Η κλοπή, ο Ευαγγέλου, οι μπουκ και ο Κάλλεν

από Περικλής Τράιος

Χθες το πρωί, με περίμενε μια πολύ ωραία έκπληξη. Χτύπησε το τηλέφωνο και στην άλλη άκρη της γραμμής, ήταν ο Χρήστος Κάλλεν, ο παλιός Πρόεδρος του ποδοσφαιρικού ΑΡΗ και ένας από τους κορυφαίους εν ζωή Αρειανούς παράγοντες.

Αν και είχαμε να τα πούμε αρκετό καιρό, (κάπου στις αρχές Σεπτεμβρίου είχαμε βρεθεί για τελευταία φορά) όπως συνηθίζει, σαν ατόφιος και αυθεντικός χαρακτήρας που είναι, ξεκίνησε με μια απλή καλημέρα και μπήκε κατευθείαν «στο ψητό»:

«Αυτά μας έκαναν και τότε και δε μπορέσαμε να πάρουμε όχι ένα αλλά πολλά πρωταθλήματα. Κάτι τέτοιοι τύποι σαν κι αυτόν που μας έσφαξε στο Περιστέρι, είχαμε και τότε και μας έκλεψαν πολλούς τίτλους» μου είπε Χρήστος Κάλλεν, στο ξεκίνημα της κουβέντας μας.

Ήταν φανερά εξοργισμένος με όλη αυτή την διαιτητική «κλοπή» που είδαμε το Σάββατο και η οποία ανάγκασε τον ΑΡΗ να παραχωρήσει ισοπαλία στον Ατρόμητο να απολέσει δυο βαθμούς από τη συγκομιδή του και να έχει σήμερα 23 βαθμούς, αντί να έχει 25.

Ο Χρήστος Κάλλεν, ήταν επί σειρά ετών μέλος διοικήσεων του ΑΡΗ στη δεκαετία του 70 και είχε διαδεχθεί τον συγχωρεμένο Μενέλαο Χατζηγεωργίου στη Προεδρία της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, το καλοκαίρι του 1980.

Ο ΑΡΗΣ εκείνα τα χρόνια, ήταν μια πολύ μεγάλη ομάδα, που έκανε κάθε χρόνο πρωταθλητισμό και ήταν ένας εκ των διεκδικητών του τίτλου, αλλά με κάθε τρόπο, του το στερούσαν. Πότε με αλλαγές καταστατικών και κανονισμών μέσα στη διάρκεια της χρονιάς, πότε με εγκληματικές διαιτησίες και «κλοπές», πότε με τιμωρίες ποδοσφαιριστών, πότε με περίεργες αποφάσεις, ο ΑΡΗΣ, το διεκδικούσε μέχρι τέλους, αλλά δυστυχώς δεν τον αφήναν να γευτεί το νέκταρ της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Να πούμε επίσης ότι επί των ημερών του Κάλλεν, την περίοδο 1980-81, ο ΑΡΗΣ είχε τερματίσει για τελευταία φορά στη 3η θέση της βαθμολογίας. Ακριβώς 40 χρόνια πριν…
Δυστυχώς, αυτή είναι η σκληρή αλήθεια… Σαράντα χρόνια, έχουμε να βγούμε στη 3η θέση. Γιατί από τότε, έχουμε βγει πολλές φορές στη 4η θέση και στη 5η, αλλά ποτέ ξανά στο τρίτο σκαλοπάτι της βαθμολογίας και πάνω.

Αγανάκτησε ο Πρόεδρος, όπως συνέβη το ίδιο και με εκατοντάδες χιλιάδες Αρειανούς σε όλη την Ελλάδα και όλο τον πλανήτη, που παρακολούθησαν τον αγώνα και βλέποντας αυτή τη ξεδιάντροπη κλοπή, ήθελαν απ τα νεύρα τους να σπάσουν την τηλεόραση ή τον υπολογιστή τους.

Γιατί αυτό ακριβώς έγινε το Σάββατο στο Περιστέρι. Ο ΑΡΗΣ, υπέστη «ΚΛΟΠΗ». Ο Ευαγγέλου, οι βοηθοί του και ο Μανούχος στο VAR, με τις αποφάσεις τους και με τα όσα ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΕΙΔΑΝ, αλλά και με τα όσα ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ, «έκλεψαν» από τους ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ του βαθμούς της νίκης και τη δυνατότητα να παραμείνουν στη κορυφή της βαθμολογίας.

Όλα έγιναν όπως ακριβώς τα περιμέναμε και τα είπαμε στην τηλεοπτική εκπομπή της Παρασκευής 4 Δεκεμβρίου, όταν και εξηγήσαμε τους λόγους της καχυποψίας μας για τον εν λόγω διαιτητή.

Τονίζαμε ότι ο Ευαγγέλου δίνει εξετάσεις και πρέπει να μας πείσει όλους, για την αξία και πάνω από όλα για την αξιοπιστία των Ελλήνων διαιτητών.

Ο Ευαγγέλου αδίκησε κατάφωρα τον ΑΡΗ τόσο αυτός, όσο και το VAR.

Δεν θέλω να πω ότι εκτελούσε κάποιες εντολές ή ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, με στόχο να χτυπήσει τον ΑΡΗ και να τον πλήξει βαθμολογικά και αγωνιστικά.

Υπάρχουν όμως μια σειρά από φάσεις, εκτός από το ανύπαρκτο πέναλτι και την αποβολή του Ρόουζ, οι οποίες αλλοίωσαν και διαμόρφωσαν τις συνθήκες του αγώνα.

Ευτυχώς, οι ποδοσφαιριστές του Άκη Μάντζιου, είχαν την αγωνιστική μαγκιά και την αποφασιστικότητα, είχαν το πάθος και την θέληση και πέτυχαν την ανατροπή. Παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκαν επί μία ώρα με 10 παίκτες, έδωσαν τη μάχη με λεβεντιά και αυταπάρνηση, έκαναν κατάθεση ψυχής και αν είχαν λίγη τύχη παραπάνω ή αν ο Ευαγγέλου, έδινε το καταφανέστατο πέναλτι στην ανατροπή του Μάνου, ίσως, να έπαιρναν και τη νίκη.

Πάντως, για να το κλείνουμε, μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση, το γεγονός ότι οι στοιχηματικές εταιρίες, έδιναν φαβορί τον Ατρόμητο…

Αλήθεια, ήξεραν κάτι οι μπουκ;

Πως είναι δυνατόν, να αγωνίζεται ο ΑΡΗΣ, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και μια ομάδα που ήταν αήττητη εκτός έδρας και να δίνουν φαβορί, τον Ατρόμητο…

Περίμεναν κάτι; Ήταν πολύ περίεργο και σχολιάστηκε, όχι άδικα, τις προηγούμενες ημέρες. Αυτό και κλείνουμε με Ατρόμητο, για να προχωράμε στην επόμενη μέρα.

Η σελίδα έχει ήδη γυρίσει και πλέον φτάσαμε στην 12η αγωνιστική.

Το μενού έχει το ντέρμπι της πόλης.

Η προετοιμασία για αυτόν τον αγώνα, ξεκίνησε…

Η ομάδα, ετοιμάζεται ψυχικά, ετοιμάζεται πνευματικά και φυσικά ετοιμάζεται αγωνιστικά, για αυτό το πολύ σημαντικό από κάθε άποψη παιχνίδι.

Θα έχουμε να πούμε πολλά, στις επόμενες μέρες και σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, τόσο μέσα από τις τηλεοπτικές εκπομπές, (Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 20:00-21:30), αλλά και μέσα από το blog στο All About ARIS.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X