Ασταμάτητος ο φετινός ΑΡΗΣ, πάει και για άλλο ρεκόρ!

από Περικλής Τράιος

Ο φετινός ΑΡΗΣ, συνεχίζει ασταμάτητος και γεγονός είναι, οτι έχει βαλθεί να μας τρελάνει, με τις εμφανίσεις του, με τις επιτυχίες του και με τα ρεκόρ που καταρρίπτει το ένα μετά το άλλο.

Το εμφατικό πέρασμα από το Αλκαζάρ, έφερε και το σπάσιμο μιας αρνητικής παράδοσης που κρατούσε ακριβώς 30 χρόνια και επανέφερε την κανονικότητα στην οποία έχουμε μάθει να ζούμε με τον φετινό ΑΡΗ, την οποία απολαμβάνουμε και δεν είναι άλλη, από την κορυφή της βαθμολογίας.

Οι ποδοσφαιριστές του Άκη Μάντζιου, όχι μόνο γύρισαν τη σελίδα μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό, αλλά μας έδειξαν ξεκάθαρα, ότι ο φετινός ΑΡΗΣ, είναι για μεγάλα πράγματα.

Γεγονός είναι, ότι η ήττα από τους πρωταθλητές το περασμένο Σάββατο, εκτός από την στεναχώρια και την κατήφεια που προκάλεσε σε όλους μας, επέφερε και μια αμφισβήτηση, για το ποιες είναι τελικά οι φετινές δυνατότητες της ομάδας και που μπορεί να φτάσει ο ΑΡΗΣ.

Αρκετοί ήταν αυτοί που περίμεναν τη γκέλα στο Αλκαζάρ και είχαν τα πληκτρολόγια και τα μικρόφωνα έτοιμα για να βγάλουν την χλεύη τους.

Οι παίκτες μας όμως, όχι μόνο δεν τους έκαναν τη χάρη, αλλά απέδειξαν με τον πλέον επιβλητικό τρόπο, ότι φέτος δεν αστειεύονται.

Έδειξαν χαρακτήρα και πάνω από όλα, με την νίκη και την εμφάνιση τους, έστειλαν τα μηνύματα τους, παντού…
Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες, ότι ο φετινός ΑΡΗΣ, δεν έχει καμία σχέση με ότι ξέραμε τα προηγούμενα χρόνια.

Ο φετινός ΑΡΗΣ, είναι σοβαρός, είναι μετρημένος, είναι πειθαρχημένος, δουλεύει σκληρά και μεθοδικά κι είναι φανερό, ότι παιχνίδι με παιχνίδι, βρίσκει τον ρυθμό του, χτίζοντας ολοένα και μεγαλύτερη συνοχή σαν ομάδα.

Ο φετινός ΑΡΗΣ, καθημερινά μέσα από τις προπονήσεις και από τα παιχνίδια, ατσαλώνει το μέταλλο του σαν ομάδα και ξαναβρίσκει το χαμένο του DNA.

Ο φετινός ΑΡΗΣ είναι μια ΟΜΑΔΑ με όλη τη σημασία της λέξεως και το βλέπουμε με αυτό το εκπληκτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, όπου όλοι είναι μια παρέα, όλοι είναι μια οικογένεια, όλοι είναι μια ΨΥΧΗ, Ίσως να αποτελεί και αυτό ένα από τα μυστικά της φετινής συνταγής. 

Όλα αυτά βέβαια, είναι υπέροχα και θα συνεχίσουν να προκαλούν τον ενθουσιασμό στους οπαδούς της ομάδας αλλά και τον θαυμασμό στο σύνολο των ποδοσφαιρόφιλων, εάν κι εφόσον υπάρχει συνέχεια και διάρκεια.

Αυτό είναι το ζητούμενο, η συνέχεια και η διάρκεια, που θα κρατήσουν την ομάδα σταθερά ψηλά, σε πτήσεις κορυφής και σε πορεία πρωταθλητισμού.

Αν κρίνουμε από τη σοβαρή διαχείριση που γίνεται στον φετινό ΑΡΗ, αγωνιστική και όχι μόνο, φαίνεται, ότι η προσπάθεια βρίσκεται σε ένα πολύ καλό δρόμο. 

Μέσα σ αυτά τα πλαίσια λοιπόν, λογικό είναι, η χαρά και η ικανοποίηση του διπλού στο Αλκαζάρ, όχι απλά να έχει ήδη τελειώσει και να έχει περάσει στην άκρη, αλλά ήδη να βρισκόμαστε για τα καλά στην επόμενη μέρα και η ομάδα να ετοιμάζεται, ψυχικά, πνευματικά και αγωνιστικά για την μάχη του Σαββάτου…

Η επόμενη μέρα και η επόμενη μάχη, που θέλει τον ΑΡΗ να έχει ακόμη μια δύσκολη εκτός έδρας αποστολή, αυτή τη φορά στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο.

Επίσης μια καλή και δυνατή ομάδα, η οποία θέλει προσοχή. 

Στόχος της ομάδας μας, είναι φυσικά να συνεχίσει νικηφόρα και να μείνει στη κορυφή, έχοντας παράλληλα, ένα ακόμη σημαντικό κίνητρο…

Ποιο είναι αυτό;

Αν η ομάδα το καταφέρει και φύγει νικήτρια το Σάββατο από το Περιστέρι, ισοφαρίζει άλλο ένα μεγάλο ρεκόρ από το παρελθόν…

Το σπουδαίο ρεκόρ των πέντε συνεχόμενων εκτός έδρας νικών, που κρατάει 47 ολόκληρα χρόνια!!

Από την περίοδο 1973-74, που ήταν η τελευταία φορά που ο ΑΡΗΣ, είχε πετύχει 5 συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες…

Ο θρυλικός εκείνος ΑΡΗΣ του Αλεξιάδη και των άλλων παιδιών, της περιόδου 1973-74, όπου είχε πετύχει συνολικά 7 εκτός έδρας νίκες, εκ των οποίων οι 5 ήταν συνεχόμενες και είχε διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα, αλλά τελικά, είχε τερματίσει στη 3η θέση της βαθμολογίας.

Ας  θυμηθούμε αυτές τις πέντε συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες:

1η  Καβάλα-ΑΡΗΣ 0-1

3η ΑΠΟΕΛ-ΑΡΗΣ 0-1

5η Φωστήρας-ΑΡΗΣ 0-2

6η Πανσερραικός-ΑΡΗΣ 0-3 

8η Ηρακλής-ΑΡΗΣ 0-1

Θα πρέπει να πούμε ότι το σερί τότε, είχε σταματήσει με την ισοπαλία 0-0 στη Καλαμαριά (10η αγωνιστική) και συνεχίστηκε με άλλες δύο συνεχόμενες  νίκες εκτός έδρας, στη Τουμπα επί του Π.Α.Ο.Κ. με 0-1 (με ένα απίστευτο γκολ που είχε βάλει ο Αλεξιάδης με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά) και με τον Απόλλων Αθηνών (Σμύρνης σήμερα) με σκορ 2-4.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X