The One with Kolos…

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ευρωπαϊκή πρεμιέρα για τον ΑΡΗ του Ένινγκ

Έχοντας διανύσει ήδη τις πρώτες Φθινοπωρινές μέρες του Σεπτεμβρίου και αφήνοντας πίσω μας το προβληματικό, λόγω – επειδή Κορωνοϊού, φετινό καλοκαίρι, ήρθε η ώρα για τα πρώτα επίσημα τεστ για τους «κιτρινόμαυρους».

*Σημαντικό exposition ώστε το κείμενο να μην θεωρηθεί (παραπάνω) μπουρδολογία

Μιλώντας πάντοτε με αλληγορίες και παράλληλες πραγματικότητες, καθώς η κατάσταση είναι αρκετά βαρετή σε αυτή την χώρα, στο παρόν κείμενο θα τοποθετήσουμε τον ΑΡΗ σε ένα τηλεοπτικό σύμπαν, σε μια βιομηχανία που φαντάζει λαμπερή και ακμάζουσα (εν αντιθέσει με το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις εξωστρεφείς δράσεις του …εις τας Ευρώπας) ως ένα νέο πρότζεκτ με βασική του πλοκή την πορεία στην Superleague, και ένα ευρωπαϊκό spin-off στον θεσμό του Europa League.*

 

Σεναρίου φιλοτεχνίας το εγχείρημα.

Λήψη πρώτη…

Όπως κάθε νέα προσπάθεια που σέβεται τον εαυτό της, έτσι και στον ΑΡΗ η νέα απόπειρα εξόδου στο Europa League περιλαμβάνει μεράκι, κόπο, ιδρώτα και θυσίες. Τόσο από πλευράς παικτών, όσο και από το προπονητικό τιμ και την διοίκηση.

Το νέο ευρωπαϊκό σήριαλ του ΑΡΗ έχει ως «πιλότο» ή έστω, ως γραμμή εκκίνησης, την αναμέτρηση κόντρα στην Κόλος Κοβαλίβκα.

*Δοκιμές έγιναν. Φιλικά παίχτηκαν. Το πρώτο ματς κόντρα σε Λαμία κερδήθηκε, Ο κόσμος όμως, αυστηρός κριτής γαρ, δεν εντυπωσιάστηκε.*

Tough audience…

Αυτό που καλείται να παρουσιάσει ο ΑΡΗΣ στο κοινό του είναι ένα σενάριο ελκυστικό στο μάτι, επαρκές, ευφάνταστο και με όσα λιγότερα ψεγάδια γίνεται. Όχι από την αρχή. Παράλογοι δεν είμαστε. Οι διορθώσεις όμως καλό θα είναι να γίνονται όσο πιο άμεσα και μεθοδικά γίνεται ώστε η βελτίωση να αφήσει άπαντες ικανοποιημένους με το τελικό αποτέλεσμα.

Η περσινή τολμηρή – πλην αποτυχημένη – απόπειρα κόντρα στην Μόλντε αποτελεί σίγουρα έναν οδηγό επιβίωσης για τους «κιτρινόμαυρους» εφέτο*, οι οποίοι καλούνται να αποφύγουν τα κενά στον τρόπο ανάπτυξης (της πλοκής), τους ασύνδετους χαρακτήρες (γραμμές) και την έλλειψη φαντασίας στον τρόπο έκφρασης τους, τα οποία δυστυχώς (ή ευτυχώς, μιας και είναι αρχή ακόμη) παρουσιάστηκαν σε μεγάλο μέρος του αγώνα κόντρα στην Λαμία.

«Βρήκα τρόπο; Κέρδισα; Αυτό έχει σημασία!» ήταν η τοποθέτηση του φίλου, το όνομα του δεν το συγκρατώ (ας με συγχωρήσει), που τοποθετήθηκε το Σάββατο το βράδυ στην εκπομπή, μία μέρα μετά το παιχνίδι, αντιδρώντας στην κριτική μου για το κακό πρώτο μέρος του ΑΡΗ.

Δεν έχει άδικο, αλλά δεν έχει και 100% όλο το δίκιο με το μέρος του.

Ο ΑΡΗΣ μπορεί να κέρδισε παιχνίδι και βαθμούς, δεν κέρδισε όμως όλες τις εντυπώσεις.

Κόλπο;

Πλάνο;

Κρυφά χαρτιά ενόψει Ευρώπης;

Κούραση από την προετοιμασία;

 

Αυτό το ξέρει μόνο ο Γερμανός «μάστορας» του έργου.

 

Director: Michael Oenning

Ο Γερμανός τεχνικός, στην δεύτερη το σεζόν στην ομάδα, μετά από πρώτη προετοιμασία και πρώτες μεταγραφές με τους «κιτρινόμαυρους» δοκίμασε το brand new, για τα δεδομένα του ΑΡΗ των τελευταίων ετών, 4-3-3 στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, μετρώντας αρκετές «απώλειες», ευτυχώς όχι βαθμολογικές, στο τέλος της ημέρας.

Γραμμές ασύνδετες, για το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, επιθετική ανομβρία και αργές αντιδράσεις στο αντίπαλο τρανζίσιον ήταν μερικά από τα πράγματα που αντικρύσαμε έντρομοι πριν την ισοφάριση.

Το άγχος μπόλικο.

Είναι διαφορετικό να παίζεις με πίεση εξάλλου.

Πίεση βαθμολογική, πίεση ανωτερότητας, πίεση ώστε να δείξεις ότι δούλεψες και μόχθησες όλο το καλοκαίρι για να είσαι έτοιμος.

Για να μην σταθούμε όμως τόσο στο «πριν» και να προχωρήσουμε στο προκείμενο, ο ΑΡΗΣ σε γενικές γραμμές δεν εντυπωσίασε ούτε τους πιο ενθουσιώδεις φίλους του. Αρέσει – δεν αρέσει σε κάποιους- αυτό είναι το συμπέρασμα από το πρώτο επίσημο.

Και δεν έχει να λέει κάτι. Όλοι έχουμε δικαίωμα σε μία μέτρια εμφάνιση.

Αυτό δεν αναιρεί πως η φετινή δουλειά των παικτών έχει ουσιώδη χαρακτήρα και συγκεκριμένο πλάνο και στόχους.

Η ομάδα δεν θα κάτσει να σκάσει για το θέαμα και τους «φραμπαλάδες».

Δεν θα απουσιάζει βέβαια το ελκυστικό ποδόσφαιρο από την εξίσωση, δεν θα λείπει και το φαντεζί στοιχείο, αλλά δεν είναι ο αυτοσκοπός! αν ήθελα να παίρνω «Χ» και να βολοδέρνω στην μέση της βαθμολογίας, παίζοντας «μπαλάρα» θα έπαιζα με τον Τούτα και τον Τί(ν)γκα. (Παιχτάρες!!!).

Η χρονιά είναι σχεδιασμένη για τρεξίματα, ασφυκτικό πρέσσινγκ και “job done”, μετά το πέρας του 90λέπτου.

Αυτό θέλω – *διόρθωση* – αυτό θέλουμε όλοι να δούμε και πανηγυρίζοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση, το βράδυ της Πέμπτης.

Κανείς δεν θα θυμάται τις 30 χαμένες ευκαιρίες. Όλοι θα θυμούνται τα γκολ, τους πανηγυρισμούς και τις βαλίτσες που θα αρχίζουν να γεμίζουν με ρούχα, ενόψει Ριέκα.

Αλλά ας μην προτρέχουμε.

Ο προπονητής του ΑΡΗ έχει φροντίσει η ομάδα να παραμείνει συγκεντρωμένη για το πρώτο της παιχνίδι στην Eυρώπη.

Ένας αντίπαλος που φαντάζει βατός, αν εξεταστεί όμως περαιτέρω θα διακριθούν κάποια από τα βασικά του στοιχεία, που θα πρέπει να αποτελέσουν ‘καμπανάκι» για την «κιτρινόμαυρη» πλευρά.

Ετοιμότητα, χημεία ανάμεσα στους παίκτες και πειθαρχία είναι τα κύρια γνωρίσματα της Κόλος Κοβαλίβκα, η οποία ζει στιγμές «Σταχτοπούτας» στον μεγάλο χορό στο παλάτι, παίζοντας για πρώτη φορά σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Τι την εμποδίζει από το να κοιτάξει αχόρταγα για …πιο πάνω;

Ποιος θα σταθεί εμπόδιο στην νέα, ανερχόμενη, δύναμη του ουκρανικού ποδοσφαίρου;

Την Πέμπτη το βράδυ η απάντηση.

 Ο αντίπαλος έχει μελετηθεί πλήρως και, σε αντίθεση με τον προπονητή των Ουκρανών που ακόμη ψάχνει στο Novasports.gr για βιντεάκια του ΑΡΗ, o Μίχαελ Ένινγκ έχει  μεριμνήσει ώστε οι παίκτες του να είναι έτοιμοι από καιρό για αυτόν τον πρώτο «τελικό».

 

*Ανυπόμονο σχόλιο πριν την πρεμιέρα*

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά στο πρώτο «επεισόδιο» του ευρωπαϊκού spin-off θα ήθελα να δω πρωταγωνιστές τύπου… Γκάμα, με την ψυχραιμία όταν τα πράγματα στραβώνουν, δίνοντας πάντα την λύση την στιγμή που πρέπει, τύπου… «Φέτφα» να ξεγλιστρούν από τους αντιπάλους τους και να εντυπωσιάζουν με την ποιότητα τους, τύπου …underdog Μπερτόγλιο που δίνουν ενδιαφέρον από εκεί που δεν το περιμένεις σώζοντας την «μέρα»,

 

Ε, ας εχει και έναν τοξοβολο όμως. Να ταυτιστούν μικροί, αλλά και μεγάλοι, φανς.
Όλοι εξάλλου έχουμε ανάγκη για έναν «ήρωα» στην επίθεση.

Σκηνή 52:

Τα πράγματα φαντάζουν αδύνατα.
Η ομάδα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.
Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα και αμείλικτα εναντίον του “Θεού του πολέμου”.

Ο Ισπανός βλέπει την ευκαιρία

 Ψάχνει στην φαρέτρα του…

… του έχει μείνει μόλις ένα βέλος!

Τεντώνει την χορδή του τόξου…

Σημαδεύει…

Καιιιι…

Coming soon! Very Soon…

 

 

 

ARIS – Kolos Kovalivka

Σκηνοθεσία: Μίχαελ Ένινγκ

Σενάριο: Άγγελος Χαριστέας

Βοηθός Σκηνοθέτη: Τόλης Τερζής

 

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Φετφατζίδης, Μπρούνο Γκάμα, Χουλιάν Κουέστα

Official Soundtrack: «Η καρδιά με πηγαίνει εμένα»

Χρονική διάρκεια: 90’ (Δεν θα χρειαστεί παραπάνω χρόνος…)

 

ΥΓ Με ένα – δύο καλά «επεισόδια» ετοιμαζόμαστε για συμβόλαιο ολόκληρης σεζόν.

Καλή μας διασκέδαση…

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X