Το υπέροχο ταξίδι συνεχίζεται

από Περικλής Τράιος

Ήταν τέτοιες μέρες, πριν από 35 χρόνια…

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου του 1985…

Τελευταία Κυριακή πριν από τα Χριστούγεννα, με την αγορά της Θεσσαλονίκης ανοιχτή, αλλά και με τη διεξαγωγή της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος εκείνης της περιόδου (1985-86).

Ο ΑΡΗΣ υποδέχονταν τον ΠΑΣ Γιάννενα και παρά το εργάσιμο της ημέρας, είχε πάνω από 15 χιλιάδες κόσμο στο Χαριλάου.

Θυμάμαι είχαμε προηγηθεί με τον Μιχάλη Αναγνώστου (από ωραία σέντρα του Οικονομίδη μπροστά στη θύρα 2), ισοφαριστήκαμε, αλλά ξαναπήραμε  το προβάδισμα με φοβερή κεφαλιά ψαράκι του Γιάννη Μιχαλήτσου (θαυμάσιο γύρισμα του Μπιμπισίδη).

Δυστυχώς όμως ισοφαριστήκαμε ξανά, με ένα άτιμο παιχνίδι της μπάλας στα τελευταία λεπτά, όταν σε ένα ακίνδυνο σουτ των φιλοξενούμενων, έφυγε από τα χέρια του Αλέκου Κατσιαούνη.

Είχα στεναχωρηθεί πολύ εκείνη την ημέρα, γιατί αν νικούσαμε θα πηγαίναμε για γιορτές Χριστουγέννων, σαν πρωτοπόροι. Ακόμη θυμάμαι, με τι ψυχοπλάκωμα γυρίζαμε στο σπίτι με τον αδελφό μου… Γιατί ο συγκάτοικος μας στη κορυφή είχε κερδίσει και μας είχε προσπεράσει αφήνοντας μας δεύτερους.

Ο πρώτος γύρος εκείνης της περιόδου, είχε κλείσει μια βδομάδα μετά, με ένα εκπληκτικό 3-0 επί του Πανιωνίου στης 15η αγωνιστική, αλλά δυστυχώς όπως είπαμε, η απρόσμενη εντός έδρας ισοπαλία 2-2 με τα Γιάννενα, μας στερούσε τη δυνατότητα να στεφθούμε πρωταθλητές χειμώνα, μαζί με τον Παναθηναικό.

Ο ΑΡΗΣ ήταν δευτεραθλητής χειμώνα, εκείνη την περίοδο 1985-86, με 22 βαθμούς, έναν βαθμό πίσω από τον Παναθηναικό.

Χρειάστηκε να περάσουν 35 ολόκληρα χρόνια, για να ξαναδούμε τον ΑΡΗ, στο κλείσιμο του πρώτου γύρου, να τερματίζει στη 2η θέση της βαθμολογίας, αυτή τη φορά πίσω από τον Ολυμπιακό.

Ήταν ο σπουδαίος εκείνος ΑΡΗΣ του Ολλανδού Τάις Λίμπρεχτς, του Κούη του Μιχαλήτσου, του Τζιφόπουλου, του Ζελελίδη, του Κατσιαούνη, του Μουστακίδη, του Μπιμπισίδη, του Βόσδου, του Τζιόλα, του Οικονομίδη, του Αναγνώστου, του Μουρατίδη, του Σαμώλη, του Χατζόγλου, του Σκούτα, του Μαλλέ, του Χατζόγλου, του Χατζηιωαννίδη, του Χατζηνικολάου και φυσικά των δυο Γιουγκοσλάβων, του Νικιτς και του Μπάχτιτς… 

‘Ενας ΑΡΗΣ που πραγματοποιούσε (τι άλλο…;;) πορεία πρωταθλητισμού, αλλά δυστυχώς, ήταν η τελευταία ομάδα που τερμάτιζε στη 2η θέση της βαθμολογίας στο Α γύρο.

Αυτό το πέτυχε ο φετινός ΑΡΗΣ της περιόδου 2020-2021.

Αυτός ο ΑΡΗΣ που έχει βαλθεί να μας τρελάνει όλους, με τις εμφανίσεις του και τις επιτυχίες του.

Αυτός ο ΑΡΗΣ που συγκινεί και ξεσηκώνει.

Αυτός ο ΑΡΗΣ που πλημμυρίζει τις ψυχές μας με υπέροχα συναισθήματα.

Αυτός ο ΑΡΗΣ που μας γεμίζει με ελπίδες και προσδοκίες.

Αυτός ο ΑΡΗΣ, που ξαναέβαλε στη ζωή μας μια λέξη τόσο μακρινή και σχεδόν χαμένη από τη ζωή μας: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ!

Ο ΑΡΗΣ που πέρασε ισοπεδωτικά από την Κρήτη και πέτυχε μια σπουδαία από κάθε άποψη νίκη με 0-3 και στρογγυλοκάθισε στη 2η θέση της βαθμολογίας με 29 βαθμούς και με έναν αγώνα λιγότερο, αυτόν με την Α.Ε.Κ. στο «Κλ. Βικελίδης».

Ένα εντυπωσιακό πέρασμα, με ένα διπλό πρωταθλητισμού, με το οποίο ο ΑΡΗΣ έστειλε το μήνυμα του για ακόμη μια φορά, σε «εχθρούς» και φίλους…

Ένα μήνυμα ότι αυτή η εντυπωσιακή πορεία που πραγματοποιεί φέτος, δεν είναι ούτε φωτοβολίδα, ούτε πυροτέχνημα, αλλά αποτελεί προιόν της σκληρής και σοβαρής δουλειάς που γίνεται στον ΑΡΗ, σε ΟΛΑ τα επίπεδα.

Ο ΑΡΗΣ πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού έπειτα από πολλά χρόνια και αυτό πιστώνεται στον Θόδωρο Καρυπίδη και στους συνεργάτες του, για όλη αυτή την προσπάθεια που κάνουν και φυσικά, στην ομάδα, στον Λάκη Μάντζιο και στους ποδοσφαιριστές του.

Ο ΑΡΗΣ γοητεύει το Πανελλήνιο με τις επιτυχίες του, αλλά και με το ποδόσφαιρο που παίζει.

Αυτό όμως που κάνει τη διαφορά, είναι ότι ο φετινός ΑΡΗΣ, δεν παρασύρεται από εφήμερες επιτυχίες, ούτε αποπροσανατολίζεται από οτιδήποτε μπορεί να γίνεται στο ευρύτερο περιβάλλον.

Η σοβαρότητα που βγάζει η ομάδα, η συνέπεια και η συγκέντρωση στη δουλειά, η αφοσίωση στην επίτευξη των στόχων και πάνω από όλα ο επαγγελματισμός που δείχνουν οι ποδοσφαιριστές μας και φυσικά ο προπονητής με το επιτελείο του, δεν επιτρέπουν να σκεφτούμε ότι υπάρχει περίπτωση να παρεκκλίνουν ούτε χιλιοστό από τα θέλω που έχουν ατομικά ο καθένας τους και συνολικά σαν ομάδα.

Ποια είναι τα θέλω τους, τα ξέρουν καλύτερα από εμάς και μας το δίνουν απλόχερα να το καταλάβουμε κάθε αγωνιστική, με την εικόνα που παρουσιάζουν και βλέπουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και τις επιτυχίες που καταγράφουν.

Ο φετινός ΑΡΗΣ αποδεδειγμένα είναι μια υπέροχη παρέα, είναι μια αγαπημένη ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

Είναι ΕΥΛΟΓΙΑ να έχουμε μια ομάδα που όλα τα μέλη της είναι ΕΝΩΜΕΝΟΙ σαν μια ΓΡΟΘΙΑ και το βλέπουμε αυτό με κάθε ευκαιρία, εντός ή εκτός αγωνιστικού χώρου.

Ο φετινός ΑΡΗΣ, είναι μια ΨΥΧΗ και η χαρά του ΕΝΟΣ, είναι χαρά ΟΛΩΝ, το πρόβλημα του ΕΝΟΣ, είναι πρόβλημα ΟΛΩΝ.

Πλέον, δίνεται η ευκαιρία για λίγη ξεκούραση, σωματική, ψυχική και πνευματική γιατί ακολουθεί ένας δύσκολος Γενάρης, υψηλών απαιτήσεων και μεγάλων προσδοκιών.

Οι μέρες που έρχονται, δίνουν τη δυνατότητα για λίγη ηρεμία και χαλάρωση ενόψει της συνέχειας.

Γιατί το ταξίδι, συνεχίζεται…

Και είναι πολύ όμορφο το φετινό ταξίδι.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

Με υγεία πάνω από όλα και ευχές να τελειώσει γρήγορα όλο αυτό που ζούμε.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X