Λογική μες στην παράνοια…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Δυστυχώς στην χώρα που λέγεται Ελλάδα, θα κάνουμε ξανά και ξανά κουβέντες για τα αυτονόητα, μαλώνοντας για το παράλογο που κάποιοι προσπαθούν να το παρουσιάσουν ως απόλυτα νορμάλ.

Αυτό έγινε τα προηγούμενα 24ωρα με το… γαϊτανάκι του ΑΡΗΣ-ΑΕΚ και την έδρα που θα διεξαχθεί το παιχνίδι, ήταν το παράλογο της κυβέρνησης και η λογική που πρότασσε ο ΑΡΗΣ.

Γίνεται ένα ματς ευρωπαϊκό στην πόλη. Και καλά κάνει και γίνεται. Είναι εκνευριστικό να γυρνάει η κυβέρνηση και να λέει ότι βάζει “στοπ” για κάθε άλλη αγωνιστική δραστηριότητα, αναγκάζοντας ουσιαστικά τον ΑΡΗ να ταξιδέψει περισσότερο από τον αντίπαλό του για να δώσει ένα ματς ως γηπεδούχος. Σε έναν επαγγελματικό αθλητισμό όπου τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλά με το παραπάνω!

Δεν έχει σημασία που το ματς εν τέλει θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη. Δεν θα “πετάξουμε” στην άκρη το παράλογο που προηγήθηκε στην υπόθεση. Δεν έχει να κάνει φυσικά με την ΑΕΚ, ούτε με τα περί αεκτζή Χαρδαλιά. Ναι, δεν θα την… χάλαγε να μην παίξει πιστεύω, αλλά είναι καθαρά θέμα επιβολής. Στην UEFA ως Πολιτεία δεν μπορώ να επιβληθώ. Στη Super League όμως, μια χαρά μπορώ.

Λογική μες την παράνοια ψάχνουμε και με τον ορισμό των διαιτητών. Σε παιχνίδι του πρωτοπόρου και του 2ου της βαθμολογίας, μπαίνει ο άκρως επίφοβος Τζήλος και στο VAR ο Σιδηρόπουλος. Και μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ντέρμπι. Ακόμα και Έλληνα αν θες να βάλεις, επέλεξε κάποιον πιο αξιόλογο και με βάση τη σημασία του αγώνα. Η διαιτησία όμως, δυστυχώς, και η στάση αυτών που κάνουν κουμάντο, ,δεν αλλάζει απέναντι στον ΑΡΗ. Και τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Οσο και να γκρινιάζουμε ή να φωνάζουμε, το αυτί τους δεν ιδρώνει.

Αν είναι απόφαση του Κλάτενμπεργκ, πάλι είναι λάθος. Δεν θα αναιρέσει βέβαια όλα τα θετικά που λέμε για αυτόν. Αν από την άλλη γίνεται λόγω καραντίνας, θα περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τον ορισμό στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στις 21 Νοεμβρίου.

Δυστυχώς χρειάστηκε μία πολύ επίπονη απόφαση για τη χώρα, ώστε να γίνει το αυτονόητο με το γήπεδο διεξαγωγής του ματς. Για τον ΑΡΗ όμως, είναι ο ιδανικός συνδυασμός. Δηλαδή να γίνει το ματς σε αυτό το χρονικό σημείο και να γίνει στο γήπεδό του. Ο,τι ήθελε εξ αρχής.

Η ΑΕΚ επιστρέφει αύριο ξημερώματα τελικά και το Σάββατο θα κάνει πάλι ταξίδι. Έχει κούραση, έχει και κάποιες απουσίες. Θα φανεί η ψυχολογία με την οποία θα έρθει στη Θεσσαλονίκη, απέναντι σε έναν ΑΡΗ με , μομέντουμ και πλειάδα επιλογών αφού ξεπεράστηκε και το θέμα του κορωνοϊού.

Με δεδομένες και καλές εμφανίσεις ορισμένων την περασμένη Κυριακή, οι επιλογές του Μάντζιου παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον για ακόμα μία εβδομάδα. Το σίγουρο είναι ότι μιλάμε για ευκαιρία, υπολογίζοντας όλες τις παραμέτρους, ώστε ο ΑΡΗΣ να δώσει συνέχεια στο σερί του. Έχοντας όμως στο μυαλό του ό,τι άσχετα με την κατάσταση της ΑΕΚ, πρόκειται για ένα ντέρμπι και ο αντίπαλος διαθέτει αρκετή ποιότητα αλλά και έναν προπονητή που ανασταλτικά μπορεί να βάλει δύσκολα…

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X