Ο ΑΡΗΣ είναι ο καθρέφτης τους

από ΑλανιΑΡΗΣ

Ηρθε η ώρα που οι μάσκες και τα προσωπεία υποχωρούν. Η ώρα που ο βόθρος ανοίγει και η μπόχα καταπνίγει. Αυτό ζούμε αδέρφια μου Αρειανοί, και παρακαλώ για την συσπείρωσή σας. Το καθαρό μυαλό και τη νηφαλιότητα. Την ψυχραιμία αλλά και την αποφασιστικότητα.

Σαν ένα Θέλημα Θεού εξελίσσονται καταστάσεις πρωτόγνωρες στην Θεσσαλονίκη. Ο ΑΡΗΣ από την μια, απίστευτα συσπειρωμένος και μετά από πάρα πολλά χρόνια, αποφασιστικός και αποφασισμένος. Αποφασισμένος να ξεβρομίσει την μπόχα και τη δυσωδία που κυριαρχεί στην πόλη του, τον περίγυρο σας. Απέναντί του ένας μηχανισμός που παραπαίει, σε αυτόματο πιλότο, ένας μηχανισμός που υποπίπτει στο ένα μετά το άλλο σε κραυγαλέα αυτογκόλ, που κάθε μέρα ξευτιλίζεται, απομονώνεται, περιθωριοποιείται, απογυμνώνεται. Γελοιοποιείται. Είναι ξεβράκωτος. Δίνει μάχες χαρακωμάτων, ζητάει τις τελευταίες χάρες του, τις παίρνει από όσους τον χρωστούν όταν το χρήμα έρεε άφθονο, μαύρο και άραχνο. 

Ο ΑΡΗΣ στην κορυφή δεν αντέχεται. Είναι ένας καθρέφτης σε μια πόλη που μέρος της έμαθε να ζει παραμορφωμένο. Βουτηγμένο στο ψέμα, στην εξαγορά, στην παραχάραξη, στις απειλές, στα χατίρια. Και όταν έχεις τόσο παραμορφωθεί, το τελευταίο που θέλεις να δεις είναι έναν καθρέφτη. Το τελευταίο που εύχεσαι, είναι να δεις τα μούτρα σου και να καταλάβεις το πόσο έχει προχωρήσει η σαπίλα στον οργανισμό σου. Πόσο πολύ αλλοίωσες αυτό που σου έδωσαν να προφυλάξεις και να το μεγαλώσεις. Και εσύ το ξεφτίλισες και το κατάντησες περίγελο και χλεύη.

Ακουγες δημοσιογράφους του ΠΑΟΚ να σου λένε αντίπαλος μας ο Ολυμπιακός, δεν ασχολούμαστε με τον ΑΡΗ. Και κάποιοι Αρειανοί έπεφταν στην παγίδα και δεν καταλάβαιναν ότι είναι το μεγαλύτερο ψέμα που ειπώθηκε στην πολύτομη ιστορία του Συλλόγου που ταυτίστηκε με το ψέμα. Δες γύρω σου σήμερα Αρειανέ και νιώσε το. Δεν το αντέχουν, δεν γίνεται να το αποδεχθούν ότι ο ΑΡΗΣ είναι πάνω από αυτούς μετά από ένα ολόκληρο γύρο. Δεν το δέχονται. Προτιμούν να μιλάνε για Ολυμπιακο Β’ παρά για τον ΑΡΗ. Είναι πιο εύκολο να το διαχειριστούν, πιο εύκολο να το δεχτούν, πιο εύκολο να ζήσουν με αυτό, να το δικαιολογήσουν, μαθημένοι δεκαετίες επί Σωκράτη να γλύφουν ψίχουλα γονυπετείς και να παραμυθιάζονται με επαναστάσεις και αδρεναλίνες. 

Το κάνουν ξεδιάντροπα διότι είναι πρωτόγνωρο. Δεν το περίμεναν. Αντιδρούν όπως ο παραμορφωμένος και σιχαμερός στην όψη έρχεται αντιμέτωπος με έναν καθρέφτη. Προσπαθούν να τον «σπάσουν τον καθρέφτη», να αποκηρύξουν το όνομα ΑΡΗΣ, πιστεύοντας ότι έτσι θα αμβλυνθεί λίγο η «ασχήμια» τους. Δείξτε κατανόηση Αρειανοί αλλά όχι ανοχή. Κατανόηση ώστε να μην σας προκαλούν αηδία, αλλά όχι ανοχή, όταν πρέπει να λαμβάνουν απαντήσεις και αντιδράσεις. Μηδενική ανοχή με ψυχραιμία.

Τον Μάρτιο του 2014 ο ένας λατρεμένος ποδοσφαιριστής του Γιωργάκη δήλωνε «Συνήθως ο νεκρός ανασταίνεται το Μεγάλο Σάββατο. Γι΄αυτό το λόγο δεν αναστήθηκε ο νεκρός. Δεν θέλω να ξαναγωνιστώ σε αυτό το γήπεδο και χαίρομαι που δεν θα ξαναγωνιστώ», ενώ ο άλλος ο χαϊδεμένος ποδοσφαιριστής δήλωνε «Ο ΠΑΟΚ έδειξε την κλάση του και είμαστε χαρούμενοι που ερχόμαστε εδώ για τελευταία φορά». 

Τον Αύγουστο του 2017 το μέλος της Διοίκησης του ΠΑΟΚ Γιωργάκης Σαββίδης σταμάτησε χαράματα έξω από το Κλεάνθης Βικελίδης και βγήκε να φωνάζει συνθήματα του ΠΑΟΚ, για να τα ανεβάσει στο Insta και να δείξει ότι ο πεθαμένος δεν αναστήθηκε ακόμη. 

Τον Γενάρη του 2018 ο υφυπουργός Παιδείας της Κυβέρνησης του πρωταθλήματος των Πρεσπών δήλωνε δημοσίως “Ποιος τον γ…άει τον Άρη;”

Τον Φεβρουάριο του 2018 η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κυκλοφορεί την επίσημη στολή της ομάδας με σύνθημα στην φανέλα «Μια Πόλη μια Ομάδα».

Και τον Σεπτέμβριο του 2018 ο πεθαμένος που δεν το γ..άει κανείς δεν χάνει (1-1) για το Κύπελλο μέσα στην Τούμπα. 

Και τον Φεβρουάριο του 2019 ο πεθαμένος που δεν το γ..άει κανείς δεν χάνει (1-1) για το πρωτάθλημα μέσα στην Τούμπα.

Και τον Σεπτέμβριο του 2019 ο πεθαμένος που δεν το γ..άει κανείς δεν κερδίζει μέσα στην Τούμπα διότι επιστρατεύεται ο Τάσος Σιδηρόπουλος που ανακαλύπτει κόκκινη στον Σάσα και κανά 10λεπτο καθυστερήσεων (τελικό 2-2).

Και τον Γενάρη του 2020 ο πεθαμένος που δεν το γ..άει κανείς ξεφτιλίζει με τάλιρο (μέτρησαν δυστυχώς τα 4) τον πρωταθλητή Πρεσπών μέσα στο Βικελίδης και του σπάει το δήθεν αήττητο.

Και τον Ιούλιο του 2020 ο πεθαμένος που δεν το γ..άει κανείς αγωνιζόμενος με 11 ποδοσφαιριστές όλο κι όλο εκ των οποίων 2-3 πιτσιρίκια και πάλι δεν χάνει μέσα στην Τούμπα. Σε ένα αγώνα που όλη την εβδομάδα διατράνωναν ότι θα γράψουν ιστορία ευρείας νίκης. Έναν αγώνα που πρέπει να καταγραφεί στην ιστορία του ΑΡΗ, σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα γίνονταν ντοκυμαντέρ. Δυο ΙΧ ποδοσφαιριστές, απέναντι στο χρήμα, την έπαρση, την λύσσα για ρεκόρ τερμάτων.

Και τον Δεκέμβρη του 2020 ο πεθαμένος που δεν το γ..άει κανείς ξανασπάει το αήττητο της αρμάδας της κουράδας που κρύφτηκε στα φουστάνια της γυναίκας του, με έναν διαιτητή να παίζει 40%-60% εναντίον του ΑΡΗ και να χαρίζει δυο κόκκινες κάρτες στον ΠΑΟΚ. Και αν δεν ήταν το παλικάρι να καταστραφεί για να γλυτώσει το δεύτερο γκολ (περαστικά του), το τετράμπαλο θα ήταν τιμητικό. 

Και το 2021 θα βρει τον πεθαμένο πάνω στη βαθμολογία από την ομάδα του ζάπλουτου πατερούλη, των 25 δικηγόρων και 55 δημοσιογράφων, των καναλιών και των εφημερίδων, των ραδιοφώνων και των ιστοσελίδων, των βουλευτών και των υπουργών.

Τι περιμένετε λοιπόν; Εναν ολόκληρο καλοπληρωμένο μηχανισμό, χρυσοπληρωμένο θα έλεγα, να αποδεχθεί ότι ο πεθαμένος που δεν το γ..άει κανείς ξεβρακώνει τον νεόπλουτο και τον ξευτιλίζει; Τι περιμένατε, αποδοχή ήττας και ανωτερότητας αντιπάλου; 

Και το Ολυμπιακός Β’ light είναι. Αν είχαν λίγο φαντασία και ελάχιστα δράμια μυαλό θα μπορούσαν να εφεύρουν πολύ καλύτερα ευφυολογήματα. 

ΥΓ. Πέρασε καιρός από τότε που για τελευταία φορά επικοινωνήσαμε σε τούτο εδώ τον φιλόξενο χώρο. Το τελευταίο κείμενό μου, ένα χρόνο περίπου πριν, ήταν ένα κείμενο απαισιόδοξο, και το αναγνωρίζω. Βλέποντας να έρχονται αυτά που στήνονταν τότε στην πλάτη του ΑΡΗ, η αλήθεια είναι ότι δεν συγκρατήθηκα και έκτοτε προτίμησα την αποχή.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X