Ένα σοβαρό μάθημα, που έβγαλε κάτι θετικό

από Περικλής Τράιος

Για τον μόνο λόγο που πρέπει να σταθούμε στον χθεσινό αγώνα της Λαμίας, είναι ότι θα πρέπει να αποτελέσει ένα ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΜΑΘΗΜΑ για όλους.

Ένα σοβαρότατο μάθημα για όλο τον Οργανισμό που λέγεται ΑΡΗΣ, για τους διοικούντες, για τον προπονητή και φυσικά για τους ποδοσφαιριστές.

Ένα σοβαρότατο μάθημα, το οποίο θα πρέπει να μελετηθεί σοβαρά, σε όλες τους τις προεκτάσεις και στο πως έγινε η διαχείριση του παιχνιδιού στη Λαμία, αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά.

Από κει και πέρα προχωράς. Δεν γίνεται να σταθείς.

Ο πόλεμος που συμμετέχουμε, έχει πολλές μάχες… Δεν τελειώνει τίποτα, με το να κερδίσεις μία μάχη, ούτε τελειώνει τίποτα, αν χάσεις μια μάχη. Δεν τελείωσε λοιπόν ΤΙΠΟΤΑ χθες. Η χρονιά συνεχίζεται και έχει ακόμη πολλές μάχες, μέχρι το τέλος.

Σαφώς και όλοι στεναχωρηθήκαμε. Σαφώς και δεν πιστεύαμε αυτή την εξέλιξη. Σαφώς και περιμέναμε να προχωρήσουμε νικηφόρα. Μιλάμε όμως για ποδόσφαιρο. Δεν ήταν κάτι πρωτόγνωρο και πρωτοφανές αυτό που έγινε χθες, να βλέπουμε δηλαδή μια ομάδα η οποία είναι τελευταία στη βαθμολογία, να κερδίζει τον δεύτερο.

Ειδικά με τις συνθήκες που έγινε αυτό…

Ένα ματς που στράβωσε από την αρχή και δεν μας πήγε τίποτα. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ μόλις στο 8ο λεπτό με ένα αστείο πέναλτι και μέχρι να καταλάβουμε τι έγινε και να βρούμε τα πατήματα μας μέσα σε αυτό τον τραγικό αγωνιστικό χώρο, ήρθε το δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους…

Σε έναν αγωνιστικό χώρο που θύμιζε λίμνη και σε καμία των περιπτώσεων δεν ευνοούσε μια τεχνική ομάδα όπως είναι ο ΑΡΗΣ, που παίζει με τη μπάλα κάτω.

Από εκεί και πέρα η ομάδα βρέθηκε να κυνηγάει, να προσπαθεί να γυρίσει το παιχνίδι, αλλά ήρθε και η αποβολή και το αριθμητικό μειονέκτημα και ολοκληρώθηκε αυτή η κακή βραδιά.

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η μπάλα.
Μπορεί να είσαι καλύτερη και ποιοτικότερη ομάδα, να είσαι ψηλά στη βαθμολογία στη 2η θέση και ο αντίπαλος σου να είναι τελευταίος, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα.

Με δύο φάσεις που μπορεί να χάσεις τη συγκέντρωση σου, μπορεί να βρεθείς απ΄το πουθενά να χάνεις 2-0 και να κυνηγάς το σκορ…

Όσο και να δούλεψε η ομάδα τις προηγούμενες ημέρες, όσο καλά και να προετοιμάστηκε, όλα ανατράπηκαν από τον κακό αγωνιστικό χώρο, ο οποίος ξεκάθαρα, ήθελε ένα διαφορετικό αγωνιστικό προσανατολισμό.

Αρκεί και μόνο να θυμηθούμε, πόσες φορές κόλλησε η μπάλα, σε κάποια πάσα, που πήγε να δοθεί είτε πλάγια είτε στον άξονα.

Σίγουρα θα πει κάποιος ότι οι καιρικές συνθήκες, επηρεάζουν και τις δυο ομάδες.
Όχι. Επηρεάζουν την ομάδα που θέλει να παίξει δημιουργικό και γρήγορο ποδόσφαιρο και δεν μπορεί να κάνει το παιχνίδι της, γιατί δύο στις τρεις φορές που επιχειρεί να μεταφέρει τη μπάλα, αυτή κολλάει στο νερό.

Σαφώς και αυτό δεν αποτελεί απολύτως καμία δικαιολογία. Ο ΑΡΗΣ ήταν νευρικός. Αυτό ήταν ξεκάθαρο.

Ήταν τα δυο γκολ των γηπεδούχων, που έφεραν την ομάδα από νωρίς να κυνηγάει το σκορ.

Ήταν που λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου, δεν μπορούσαν οι παίκτες μας να κάνουν το παιχνίδι τους, με την μπάλα να κολλάει διαρκώς σε κάθε ενέργεια τους.

Ήταν το αναμενόμενο παιχνίδι των γηπεδούχων με τις καθυστερήσεις.

Ήταν και αυτή η εκνευριστική διαιτησία του Σκουλά.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες μαζί, σε μια κακή βραδιά, που δεν μας πήγε τίποτα.
Ακόμη και το δοκάρι…

Ωστόσο, επειδή πάντα θεωρώ οτι μέσα από τα στραβά και ανάποδα, μέσα από τα κακά και αρνητικά, ΠΑΝΤΑ προκύπτει κάτι καλό, ακόμη και τώρα, από αυτή την ήττα, βγαίνει κάτι θετικό!

Ο χθεσινός αγώνας, όπως ανέφερα και στη χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή, αλλά και παραπάνω στο σχόλιο, ήταν ένα ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΜΑΘΗΜΑ για όλους.

Το ευτύχημα είναι, ότι ήρθε νωρίς…

Ήρθε τη πρώτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου, αρχές Γενάρη και δεν επηρέασε καθόλου τη βαθμολογική μας θέση. 

Μπροστά μας έχουμε 23 αγώνες έως το τέλος του φετινού πρωταθλήματος (13+10 play off).

Μπροστά μας έχουμε μια μεταγραφική περίοδο που τελειώνει σε 26 μέρες (αν και καλό θα είναι οι όποιες κινήσεις, να ολοκληρωθούν σύντομα) 

Μπροστά μας έχουμε τον Βόλο.

Είπαμε ότι ο Ιανουάριος, είναι ένας δύσκολος μήνας με συνεχόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις, που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο, να σταθείς ούτε στα αρνητικά, ούτε στα θετικά.  

Οι ποδοσφαιριστές μας ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν.

Έτσι και αλλιώς δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα και σε κανέναν, παρά μόνο στους εαυτούς τους.

Είναι μια πολύ καλή ομάδα, η οποία δεν είναι τυχαία στη 2η θέση της βαθμολογίας και δικαιούται να έχει κι αυτή μια κακή μέρα που δεν της πήγε τίποτα καλά.

Το παιχνίδι με τον Βόλο, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την φυσική συνέχεια στην εκπληκτική πορεία που πραγματοποιούν φέτος και το ματς στη Λαμία, δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια κακή παρένθεση.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ.

Προτεινόμενα Άρθρα