. Οι ποδοσφαιρικές μετοχές ανεβαίνουν και το τρίπτυχο Καρυπίδης-Χαριστέας-Ενινγκ καλούνται να λύσουν εξισώσεις. Ουδείς αναντικατάστατος. Δεν πρόκειται να γίνουν συμβόλαια-υπεραξίες, όπως κάποτε, βάση της τωρινής λογικής της ΠΑΕ. Δεν ενοχλεί τον ΑΡΗ να χάνει παίκτη. Τον ενοχλεί το τάιμινγκ της γνωστοποίησης προτάσεων (?) για ποδοσφαιριστές του. Και τα “τάιμινγκ” δεν είναι τυχαία φέτος, πιστέψτε με. Είναι αλληλουχία γεγονότων, σε ότι αφορά το μπαν αλλά και τα δημοσιεύματα.

Απλά το θέμα με τον ΑΡΗ είναι ότι επιλέγει το “Θεραπεύειν” από το “Προλαμβάνειν”. Αυτό λύνεται με την ενίσχυση των δομών αυτού του οικομήματος. Στόχος της ΠΑΕ θα πρέπει να είναι η συνεχής εξέλιξη. Τα μπαν έκαναν τον ΑΡΗ αουτσάιντερ… στο μυαλό κάποιων, όμως ο ΑΡΗΣ λειτουργεί καλύτερα έτσι, γιατί συγκεντρώνει λιγότερη πίεση. Η συσπείρωση του αγωνιστικού τμήματος είναι πολύ μεγάλη, με τον κόσμο στο πλευρό της ομάδας. Στόχος η εδραίωση της ομάδας, αλλά μεγάλος στόχος το πολυπόθητο τρόπαιο.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X