Όταν το "πρέπει" μπαίνει πάνω από το "θέλω"

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο Κεν Μπράουν επέστρεψε στις αγωνιστικές δραστηριότητες, το ίδιο και ο Τζέιλεν Μόρις και ο ΑΡΗΣ ελπίζει να μπει πλήρης στο κρισιμότερο κομμάτι της σεζόν, όπου παίζει την ύπαρξή του στην Basket League.

Οι υποθέσεις των δύο Αμερικανών παικτών ούτε απλές ήταν, ούτε πέρασαν «στο ντούκου». Ειδικά για τον Μπράουν, άπαντες στην ομάδα δικαιούνται να αισθάνονται ενοχλημένοι (μέχρι και οργισμένοι), αφού σε μία περίοδο που η ομάδα παίζει το «τομάρι της» και πριν από ένα μεγάλο ντέρμπι, δεν αφήνεις τους συμπαίκτες σου στα κρύα του λουτρού.

Το αυτό και με τον Μόρις. Το να έχεις πληρωθεί στις 14 Φεβρουαρίου και λίγες μέρες μετά να κάνεις αποχή, τυπικά επειδή το συμβόλαιό σου έχει όρο για 15 μέρες και ουσιαστικά διότι δεν έχει καταβληθεί η προμήθεια στον ατζέντη, επίσης δεν είναι σύνηθες, ούτε αποδεκτό από την ομάδα, οι περισσότεροι παίκτες της οποίας βρίσκονται στο ίδιο οικονομικό στάτους κβο.

Αν η κατάσταση ήταν διαφορετική, σίγουρα ο Μπράουν, πιθανότατα και ο Μόρις, θα αποτελούσαν ήδη παρελθόν από τον ΑΡΗ. Όπου διαφορετική, αν δεν υπήρχαν τα έξι ban από τη ΦΙΜΠΑ και η ομάδα είχε τη δυνατότητα να προχωρήσει σε αλλαγές στο ρόστερ της. Ή, για να το προεκτείνουμε, αν ο ΑΡΗΣ (είχε ban, αλλά) δε βρισκόταν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, όντας με την πλάτη στον τοίχο, και έπαιζε για άλλους στόχους.

Όμως η κατάσταση είναι δεδομένη. Απομένουν οκτώ αγωνιστικές και ο ΑΡΗΣ πρέπει να κάνει όσες νίκες έκανε σε 18! Ήτοι, πέντε. Το έργο του είναι πολύ δύσκολο και σ’ αυτήν την προσπάθεια κανείς δεν περισσεύει. Και ουσιαστικά δεν υπάρχει το περιθώριο για απώλειες παικτών.

Υπό αυτό το πρίσμα, μπαίνει στην άκρη αυτό που θα έπρεπε κανονικά να γίνει και γίνεται αυτό που έχει ανάγκη η ομάδα στη δεδομένη χρονική στιγμή και κατάσταση. Ούτως ή άλλως ο ΑΡΗΣ δεν είναι «κανονική» ομάδα φέτος κι αυτό οφείλεται στα λάθη του καλοκαιριού και τη μη πρόβλεψη για το πώς θα «βγει» η χρονιά.

Πλέον, είναι μονόδρομος η ενότητα και σύμπνοια στην ομάδα, διαφορετικά δεν υπάρχει πιθανότητα να πετύχει το στόχο της. Πρώτο «πρέπει» είναι η παραμονή στην Basket League και αυτό αναγκάζει τους έχοντες το πρόσταγμα να «καταπιούν» συμπεριφορές που σε άλλες περιπτώσεις θα οδηγούσαν αυτόματα σε «διαζύγιο». Ο ΑΡΗΣ καλείται να κάνει μία μικρή υπέρβαση, με ένα 5/8 στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος και όλη η προσοχή στρέφεται σ’ αυτήν την προσπάθεια. Με την ελπίδα ότι δε θα δημιουργηθούν ξανά «θέματα» όπως αυτά των δύο Αμερικανών.

Προτεινόμενα Άρθρα