Ο μόνος που (μπορούσε και) φώναξε "ως εδώ"

από Αντώνης Γκάτζιος

Μία ομάδα με μύρια προβλήματα στην πλάτη της, με χρέη 4.500.000 ευρώ. με τρεις σερί (πολύ) κακές αγωνιστικές χρονιές, στο άκουσμα της χθεσινής μοιρασιάς των τηλεοπτικών εσόδων θα λούφαζε στη γωνία της. Όχι, όμως, ο ΑΡΗΣ.

Έτσι όπως είχε διαμορφωθεί η κατάσταση, ο ΑΡΗΣ ήξερε ότι στην περίπτωση που θα αντιδράσει στα όσα αποφασίστηκαν, θα είχε όλη την Basket League απέναντί του. Το ήξερε, γιατί όλα ήταν προαποφασισμένα κι ας μην έγινε “επίσημη” συζήτηση για τη μοιρασιά μέχρι χθες. Όπερ και εγένετο. Δείχνοντας αντανακλαστικά που αν είχαν φανεί στα μύρια προβλήματα του ελληνικού μπάσκετ, το άθλημα δε θα έφτανε στο σημείο που έφτασε, μόλις λίγες ώρες μετά το “όχι” του ΑΡΗ, οι υπόλοιπες 11 ΚΑΕ συνασπίστηκαν και (με τη σφραγίδα του ΕΣΑΚΕ) εξέδωσαν ανακοίνωση κατά του ΑΡΗ.

Δεν είναι εύκολο να έχεις τους πάντες απέναντί σου, ειδικά όταν έχεις τα προβλήματα του ΑΡΗ. Όμως η ιστορία και το ειδικό βάρος της ομάδας δεν άφηναν άλλα περιθώρια. Λόγω των κακών σεζόν του, ο ΑΡΗΣ ήταν μονίμως ριγμένος τα τελευταία χρόνια. Πλέον, δεν πήγαινε άλλο.

Είναι απορίας άξιον πώς σε ένα θέμα που αφορά την τηλεόραση, ήτοι την τηλεθέαση, την εμπορικότητα και όλα τα συναφή, δε λαμβάνονται υπόψιν στοιχεία που έχουν να κάνουν ακριβώς μ’ αυτό το κομμάτι. Δεν ήταν… τρελό αυτό που ζήτησε ο ΑΡΗΣ. Όμως δε βρήκε σύμφωνες συγκεκριμένες ομάδες, οι οποίες στο τέλος πέρασαν το δικό τους. Δεν είναι τυχαίο ότι η πρόταση που πέρασε ήταν 100% ίδια μ’ αυτήν που κατέθεσε συγκεκριμένη ΚΑΕ…

Τώρα, το ποτάμι δε γυρίζει πίσω. Αποχωρώντας από την (ο Θεός να την κάνει) κεντρική διαχείριση, ο ΑΡΗΣ είναι αποφασισμένος να το φτάσει μέχρι τέλους και αν δε διαφοροποιηθεί κάτι (ενδεχόμενο που συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες, μετά και την ανακοίνωση των “11”), θα τραβήξει το δικό του δρόμο. Οι εξελίξεις αναμένονται από σήμερα κιόλας. Το στοίχημά του είναι να βρει περισσότερα χρήματα από αυτά που του “πρόσφερε” η μοιρασιά του ΕΣΑΚΕ. Είναι από τις ελάχιστες ομάδες που μπορούν να το κάνουν στην Basket League και η μοναδική που είχε την τόλμη να αντιδράσει. Γιατί δεν πιστεύουμε ότι όλες οι ΚΑΕ έμειναν ικανοποιημένες από το κομμάτι της πίτας που πήραν…

Είτε αυτό είναι άλλο τηλεοπτικό κανάλι, είτε λέγεται ARIS TV, ο ΑΡΗΣ θα κοιτάξει μπροστά. Το άκρως θετικό και ενθαρρυντικό, είναι η εντυπωσιακή συμπαράσταση της οποίας έτυχε από τον κόσμο του η χθεσινή απόφαση να πει “ως εδώ”. Οι φίλαθλοι του ΑΡΗ θα βάλουν πλάτη σ’ αυτήν την προσπάθεια, γιατί βαρέθηκαν και οι ίδιοι να γεμίζουν το γήπεδο, να κάνουν τα μεγαλύτερα νούμερα του “πακέτου” της ΕΡΤ και να αντιμετωπίζεται η ομάδα σαν πολίτης β’ κατηγορίας. Φώναξαν κι αυτοί με τον τρόπο τους “ως εδώ”. Η φωνή τους θα ακουστεί ακόμα πιο δυνατά, αν προχωρήσει το εγχείρημα του ARIS TV. Ήδη από χθες οι σχετικές παραινέσεις προς την ΚΑΕ είναι συνεχείς.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X