Dance with the… Devil

από Γιώργος Γκάτος

Με τα όσα έγιναν -και ελπίζω πως θα διαλευκανθούν σύντομα- το βλέμμα έφυγε από το αγωνιστικό σκέλος. Ο ΑΡΗΣ πέτυχε το γκολ που ήθελε, διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι μετά την αποβολή του Ματίγια και πλέον θέλει όσο τίποτα μια πρόκριση μέσα στο σπίτι του.

Ο ΑΡΗΣ ηττήθηκε από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όμως ο μεγάλος χαμένος της χθεσινής βραδιάς ήταν το ποδόσφαιρο. Είναι πλέον αυτή η απάθεια του “ε και τι έγινε, στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά” που με εκνευρίζει πιο πολύ απ’ οτιδήποτε. Τίποτα δεν προδιέθετε τα όσα θα γίνουν στο ημίχρονο και αλλά την επίθεση στον Λάζαρο Βαρδάκη.

Είπαμε πως το ποδόσφαιρο περνάει σε δεύτερη μοίρα, δυστυχώς. Σε οποιονδήποτε άνθρωπο -άσχετο με τον χώρο- δώσεις να διαβάσει δημοσιεύματα και πρωτοσέλιδα, θα πιστέψει πως ο ΑΡΗΣ έκανε “εγκλήματα” χθες. Έκανε το λάθος ο Θόδωρος Καρυπίδης να πάει στα αποδυτήρια της ομάδας στο ημίχρονο. Έκανε το λάθος ο Λάζαρος Βαρδάκης να βρίσκεται στο ζέσταμα των ποδοσφαιριστών του ΑΡΗ, όπως κάνει πάντα γιατί αυτή είναι η δουλειά του! Τώρα τι δουλειά είχαν οπαδοί της ΑΕΚ σε εκείνο το σημείο του γηπέδου, εγώ δεν γνωρίζω, όμως ο αθλητικός δικαστής ελπίζω πως θα θελήσει να μάθει.

Νωθρό ξεκίνημα αλλά πήρε αυτό που ήθελε αρχικά

Την ενδεκάδα την γνώριζε όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα, πριν η ομάδα φύγει από το αεροδρόμιο “Μακεδονία”. Κάποιο τέχνασμα δεν υπήρχε από τον Μίκαελ Ένινγκ στην βασική κατάρτιση της ομάδας, όμως ο ΑΡΗΣ δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελε το παιχνίδι. Αρκετά λάθη στον χώρο της άμυνας και μεγάλα κενά, οδήγησαν την ΑΕΚ σε ένα γρήγορο γκολ, κάτι που συνηθίζει στα παιχνίδια της.

Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα έδωσε στον ΑΡΗ το μίνιμουμ που “έψαχνε” στο ΟΑΚΑ. Ευτυχώς για τους “Κιτρινόμαυρους”, η αμυντική αστάθεια του πρώτου 45λεπτου δεν κόστισε σε γκολ. Τα λάθη που έκαναν οι ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ από το κέντρο και μπροστά, άνοιγαν χώρους στην ΑΕΚ για γρήγορες αντεπιθέσεις. Δημιουργικά, η ομάδα του Ένινγκ δεν ήταν σε καλό φεγγάρι. Φετφατζίδης και Γκάμα έβρισκαν σε “τοίχος” παικτών, ο Λάρσον δεν τροφοδοτήθηκε και ο Ιντέγε είδε πολύ νωρίς κίτρινη κάρτα, κάτι που τον έκανε πιο διστακτικό στην πίεση.

Η αποβολή του Ματίγια και η κίνηση-ματ

Με την ισοπαλία στην ανάπαυλα, ο ΑΡΗΣ ήταν ικανοποιημένος. Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα στην αμφισβητούμενη κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο Χαβιέ Ματίγια. Ειρήσθω εν παρόδω, η δεύτερη φετινή κόκκινη του ΑΡΗ στο ΟΑΚΑ, πάλι με ανατροπή της απόφασης μέσω VAR. Ο Μίκαελ Ένινγκ έβαλε την ομάδα σε καθεστώς διαχείρισης, γιατί τα ημιτελικά είναι μαραθώνιος, όχι 100αρι.

Ο Αμπου Μπα έδωσε ύψος και μέτρα πίεσης στο κέντρο. Η καθοριστική κίνηση για εμένα είναι η είσοδος του Ούγκο Σόουζα. O Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός, αγωνίστηκε σε θέσεις… δεξιού χαφ και απέδωσε. Υψηλή πίεση στις πρώτες γραμμές άμυνας και κλειστοί χώροι για Λόπες-Μπακάκη. Δεν έβρισκε η ΑΕΚ τους χώρους που ήθελε και ο ΑΡΗΣ οδηγήθηκε στην… καλύτερη δυνατή ήττα, ενόψει και του επαναληπτικού στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Το αρνητικό είναι πως δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα βρίσκονται οι δύο ομάδες σε 50 μέρες.

Η συσπείρωση των παικτών, καθοριστικός παράγοντας για την υπόλοιπη σεζόν

Με τα όσα σφυρίζονται -και δεν σφυρίζονται- φέτος, έχει μεγάλο ενδιαφέρον η αντίδραση των παικτών μετά τις διαιτητικές αποφάσεις. Στις αρχές της σεζόν οι παίκτες του ΑΡΗ παρακολουθούσαν “άνευρα” τα όσα συμβαίνουν. Το τελευταίο διάστημα έχουν αντιληφθεί την Ελληνική πραγματικότητα. Οι δηλώσεις του Γιώργου Δεληζήση και του Λούκας Σάσα, είναι η έκφραση των όσων ένιωθαν οι ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ μετά το τέλος.

Το θέμα είναι στο χέρι τους πλέον. Ο σημερινός τίτλος δεν είναι τυχαίος. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο, δεν υπάρχει αμφιβολία. Πριν την έναρξη, τα φώτα θα σβήσουν και τα φωτορυθμικά του “Κλεάνθης Βικελίδης” θα πάρουν “φωτιά”. Το Dance with the Devil θα ακουστεί για ακόμα μια φορά. Τώρα ήρθε η στιγμή των παικτών να μπουν στον “χορό” και να μετατρέψουν αυτό τον θυμό που έχουν μέσα τους, σε πρόκριση.

Y.Γ. Στροφή τώρα στα πλέι οφ, με στόχο την εξασφάλιση της 5ης θέσης!

Προτεινόμενα Άρθρα