Κάποιοι αποφασίζουν μόνοι τους πότε θα φύγουν…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η διαδικασία της προετοιμασία του ΑΡΗ για την νέα σεζόν, περιλαμβάνει και την προσπάθεια της ομάδας να αντιμετωπίσει και να διορθώσει τα λάθη του περασμένου καλοκαιριού.

Αυτά ήταν κυρίως αγωνιστικής και οικονομικής φύσεως, έχοντας αντίκτυπο στην εικόνα της ομάδας μέσα στο γήπεδο, στο πορτοφόλι της αλλά και σε αυτό του Θεόδωρου Καρυπίδη. Δεν ήταν όμως μόνο αυτά. 

Λάθος ήταν και η διαχείριση του κεφαλαίου που λέγεται “Βαγγέλης Πανταζής”. Προσέξτε όμως. Το λάθος δεν έγκεται στην αποχώρησή του αλλά στον τρόπο με τον οποίο έγινε αυτή. 

Δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι έφυγε και ήρθε κάποιος άλλος. Ο Χάρης Κυριακίδης έτσι κι αλλιώς ήταν επαγγελματίας και σωστός στην δουλειά του, κάτι που αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα αυτής, όπως και από τις γνώμες των παικτών για αυτόν. 

Έχει να κάνει με το γεγονός ότι συγκεκριμένοι άνθρωποι που ήταν στην ομάδα δεν σεβάστηκαν κάποιον που την υπηρέτησε για 22 συνεχόμενα χρόνια. Μία ομάδα, την οποία έχει ζήσει στις καλύτερες και στις χειρότερες φάσεις της σύγχρονης ιστορίας της. 

Εννοείται ότι κάποια στιγμή θα έφευγε. Και εννοείται ότι θα ξαναφύγει. Είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Η λεπτομέρεια όμως με στελέχη όπως ο Βαγγέλης Πανταζής, είναι ότι πρέπει να δείχνεις και τον απαιτούμενο σεβαασμό για την προσφορά τους στην ομάδα. Και πέρυσι το καλοκαίρι δεν έγινε κάτι τέτοιο. 

Δεν έχει να κάνει με το ότι θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων στο είδος του. Έχει να κάνει με μία πορεία 22 συνεχόμενων χρόνων, την οποία σπάνια εντοπίζεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Δεν θα αγιοποιήσουμε τον Βαγγέλη Πανταζή, αλλά ούτε θα αμφισβητήσουμε την πορεία του στο ποδοσφαιρικό τμήμα για δύο δεκαετίες  και την αξία του ως γιατρό. Αυτή είναι η δουλειά του, πειρσσότερο όμως πιστεύω ότι γυρίζει επειδή… γουστάρει την μπάλα -ήταν και ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής- όπως φυσικά και τον ΑΡΗ με τον οποίο δέθηκε, αποτελώντας κομμάτι της ιστορίας του. 

Οφείλουμε λοιπόν να σεβόμαστε τέτοια άτομα. Άτομα που γίνονται κομμάτι της ιστορίας. Διότι δεν είναι πολλά. Ο Θεόδωρος Καρυπίδης εισηγήθηκε ο ίδιος την επιστροφή του, διορθώντας ένα λάθος του περασμένου καλοκαιριού. Και όχι ως λύση ανάγκης, αφού θα μπορούσε να πάει σε οποιαδήποτε άλλη επιλογή. Σκέφτηκε έξυπνα και δίκαια. 

Αυτήν την φορά όμως, ο Βαγγέλης Πανταζής πρέπει να αποχωρήσει όταν το αποφασίσει αυτός. Το έχει κερδίσει. Για την ώρα, το “κοντέρ” θα συνεχίσει να γράφει από εκεί που σταμάτησε.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X