Η επιτομή του πιστού στρατιώτη

από Αντώνης Γκάτζιος

Πίσω στα 70’ς και στα 80’ς, ήταν συνηθισμένο ένας παίκτης να μένει… μισή ζωή στην ίδια ομάδα. Εν έτει 2020, αυτό όχι μόνο δεν είναι σύνηθες, αλλά γίνεται… μία στις χίλιες.

Μία τέτοια περίπτωση είναι ο Δημήτρης Φλιώνης. Ο διεθνής γκαρντ ανανέωσε τη συνεργασία του με τον ΑΡΗ και θα αποτελέσει μέλος της ανδρικής ομάδας για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, μόλις στα 23 χρόνια του! Ακόμα κι αυτό, όμως, ωχριά μπροστά στο γεγονός ότι παρότι μόλις 23, συμπληρώνει 16 συνεχόμενα χρόνια στον ΑΡΗ. Ο Φλιώνης δεν έχει φορέσει άλλη φανέλα πλην της κιτρινόμαυρης και αυτών των Εθνικών Ομάδων…

Αν η έννοια “χαμηλοί τόνοι” είχε φωτογραφία δίπλα της, αυτή θα ήταν του Φλιώνη. Στο παρκέ, είναι ένας παίκτης που βάζει την ομάδα πάνω απ’ όλα. Ποτέ δε νοιάστηκε για την προσωπική προβολή ή τους αριθμούς του. Πόιντ γκαρντ… παλαιάς κοπής, που πρώτα έχει το νου του στην αξιοποίηση των συμπαικτών του και (πολύ) μετά στη δική του εκτέλεση. Σε τέτοιο σημείο, μάλιστα, που οι συμπαίκτες του να τον παροτρύνουν να πάρει προσπάθειες. “Του το λέω συνέχεια: Σούταρε”, είπε πριν από λίγους μήνες ο Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς, αναφερόμενος στον συμπαίκτη του.

Η άμυνα και η οργάνωση είναι τα ατού του. Στοιχεία που μπορεί να μην τον κάνουν… αγαπητό στη στατιστική, τον κάνουν επιθυμητό, όμως, από τους προπονητές. Παίκτες που βάζουν το “εμείς” πάνω από το “εγώ” δε θα μείνουν στο… ράφι, κι ας είναι αντιεμπορικό” γι’ αυτούς.

Όπως είναι στο παρκέ, έτσι είναι κι εκτός αυτού ο νέος αρχηγός του ΑΡΗ. Ώριμος και σοβαρός και εκτός γηπέδου, φοιτητής ιατρικής, αφού ήταν άριστος μαθητής, βάζει τις βάσεις για το μέλλον του και μετά το μπάσκετ, αφού ως γνωστόν οι παίκτες έχουν… ημερομηνία λήξης και μάλιστα όχι μακράς διάρκειας. Παρότι (με τόσες εθνικές διακρίσεις, με κορωνίδα τα δύο χρυσά πανευρωπαϊκά και το ένα χάλκινο) μπορούσε να πάρει το μπόνους για να πάει σε όποια σχολή επιθυμούσε, επέλεξε να διαβάσει και να γράψει Πανελλήνιες Εξετάσεις, περνώντας μέσα στους 10 πρώτους στην ιατρική, με 19.250 μόρια!

Ο Φλιώνης δεν παίζει απλά στον ΑΡΗ από 7 ετών, αλλά είναι γέννημα – θρέμμα, οικογενειακά, φίλαθλος της ομάδας, παρότι μένει μερικά μέτρα μακριά από το γήπεδο της Τούμπας! Την αγάπη του για την ομάδα την έδειξε σε πολλές περιπτώσεις. Στην τριετία 2016-19 ήταν από τους πιο αδικημένους, οικονομικά, παίκτες από πλευράς συνέπειας πληρωμών, όμως ποτέ δε δημιούργησε πρόβλημα, μέσω κάποιας προσφυγής, λόγου χάρη.

Είμαστε σίγουροι ότι διαβάζοντας τα παραπάνω, ο Φλιώνης αισθάνεται… ήδη άβολα. Δεν επιδίωξε ποτέ την προβολή, δε θέλησε να “διαφημιστεί” με κανέναν τρόπο. Όμως κάποια στιγμή πρέπει να αποδίδονται τα του Καίσαρως τω Καίσαρι για παιδιά που ακριβώς έχουν αυτό το χαμηλό προφίλ και τους ενδιαφέρει πρώτα η δουλειά και η ομάδα και μετά το οτιδήποτε άλλο. Κι ας μην κάνουν φανταχτερά νούμερα. Το μπάσκετ είναι πολύ πιο σύνθετο και πολύπλοκο άθλημα από μία απλή στατιστική.

Όμως η περίπτωση του Φλιώνη δεν έχει να κάνει μόνο με το παρκέ. Είναι η επιτομή του πιστού στρατιώτη. Και φέτος αυτό επιβραβεύτηκε με την ανάδειξή του σε αρχηγό του ΑΡΗ. Είναι από τους νεαρότερους, αν όχι ο πιο νεαρός, “κάπτεν” ομάδας της Basket League. Και ομάδας με το όνομα, τη φανέλα και την ιστορία του ΑΡΗ. Όπως και να το κάνεις, είναι παράσημο…

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 20:30 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS ΣΤΟ YOUTUBE!

Χ
X