Είναι πιο βαθύ από δύο χαμένους βαθμούς…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Σε μία χρονική όπως η φετινή, με την τετράδα να δίνει Ευρώπη, το περιθώριο χαμένων βαθμών μειώνεται.

Ισοπαλίες όπως η χθεσινή λοιπόν, αποτελούν “πληγές” στην “πανοπλία” του ΑΡΗ και στην προσπάθειά του να “κυνηγήσει” μέχρι τέλους τον στόχο της 4άδας. 

Ναι, στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Αλλά δεν δέχεται τόσο εύκολα η ψυχοσύνθεση του Αρειανού αλλά και της ομάδας να χάνει δύο βαθμούς στο “Βικελίδης” από τον νεοφώτιστο ΠΑΣ. Είναι όμως κάτι που έγινε. Ο ΑΡΗΣ θα ζήσει με αυτό, θα πρέπει να μάθει από αυτό και θα πρέπει να αποφύγει στην σεζόν παρόμοιες γκέλες. 

Η χθεσινή απώλεια βαθμών είναι η επιφάνεια ενός βαθύτερου προβλήματος. Του γεγονότος δηλαδή ότι όπως και πέρυσι έτσι και φέτος η ομάδα αφήσε πίσω της ένα καλοκαίρι στο οποίο δούλευε αλλά στην ουσία παρέμεινε αδούλευτη. 

Αυτό είναι το πρώτο και βασικό πρόβλημα του ΑΡΗ. Ο Μάντζιος, μαζί με τον Γιώργο Χωριανόπουλο, καλείται να κάνει ό,τι δεν έγινε πριν λίγο καιρό. Και μάλιστα εν μέσω αγώνων αλλά με μία ευεργετική διακοπή μπροστά του. Οπως έγινε δηλαδή πέρυσι με τον Τερζή και μετέπειτα με τον Ένινγκ.

Είναι σαν να ρυθμίζεις την θέση του αυτοκινήτου, την ώρα που οδηγάς. Μπορεί να το καταφέρεις. Αλλά είναι δύσκολο εν κινήσει ή επικίνδυνο, όταν δεν το έχεις κάνει πριν ξεκινήσεις. 

Το υλικό είναι επίσης ένα θέμα διαχείρισης, χωρίς να χρειάζεται να είμαστε τόσο απόλυτοι ότι δεν “βγαίνουν”οι μεταγραφές της ομάδας. Ο Τζέγκο αποδεικνύει το αντίθετο, όπως και ο Γκάνεα το παλεύει σταδιακά. 

Το πρόβλημα με τα πρόσωπα, έχει να κάνει με κομβικές θέσεις της ενδεκάδας και σε τι προσδοκούσε ο ΑΡΗΣ σε αυτές. Για παράδειγμα, από τον Ντάτκοβιτς περίμενε ικανότητα με την μπάλα στα πόδια και κατεβάσμα, γνωρίζοντας ότι είναι αργός. Ουσιαστικά έναν αντι-Βέλεθ. Και φυσιολογικά βρίσκεται στο επίκεντρο και προβληματίζει, αναγκάζοντας εδώ και εβδομάδες τον ΑΡΗ να ψάχνει για έναν γρήγορο στόπερ. Απλά τα ελαττώματα του Κροάτη αναδεικνύονται και από την αστάθεια του Ρόουζ. 

Και ο Ντάτκοβτις, όμως, θα αξιολογηθεί σε βάθος χρόνου. Οπως και ο Λόπεθ που δεν δίνει το γκολ που θέλει η ομάδα. Απλά στην περίπτωσή του δεν φτάνει εύκολα η μπάλα στα πόδια του, για να αξιοποιηθούν οι καλές τοποθετήσεις που είχε για παράδειγμα χθες.

Οι τελευταίες μεταγραφικές κινήσεις και η επιτυχία ή όχι της δουλειάς του Μάντζιου σε βάθος χρόνου, θα κρίνουν την πορεία της ομάδας στην μέσα στην σεζόν. Απλά μέχρι να γίνει αυτό ο ΑΡΗΣ θα πρέπει να πάει πολύ στην σκοπιμότητα για να μαζέψει βαθμούς και να περιοριστούν απώλειες βαθμών σε ματς όπως το χθεσινό.

Υ.Γ. Φάνηκε πόσο ανάγκη έχει ο ΑΡΗΣ τον Τζέγκο στην ενδεκάδα. Οπως φάνηκε και το λάθος στα στόπερ. Ή ο Δεληζήσης ή ο Ντάτκοβιτς μπορεί να παίζει. Το χρεώνεται ο Μάντζιος, όπως όμως χρεώνεται θετικά και την γρήγορη κίνηση με το ξεκίνημα της επανάληψης για το αλλάξει. 
 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X