Οκ, που είχαμε μείνει;

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ο Κωνσταντίνος Τσίπτσιος σερβίρει ένα δροσερό “Welcome drink” στην Superleague που επέστρεψε, την απαλλάσσει από την μουσκεμένη της ομπρέλα και την οδηγεί στο σαλονάκι των play off, όπου θα διαμείνει για τις επόμενες 9 αγωνιστικές…

Ούτε το ίδιο, το αρρωστημένα περίπλοκο μυαλό του Κρίστοφερ Νόλαν δεν θα μπορούσε να σκεφτεί ένα σύμπαν, όπου το ελκυστικότερο πρωτάθλημα του γαλαξία, η λατρεμένη Superleague(1?), θα επέστρεφε στις 6 του Γιούνη, μετά από 3 μήνες απουσίας – εγκλεισμού , μπροστά σε άδειες κερκίδες, με 5 (ολογράφως ΠΕΝΤΕ) αλλαγές για τις ομάδες και ατελείωτη βροχή.

Αρκετοί ήμασταν αρνητικά προκατειλημμένοι (κάποιοι είμαστε ακόμη) για την ποιότητα ποδοσφαίρου που θα αντικρίσουμε στους δέκτες μας, από ομάδες με αρκετά εξωαγωνιστικά προβλήματα, BAN από FIFA, δικαστικές διαμάχες, τραυματισμούς, έλλειψη κινήτρου, απολύσεις προπονητών και αποχωρήσεις παικτών …and the list goes on and on.

Αρκετοί επίσης ανησυχούσαμε για την σωματική υγεία των παικτών, που κλήθηκαν να επιστρέψουν σε υψηλής έντασης προπονήσεις, μετά από μήνες εσωτερικών ψευτο-προπονήσεων στο σπίτι, όπου ελόχευε συνεχώς ο κίνδυνος της τεμπελιάς, των ατασθαλιών και του…tik tok.

Τα χωράφια, άλλωστε,  που αποκαλούμε γήπεδα, στην Ελλάδα είναι ένας έξτρα παράγοντας κινδύνου για αμέτρητους σοβαρούς τραυματισμούς και όλα αυτά τον…καλό καιρό. Πόσο μάλλον τώρα, τόσο καιρό μετά τα τελευταία παιχνίδια της Regular Season.

Επιστρέψαμε λοιπόν…

Χθες, Σάββατο, η Superleague (1; Ας μου απαντήσει κάποιος υπεύθυνα. Ήρεμα ρωτάω!) άνοιξε τα «στόρια» της, πάντα υπό τους κανόνες του «προσέχειν για να έχειν» με μια αναμέτρηση ανάμεσα σε ΑΡΗ και ΟΦΗ.

Συνοπτικά…ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΛΑΣΕ.

Πιο λεπτομερώς τώρα ‘

Ο ΑΡΗΣ, παρά τα θέματα των BAN που τον ταλανίζουν στο μεγαλύτερο διάστημα της φετινής σεζόν, παρουσίαζε όλη την εβδομάδα μία ηρεμία και μια υπερβολικά ζηλευτή διάθεση για σοβαρή δουλειά, τόσο στην προετοιμασία του για το πρώτο παιχνίδι, όσο και για την διευθέτηση εκκρεμοτήτων και την δρομολόγηση διαδικασιών στις περιπτώσεις ανανεώσεων συμβολαίων με παίκτες – κλειδιά, που θέλει να διατηρήσει στο ρόστερ του.

Προηγήθηκε και την προηγούμενη εβδομάδα η ανανέωση του Ένινγκ και «όλα πόπα».

Στο αγωνιστικό, οι «κιτρινόμαυροι» καλούνταν να προετοιμαστούν για ένα παιχνίδι κόντρα σε έναν από τους «εφιάλτες» τους (σε επίπεδο συγκομιδής βαθμών) για την φετινή σεζόν, τον ΟΦΗ. Κόντρα στον ΟΦΗ ο ΑΡΗΣ μετρούσε μόλις 1 βαθμό την φετινή σεζόν, σε εκείνο το μακρινό παιχνίδι του Αυγούστου.

Συν τοις άλλοις, ο παίκτες του Μίχαελ Ένινγκ  κλήθηκαν να παίξουν σε ένα γήπεδο όπου απουσίαζαν τα συνθήματα, το χειροκρότημα και ο παλμός. Τα στοιχεία δηλαδή που δίνουν «φτερά» στα πόδια των παιδιών  που φορούν την φανέλα με τον Θεό του πολέμου στο στήθος.

Τα πήγαν όμως εξαιρετικά…

Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι (και για να τα ξεπετάμε μπαμ – μπαμ) πρέπει να αναφέρουμε από την αρχή ορισμένες χτυπητές αδυναμίες από πλευράς γηπεδούχων.

Το πρόβλημα στις αλληλοκαλύψεις αμυντικά, σε συνδυασμό με τις αναγκαστικές αλχημείες στον άξονα έδωσαν μια ιδιαίτερη αυτοπεποίθηση στους παίκτες του ΟΦΗ, όχι μόνον να γράψουν το 0-1 από νωρίς, αλλά και να απειλήσουν σοβαρά την εστία του ΑΡΗ σε αρκετές περιπτώσεις. Ο ΑΡΗΣ σε πολλά σημεία στο πρώτο ημίχρονο «πουλούσε» με μεγάλη ευκολία την μπάλα, δεν είχε οργάνωση στο παιχνίδι του από την άμυνα και προς τα μπρος, και του έλειπε η διάθεση.

Σε ατομικό επίπεδο ο Μπράουν Ιντέγε δείχνει πως, ενώ βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και κάνει και άλλες δουλειές μέσα στο γήπεδό, συνεχίζει να χρειάζεται παιχνίδια και αγωνιστικό ρυθμό στα πόδια του, ώστε να αποκτήσει και πάλι την άνεση στο σκοράρισμα.

Από την άλλη, και για τον Ντάνιελ Λάρσον η χθεσινή, δεν θα λέγαμε πως ήταν και από τις καλύτερες μέρες στο «γραφείο». Ο Σουηδός έψαχνε τα πατήματά του στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, ενώ δεν συμμετείχε και στην εκδήλωση πολλών από τις επιθέσεις των γηπεδούχων.

Πάνω – κάτω, και σε μια αναμέτρηση όπου κερδίζεις με 3-1, δεν μπορούν να υπάρχουν περισσότερα αρνητικά στοιχεία για μια ομάδα. Πάντα και υπό το πρίσμα της χρόνιας απουσίας λόγω Κορωνοϊού.

Πάμε λοιπόν στα θετικά, για να μην αδικήσουμε κανέναν από τόσο νωρίς…

Εδώ θα προσκαλέσω και την «ασπρόμαυρη» πλευρά, αυτή του ΟΦΗ, να μπει στον μονόλογό μου, καθώς το χθεσινό αποτέλεσμα ήταν ένας χορός για 2 και, αν μη τι άλλο, τους πρέπουν και σε εκείνους ολίγες τιμές και εύσημα.

 
Χθες το βράδυ, είδαμε δύο ομάδες να παίζουν ποδόσφαιρο με όρεξη. Γίναμε μάρτυρες μίας ποδοσφαιρικής «μάχης» μεταξύ δύο ομάδων που δεν διεκδικούν πρωτάθλημα, άντε, το πολύ πολύ, ένα καλύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο και λίγο γόητρο. Μιας μάχης που έκρυβε κινδύνους τραυματισμών, υπέρμετρης κόπωσης και κακού θεάματος.

Δεν συνέβη τίποτε από αυτά όμως!

 Προς τέρψιν όλων μας είδαμε  ένα παιχνίδι πολύ καλύτερο από το αναμενόμενο, με,  ανα διαστήματα ,ποιοτικό και επιθετικό ποδόσφαιρο και δύο ομάδες με φιλοσοφία και πλάνο στον τρόπο παιχνιδιού τους.

Μια αναμέτρηση που ξεκινούσε και τελείωνε με την ποιητική παρουσία του (32άρη) Μπρούνο Γκάμα, ο οποίος σκόραρε δις, δείχνοντας πως η ΤΑΝΑ* (βάλε μπιπ σκηνοθέτα)  η μπάλα δεν ξεχνιέται και δεν νικιέται από κανέναν Κορωνοϊό! Μια αναμέτρηση που είχε μέσα της… αμοντάριστα πλάνα με τρίπλες του Φετφατζίδη, που περνούσε μέχρι και τον ρεφ. Διαμαντόπουλο για να «κεράσει» γκολ στους συμπαίκτες του και δεν έλειψαν και οι ενδιαφέρουσες παρουσίες ποδοσφαιρικών μορφών όπως των  Κόρχουτ, Μπα και Μαντσίνι, οι οποίοι έδιναν ένα «τσικ» παραπάνω στο θέαμα.

Αυτό όμως που ανέβασε ακόμη περισσότερο την προσπάθεια των δύο ομάδων ήταν η παρουσία των φιλοξενούμενων στο χορτάρι. Μια ομάδα που λέμε από την αρχή της σεζόν ότι έχει φιλοσοφία στο παιχνίδι της, έχει τύπο και κυρίως έχει διάθεση να παίξει κανονικό ποδόσφαιρο και ΟΧΙ κλωτσοσκούφι.

Σαν να μην έφτανε αυτό, σφραγίδα στον έπαινο που δίνεται στους αντιπάλους του ΑΡΗ, για αυτή την 1η στροφή των play off, ήταν οι δηλώσεις του κόουτς Σίμου, μετά το τέλος του αγώνα. Ένας προπονητής που παρόλο που «φορτώθηκε» με 3 γκολ στις βαλίτσες του για επιστροφή στην Κρήτη, βγήκε και μίλησε με ψυχραιμία, αποπνέοντας εμπιστοσύνη τόσο στους παίκτες του, όσο και στον ίδιο του τον εαυτό και στο πλάνο της ομάδος του.

Και μπράβο τους…

Στα δικά μας και πάλι, ο ΑΡΗΣ αφήνει πίσω του το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στους Κρητικούς και κοιτάζει την ερχόμενη «στροφή» των play off, ώστε να πλησιάσει όσο γίνεται τον Παναθηναϊκό και να κοιτάξει όλο και ψηλότερα, πάντοτε ρίχνοντας κλεφτές ματιές στον επαναληπτικό του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ. 
Ας μην ξεχνιόμαστε. Ο στοχος της Ευρώπης επετεύχθη. Τώρα έχει σειρά το κύπελλο… 

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν μία ποιότητα και μερικούς Game Changers στο ρόστερ τους, σε συνδυασμό και με το μέταλλο της ομάδας, στοιχεία που δεν τους επιτρέπουν να μείνουν πολλή ώρα σε ένα παιχνίδι που ήδη αποτελεί παρελθόν.

Κοιτάζουν μπροστά,

Πολύ σχολαστικά…

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X