Πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οχι, δεν έγιξε κάποιο λάθος στον τίτλο (για όσους ίσως μπερδεύτηκαν)

Χθες, στην Αυστρία, ο ΑΡΗΣ πήρε όντως το αποτέλεσμα που ήθελε. Οχι στοναπόλυτο βαθμό βέβαια αλλά σε αρκετά ικανοποιητικό. Δεν μιλάμε φυσικά για το τελικό σκορ.

Βάσει εικόνας ή ευκαιριών οι “κιτρινόμαυροι” μπορούσαν εύκολα την ισοπαλία ή ακόμα και να επικρατήσουν των Γερμανών. Σε τέτοια παιχνίδια όμως περνάει σε δεύτερη μοίρα ακόμα και μία νίκη απέναντι σε αντίπαλο επιπέδου Σάλκε. Άλλα πράγματα προσπαθεί να δεις έναςπροπονητής πίσω από ένα σκορ. Και ο Μίχαελ Ένινγκ λογικά θα είδε.  

Η Σάλκε έδωσε στον ΑΡΗ την ευκαιρία να μετρήσει δυνάμεις και αντοχές σε παιχνίδι υψηλής έντασης και πίεσης από τον αντίπαλο. Συνθήκες που θα συναντήσει στα μεγάλα ματς της σεζόν και ενδεχομένως σε παιχνίδια για το Europa League. 

Δεδομένων των συνθηκών το σύνολο του Ένινγκ ανταποκρίθηκε παραπάνω από ικανοποιητικά, σε συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού. 

Δηλαδή…

Τις περισσότερες φορές προσπάθησε να “σπάσει” το πρέσινγκ της Σάλκε κυκλοφορώντας την μπάλα κάτω, είτε με τον Κουέστα στην πρώτη πάσα είτε με τα στόπερ. 

Πίεσε ψηλά και αποτελέσματικά την πρώτη πάσα της Σάλκε, με αποτέλεσμα να την αποσυντονίσει και να την οδηγήσεις αρκετές φορές σε μακρινές μπαλιές που δεν είχαν ιδιαίτερη τύχη. Κατ΄επέκτασ, περιόρισε και την παραγωγικότητα των Γερμάνων.

Ετρεξε πολύ, επιβεβαιώνοντας για ακόμη ένα ματς ότι θα είναι μία ομάδα με τρεξίματα κιαι πιο αθλητική σε αντίθεση με την περσινή σεζόν.

Πρόκειται για κάποια βασικά θετικά στοιχεία που κρατάει ο ΑΡΗΣ από μία ήττα κόντρα στην Σάλκε. Συν φυσικά ότι τονώνει την ψυχολογία ολόκληρου του οργανισμού και προσφέρει στήριξη όπως και πίστη στο πλάνο του νέου ΑΡΗ.

Για μένα ο Τζέγκο ότι πρέπει να είναι αυτός ο μονός χαφ. Θέλει ναι μεντον χρόνο του, αλλά χθες ήταν καλύτερος από τα άλλα δύο ματς. Επίσης κρατάμε την ένταση και την ενέργεια που έδωσε στον άξονα η παρουσία του Σάκιτς, όπως επίσης τον σταθερό Μπαγκαλιάνη, τον ακούραστο Γκάμα και τον Γκάνεα. Τα μπακ θα βοηθήσουν περισσότερο επιθετικά φέτος, απ’ ότι φαίνεται μέχρι στιγμής. 

Με την επιστροφή στην Θεσσαλονίκη, ο ΑΡΗΣ ετοιμάζεται πλέον να… εκπαιδευτεί στην άλλη πλευρά του νομίσματος κόντρα στην ΑΕΛ. Απέναντι δηλαδή σε μία ομάδα που εντάσσεται στο γκρουπ εκείνων που δεν… θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο απέναντι στους “μεγάλους” αλλά πρώτα διαφυλάξουν το αποτέλεσμα με πολύ αμυντικογενή τρόπο. Πίσω από την μπάλα, πολυπρόσωπες άμυνες κλπ. 

Αυτά τα παιχνίδια θα είναι και η πλειοψηφία όσων δώσει ο ΑΡΗΣ την φετινή σεζόν. Για μένα εκεί είναι και το “κλειδί” για το κάτι παραπάνω. Να βρίσκει τον τρόπο, τακτικά ή ατομικά σε αυτά τα ματς, ώστε να περιορίσει τις… χαζές απώλειες βαθμών ειδικά στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. 

Προτεινόμενα Άρθρα

AllAboutARIS TV, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, στις 20:30, μέσα από το κανάλι του AllAboutARIS στο YouTube.

X