Η… συγκρατημένη ώθηση της κλήρωσης και το στάδιο του "χτισίματος"

από Νίκος Παπαδόπουλος

Επίσημους αγώνες ακόμα δεν έχουμε. Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ουσιαστικά ολοκληρώθηκε και πλέον έχουμε μπει στην φάση του τελικού μονταρίσματος, όπως συνηθίζουμε να λέει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Η ομάδα έχει μπροστά της δύο εβδομάδες μέχρι το πρώτο ευρωπαϊκό της παιχνίδι. Περίπου δέκα μέρες για το πρωτάθλημα, εάν τελικά ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου. 

Στα φρέσκα… κουλούρια όμως πρώτα…

Η τύχη χαμογέλασε στον ΑΡΗ, πρώτα με την Κόλος Κοβαλίβκα. Βατό εμπόδιο, θεωρητικά δεν θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα αλλά έχει 90 λεπτά μπροστά του για να το αποδείξει. Τα ματς που δεν φοβάσαι είναι και αυτά που κρύβουν καρδιακά. Ευτυχώς το κλαμπ προσέγγισε κατευθείαν με σωστή σκέψη την κλήρωση και το ίδιο οφείλουμε να πράξουμε όλοι μας. Δεν περάσαμε ακόμα. Θα περάσουμε ΑΝ είμαστε σοβαροί. 

Αρκετή δόση τύχης υπάρχει και στην περίπτωση της Ριέκα. Οχι τόσο λόγω των Κροατών, αλλά εξαιτίας των άλλων ομάδων που απέφυγε ο ΑΡΗΣ. Με την πιο έτοιμη και αθλητική Ρεμς, θα ήταν πολύ πιο δύσκολο, όπως δύσκολο θα ήταν και με την Γρανάδα. 

Η Ριέκα είναι μία ομάδα με εμπειρία στην Ευρώπη, είναι παραδοσιακή δύναμη στην χώρα της και παίζει στην έδρα της. Είναι δύσκολο αλλά εντός των δυνάμεων του ΑΡΗ. Περισσότερο θα μιλήσουμε για αυτήν, εφόσον ξεπεραστεί το εμπόδιο των Ουκρανών. Σε κάθε περίπτωση είναι δύο κληρώσεις που δίνουν ώθηση στην ομάδα και μεγαλώνουν την ελπίδα της για την υλοποίηση του δύσκολου αλλά και μεγάλου στόχου που έχει θέσει. Δηλαδή να μπει στους ομίλους του Europa League. 

Από εκεί και πέρα… 

Έπειτα από περίπου τρεις εβδομάδες δουλειάς και τέσσερα φιλικά, βγαίνουν τα πρώτα συμπεράσματα για τον νέο ΑΡΗ. Ομάδα που για την ώρα τρέχει περισσότερο από πέρυσι και κατ΄επέκταση πιέζει όχι μόνο περισσότερο αλλά και πιο αποτελεσματικά σε πολλές περιπτώσεις. 

Το στοίχημα έγκεται στην χημεία και τους ρόλους. Δυό άξονες που θέλουν χρόνο, δουλειά και σωστή διδασκαλία. Μέσα από αυτήν την διαδικασία θα έρθει το επόμενο βήμα της εξέλιξης του ΑΡΗ που φτάνει σχετικά εύκολη έξω από την περιοχή. Να βρει δηλαδή αυτοματισμούς, ο καθένας τον ρόλο του και οι φορ τα… φεγγάρια τους, ώστε να αποκτήσεις την τελική πάσα και εν συνεχεία την παραγωγικότητα που θέλεις να έχεις στο “κουτί”. Ειδικά με ομάδες όπως η ΑΕΛ. Και ακόμα πιο ειδικά στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. 

Δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσο χρόνο θα χρειαστεί ή αν τελικά θα πετύχει. Προς το παρόν όμως φαίνεται να υπάρχει μία δουλειά προς την σωστή κατεύθυνση και νέοι παίκτες που μέχρι στιγμής ικανοποιούν. Δεν μπορείς να πεις για κανέναν ότι είναι κακός ή δεν… τραβάει. Και αυτό, τουλάχιστον για τώρα, λέει κάτι όσον αφορά τις επιλογές που έγιναν. Με την σημείωση ότι αυτό δεν αφορά τους Λόπεθ και Αντέμ που ακόμα εβδομάδα δεν συμπλήρωσαν καλα-καλά. 

Η ενέργεια και η ένταση είναι δύο στοιχεία που ήθελαν στον ΑΡΗ και μέχρι στιγμής θα έχουν. Αν τους… βγει και το τακτικό κομμάτι, θα δούμε κάτι καλό φέτος. Απαιτεί όμως πολύ δουλειά και χρόνο. 

Υ.Γ. Όποιος κι αν ήρθε έκανε μνεία στο όνομα του Χαριστέα. Περνάει κάπως στα… ψιλά, αλλά έχει την σημασία του. Οχι μόνο να έχεις μπροστά ένα τέτοιο brand name αλλά και με την καθημερινή πολύπλευρη παρουσία που έχει στην ομάδα. 

Υ.Γ.1 Καλά είναι να ζητάμε παίκτες. Παίκτες που θα έρθουν, ναι. Αλλά η κίνηση στα διαρκείας είναι απογοητευτική… 

Υ.Γ.2 Για όλα αυτά τα νεαρά παιδιά που αφήνουν θετικές εντυπώσεις με την πρώτη ομάδα, από πίσω υπάρχει ένα όνομα. Τόλης Τερζής. Αυτός τα μελέτησε, αυτός ασχολήθηκε μαζί τους ότι δεν το έκανε κανένας άλλος. Έχει την σημασία του, σε έναν τομέα που ο ΑΡΗΣ… μάτωνε τα προηγούμενα χρόνια ή απλά έπαιρνε τους “μικρούς” για να συμπληρώνει ρόστερ.

Προτεινόμενα Άρθρα