Αλήθεια ε;

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Νίκος Παπαδόπουλος γράφει στο AllAboutARIS για τα αίσχη του ΟΑΚΑ, την ομαλή -παραδόξως- εξέλιξη των πραγμάτων, τα αγωνιστικά θέματα και τα πλέι οφ.

Ο Ντίαζ σφύριξε για τελευταία φορά το βράδυ της Τετάρτης. Το ματς όμως του ΟΑΚΑ ουσιαστικά ολοκληρώθηκε σήμερα και αφού βγήκαν στο φως οι εκθέσεις παρατηρητή και διαιτητή. 

Θα υπάρξει βέβαια και συνέχεια. Ο αθλητικός εισαγγελέας αναλαμβάνει δράση με προκαταρκτική εξέταση. Σε μία υπόθεση της οποίας το παράδοξο είναι ότι όλα κυλούν όπως πρέπει για την ώρα.

Οι Αρχές κάνουν τη δουλειά τους μέχρι στιγμής και αυτό δημιουργεί μία ευχάριστη εντύπωση. Δεν τις υποτιμώ, αλλά μιλάμε για Ελλάδα και όσο να’ ναι… πολλά γίνονται. 

Από την άλλη βέβαια δεν νοείται να μην υπάρξει κινητοποίηση και οι ανάλογες τιμωρίες για αίσχη που είναι καταγεγραμμένα από παρατηρητή και διαιτητή. 

Είναι θέμα πάντως πραγματικά πώς ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με όσα έγιναν στα αποδυτήρια κατά την ανάπαυλα. Δεν μιλάμε για Έλληνα διαιτητή. Μιλάμε για ξένο και κατηγορίας Elite! Έγιναν όσα έγιναν, λεκτικά αλλά και με την κίνηση στον βοηθό του. Πώς βγήκε; Μήπως κάποιος παρενέβη; Μήπως κάποιος συμπατριώτης του; Μήπως η FIFA θα πρέπει να εξετάσεις το ζήτημα; Λέω εγώ τωρα! 

“Διακοπή και κατοχύρωση του αγώνα υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας” λέει μεταξύ άλλων ο Πειθαρχικός Κώδικας για την αλητεία στον Βαρδάκη. Τώρα όμως τι να το κάνουμε; Τώρα το ματς έληξε. Στα χαρτιά; Οχι, γιατί εμείς τί να κάνουμε. Δεν είμαστε τέτοιοι. Ο Βαρδάκης σηκώθηκε. Άλλοι πέφτουν από ρολά. Άλλοι χτυπούν αλλού και αλλού βάζουν γάζες. Στον ΑΡΗ είμαστε αλλιώς. Και έτσι πρέπει. 

Η ΑΕΚ ανεπίσημα μία χαρά λαλούσε μέχρι και χθες το απόγευμα. Από την στιγμή όμως που βγήκε η έκθεση… κουβέντα. 

Δεν την αδικώ βέβαια. Προσπάθησε να στρέψει την προσοχή αλλού. Να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της. Θεμιτό. Τουλάχιστον όταν η αλήθεια βγήκε στο φως, σταμάτησε όπως όφειλε. Άλλοι θα συνέχιζαν με θράσος. Και όπως με όλες τις ομάδες, έτσι και με την ΑΕΚ δεν θα τσουβαλιάζουμε τους πάντες για λίγους χαζούς ή επικίνδυνους. Ούτε όλο τον κόσμο, ούτε όλους τους παράγοντες ούτε όλους τους συναδέλφους. 

Ο ΑΡΗΣ διαχειρίστηκε το δεύτερο ημίχρονο με τέτοιο τρόπο που κράτησε το σκορ εκεί που το ήθελε. Ήδη στην ΑΕΚ ακούμε περί χαμένης ευκαιρίας και “να μην χτυπάει ο Αραούχο το κεφάλι του” Διότι αντιλαμβάνονται ότι τα δεδομένα στον επαναληπτικό γέρνουν στην πλευρά του ΑΡΗ, μέσα σε ένα κατάμεστο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Αλλά ενός σοβαρού ΑΡΗ.

Η εικόνα του πρώτου μέρους θα πρέπει να προβληματίσει άπαντες εν όψει πλέι οφ. Το ματς του Κυπέλλου αργεί ακόμα, αν και είναι δεδομένη η άκρως αμυντική προσέγγιση της ΑΕΚ. 

Τα πρώτα 45 λεπτά ενός κρίσιμου αγώνα, είχαν έναν κακό ΑΡΗ απ όλες τις απόψεις. Και με δεδομένο ότι δεν υπήρχε κούραση ή απουσίες, πρέπει να προβληματίσει. Τόσο η εικόνα όσο και η τακτική προσέγγιση η οποία αποτελεί ευθύνη του προπονητή. 

Θα μιλήσουμε για τα πλέι οφ περισσότερο και τις επόμενες μέρες. Είναι δεδομένο όμως για τον ΑΡΗ ότι πρέπει να εξασφαλίσει την πεντάδα. Όπως είναι επίσης δεδομένο ότι είναι αναγκασμένος να εξαντλήσει τις πιθανότητες για την τετράδα. Είναι δύσκολο αλλά όχι ανέφτικτο σε μία “κούρσα” δέκα αγωνιστικών. 

Προτεινόμενα Άρθρα

AllAboutARIS TV, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, στις 20:30, μέσα από το κανάλι του AllAboutARIS στο YouTube.

X