Step one…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οταν το κοντέρ άρχισε να γράφει επίσημα τα πρώτα χιλιόμετρα της φετινής σεζόν, είχε ήδη οριοθετηθεί ο πρώτος μεγάλος στόχος για φέτος.

Η Ευρώπη είναι ένα απωθημένο για τον ΑΡΗ από πέρυσι, έτσι όπως αποκλείστηκε από την Μόλντε. Μία δουλειά που έχει αφήσει στην μέση. Και φέτος θέλει να την ολοκληρώσει. 

Η δουλειά αυτή λέγεται “όμιλοι”. Ο πρώτος μεγάλος στόχος για φέτος. Ένας στόχος που έχει τον χαρακτήρα της υπέρβασης, ασχέτως που για την ώρα υπάρχουν δύο διαχειρίσιμες κληρώσεις.

Το focus μας για την ώρα πρέπει να γίνεται στην Κόλος Κοβαλίβκα. Προηγούνται οι Ουκρανοί, πριν μπούμε στην διαδικασία να σκεφτούμε την Ριέκα. Δεν υπάρχει Ριέκα! Υπάρχουν μόνο οι Ουκρανοί. 

Η Κοβαλίβκα είναι… σταχτοπούτα στην διοργάνωση. Είναι άπειρη αλλά βρίσκεται εδώ για κάποιον λόγο. Είναι μία καλή ομάδα, με κίνητρο και την δίψα του πρωτάρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Άρα είναι και επικίνδυνη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι και καλύτερη από τον ΑΡΗ. Και πάλι όμως, όλα αυτά στα χαρτιά. 

Ο σοβαρός και διαβασμένος ΑΡΗΣ, δεν έχει να φοβηθεί κάτι κόντρα στους Ουκρανούς. Αρκεί να παρουσιάσει κάτι αρκετά διαφορετικό από την εικόνα του αγώνα με την Λαμία. 

Θέλω να πιστεύω ότι είτε με το ένα σύστημα είτε με το άλλο, η ομάδα θα κάνει αυτό που πρέπει. Πρέπει να περάσει, αφού ο,τιδήποτε άλλο θα είναι αποτυχία στην φάση που βρισκόμαστε. Πρέπει να περάσει για την ηρεμία της. Και δεν είναι το “πρέπει” της πίεσης, αλλά το αυτονόητο, βάσει της διαφοράς δυναμικής μεταξύ των δύο ομάδων. Οπως και το “πρέπει” που υπάρχει λόγω του κέρδους που θα έχει η ομάδα στο οικονομικό κομμάτι. 

Συγκριτικά με το προηγούμενο ματς, ο ΑΡΗΣ έχει το κίνητρο και την δίψα της ευρωπαϊκής διάκρισης. Χρειάζεται απλά κάποιες ορθολογικές… πινελιές για να γίνει πιο λειτουργικός. Δεν είναι απαραίτητο να αλλάξει σύστημα, αφού αν η Κόλος παίξει ανοικτά τότε βολεύει ίσως και το 4-3-3. Έστω και κάποιες παρεμβάσεις σε πρόσωπα και ρόλους, να είναι αρκετές. 

Η Κοβαλίβκα είναι μία ομάδα που τρέχει, έχει ταχύτητα στον τρόπο παιχνιδιού της και την ικανότητα να δώσει ρυθμό. Το θέμα είναι αν θες ρυθμό σε ένα παιχνίδι τόσο λεπτών ισορροπιών όπως το αυριανό. 

Είναι λοιπόν καθαρά στο χέρι του ΑΡΗ. Να είναι σοβαρός, να μην υποτιμήσει ούτε υποσυνείδητα την αντίπαλό του -όπως και όλοι μας να μην την κρίνουμε βάσει του λογοπαίγνιου που περιέχει το όνομά της- ώστε τα ευρωπαϊκά μας βράδια φέτος να συνεχιστούν. Και μακάρι να είναι πολλά ακόμα… 

Υ.Γ. Πολύς ο πόνος και τα δάκρυα για την Λαμία. Παίκτες, παρατηρητής και Κλάτενμπεργκ όμως γκρέμισαν την προπαγάνδα. Και πραγματικά μπράβο στον Άγγλο για την δουλειά που έκανε και ξεμπρόστιασε αρκετούς για το ακυρωθέν γκολ της Λαμίας που ακούσαμε τόσα και τόσα… 

Προτεινόμενα Άρθρα