Οι συνθήκες υπάρχουν

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Νίκος Παπαδόπουλος γράφει για τον πρώτο κρίσιμο ημιτελικό με την ΑΕΚ και τις… σημειώσεις του αγώνα κόντρα στον Ατρόμητο.

Οι ξένοι διαιτητές στο Κύπελλο ήταν κάτι που σχεδόν οι περισσότεροι θεωρούσαν αυτονόητο. Επειδή όμως… Ελλάντα είμαστε, έπρεπε να περιμένουμε και το επίσημο της υπόθεσης. 

Η ΚΕΔ όρισε λοιπόν ξένους διιατητές και συγκεκριμένα Πορτογάλους. Καλός ο Ντίαζ εκ πρώτης όψεως, έχει εμπειρία. Δεν αποκλείει βέβαια το ενδεχόμενο του λάθους. Σίγουρα όμως το περιορίζει και δεν μας αφήνει να σκεφτούμε πονηρά σε τυχόν περίεργες αποφάσεις. 

Μετά και τον ορισμό του Πορτογάλου, μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν οι συνθήκες ώστε ο ΑΡΗΣ να πάρει ένα αποτέλεσμα πρόκρισης κόντρα στην ΑΕΚ.

Κίνητρο. Οι περισσότεροι βασικοί είναι… φρέσκοι. Ο αντίπαλος δεν είναι φόβητρο και οι διαιτητές δεν προέρχονται από τον φανταστικό κόσμο της ελληνικής διαιτησίας. 

Δεν νομίζω ότι το ματς του ΟΑΚΑ θα είναι ίδιο με αυτό του “Βικελίδης” πριν λίγες εβδομάδες. Η σκοπιμότητα σε μία ημιτελική φάση είναι ακόμα πιο έντονη. Και αν συνδυαστεί με την συμμαζεμένη εικόνα της ΑΕΚ ανασταλτικά, μπορεί να κάνει ακόμα πιο δύσκολη την υπόθεση γκολ. 

Το μόνο που μπορεί να διαφοροποιήσει το παραπάνω ως δεδομένο, είναι η πιθανή πρόθεση της Ένωσης να πάρει από το πρώτο ματς ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης. Σίγουρα όμως δεν θα έλεγε όχι και σε μία ισοπαλία χωρίς τέρματα. 

Άρα μιλάμε για δύο ομάδες που θα παίξουν για δύο αποτελέσμαστα. Ούτε ο ΑΡΗΣ “χαλιέται” με το “Χ”, ειδικά αν αυτό έχει γκολ. Ακόμα όμως και να χάσει με ένα σκορ 2-0 ή 2-1, στο “Κλεάνθης Βικελίδης” όλα μπορούν να ανατραπούν. 

Εγώ δεν φοβάμαι τον ΑΡΗ. Και το δικαίωμά αυτό μου το έδωσε η ίδια η ομάδα με την εικόνα της σε παιχνίδια όπως το αυριανό (04/03) με την ΑΕΚ. Ματς στα οποία παίζονται πολλά, είναι ντέρμπι και έχουν κίνητρο, είναι από εκείνα τα οποία η ομάδα ξέρει να διαχερίζεται και να παίρνει αυτό που θέλει, εφόσον δεν προκύπτουν αστάθμητοι παράγοντες. Οι ίδιοι οι παίκτες έχουν το know how τέτοιων αγώνων. Και είναι σημαντικό ως δεδομένο. Όπως έχουν πάρει επίσης τεράστια ώθηση από τον κόσμο τα τελευταία 24ωρα. 

Επειδή όμως τέτοια παιχνίδια συνήθως κρίνονται στις λεπτομέρειες, η ομάδα πρέπει να είναι αποτελεσματική μπροστά και παράλληλα να περιορίσει τα λάθη της. Διότι ένα τέτοιο πλήρωσε στο ματς πρωταθλήματος, αδικώντας τον εαυτό της πριν αδικηθεί από τον Καραντώνη και τον Κουμπαράκη. Και ειδικά απέναντι σε μία φορμαρισμένη ομάδα όπως η ΑΕΚ, απαιτείται φουλ συγκέντρωση τακτικά αφού έχει την ποιότητα μπροστά για να εκμεταλλευτεί ό,τι της “προσφέρεις”. 

Ένα τελευταίο σχόλιο, όσον αφορά το τελευταίο ματς κόντρα στον Ατρόμητο. Πλην του θετικού, μαχητικού και ορεξάτου Σόουζα, σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι που ήρθαν από τον πάγκο δικαίωσαν σε μεγάλο βαθμό τον Ένινγκ. Για ποιό πράγμα; Για το γεγονός ότι είτε έχουν μικρό είτε καθόλου ρόλο στο ροτέισον του Γερμανού. Να δεχθώ ότι ενδεχομένως η όρεξη τους να είναι μικρή λόγω της αγωνιστικής απραξίας του. Είναι όμως επαγγελματίες και όταν μπαίνουν μέσα οφείλουν να το δείχνουν και να αρπάζουν τις ευκαιρίες. Οπως δηλαδή έκανε ο Σόουζα. 

Προτεινόμενα Άρθρα