Ψάχνοντας τον… Γκαρσία

από Νίκος Παπαδόπουλος

ΑΡΗΣ και Ματέο Γκαρσία, ήταν γραφτό να… ξανασμίξουν. Το πεπρωμένο δεν το αποφεύγεις. Έστω και αν πρέπει να ανεχτείς το ίδιο… σήριαλ για δύο καλοκαίρια.

ΑΡΗΣ και Ματέο Γκαρσία, ήταν γραφτό να “ξανασμίξουν”. Το πεπρωμένο δεν το αποφεύγεις. Έστω και αν πρέπει να ανεχτείς το ίδιο… σήριαλ για δύο καλοκαίρια.

Φέτος τα δεδομένα ήταν διοαφρετικά . Φέτος όλα… μύριζαν ότι το φινάλε θα έχει χαμόγελα, παρά την αργοπορία. Το θέμα ήταν να έρθει. Και όχι το “πότε”. Το “πότε” είναι ένα αποτέλεσμα που διαμορφώνουν οι συνθήκες στις οποίες τόσο καιρό κυριαρχούσε το “θέλω” και των δύο.

Οι συχνές ερωτήσεις του κόσμου και η αγωνία, ήταν κατανοητά μέχρι ένα σημείο. Ηθελε να δει ξανά τον παίκτη στα κιτρινόμαυρα. Σε σημείο βέβαια που ήρθε από ορισμένες πλευρές η… τάση της αμφισβήτησης, για κάτι που ήταν δεδομένο ότι θα γίνει.

Αν ο Γκαρσία ήταν υπέρβαση ή κίνηση πολυτελείας προ πώλησης Φετφατζίδη, τώρα είναι μία ιδανική επιλογή για να καλύψει το κενό του κορυφαίου παίκτη της περσινής σεζόν.

Είναι δύο διαφορετικοί ποδοσφαιριστές. Ο Γκαρσία έχει περισσότερο γκολ και το απρόβλεπτο στο παιχνίδι του, μαζί με την χαρακτηριστική του έκρηξη και ταχύτητα.

Ερχεται για να καλύψει όχι μόνο το κενό του Φετφατζίδη αγωνιστικά, αλλά για να αποτελέσει και το σημείο αναφοράς στο ρόστερ και ειδικότερα στην επιθετική γραμμή της ομάδας.

Τι καλείται να κάνει; Να ξαναβρεί τον… Γκαρσία. Η περσινή σεζόν στο Βελιγράδι πέρασε από αρκετά, για να φτάσει να βρίσκεται εκτός πλάνων του Ερυθρού Αστέρα και να εξελιχθεί σε μία επένδυση που δεν “βγήκε” στους Σέρβους, οι οποίοι ενθουσιάτηκαν με την σεζόν που πραγματοποίησε στον ΑΡΗ.

Σε εκείνη την σεζόν θέλει να επιστρέψει ο Ματέο. Σε εκείνον τον ποδοσφαιρικό εαυτό. Τότε, τον έφερε στο προσκήνιο περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Με εμφανίσεις και αριθμούς που διαμόρφωσαν την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του.

Αυτή είναι η δική του… αποστολή. Παράλληλα με την βελτίωσή του. Η ευθύνη και το βάρος μεγαλώνουν, λόγω της επένδυσης του Θεόδωρου Καρυπίδη. Ο Ματέο θα πρέπει να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε και παράλληλα να εξελιχθεί σε κάτι περισσότερο. Τόσο για τον ίδιο όσο και για τον ΑΡΗ φυσικά.

Το ταλαντούχο παιδί με την έκρηξη καλείται να βάλει περισσότερο ουσία στο παιχνίδι, να μεγαλώσει τα διαστήματα της σταθερότητάς του κατά την διάρκεια της σεζόν. Και να “βγάλει” περισσότερ το στοιχείο του “game changer” το οποίο σίγουρα διαθέτει αλλά πρέπει να το εξελίξει.

Οπως και να’ χει, ΑΡΗΣ και Καρυπίδης έκαναν ένα από τα μεγαλύτερα μεταγραφικά “μπαμ” της φετινής μεταγραφικής περιόδου. Ο ΑΡΗΣ κερδίζει ήδη εμπορικά και σε βάθος χρόνου μπορεί να πάρει πολλά περισσότερα από όσα έδωσε. Και ο Καρυπίδης το ξέρει. Για αυτό επέμεινε τόσο πολύ. Κάλυψε το κενό του “Φέτφα” με μία άκρως ποιοτική επιλογή και παράλληλα έκανε μία κίνηση που μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη για το κλαμπ.

Τα υπόλοιπα, στο χορτάρι.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X