Βόλος τέλος. Επόμενη “μάχη”: Γιάννενα

από Περικλής Τράιος

Με τη χθεσινή εμφάνιση και την άνετη νίκη που πέτυχε, ο ΑΡΗΣ έδειξε περίτρανα για ακόμη μια φορά, ότι είναι μια πολύ καλή και σοβαρή ομάδα, με πολλές αρετές, που δεν χάνει τον προσανατολισμό και τον στόχο του, ούτε από μια επιτυχία και μία νίκη, ούτε από ένα αρνητικό αποτέλεσμα και μια ήττα.

Ο φετινός ΑΡΗΣ, μας έδειξε για ακόμη μια φορά, ότι δεν πέφτει έτσι εύκολα, σφυρηλατεί μέταλλο, ατσαλώνει χαρακτήρα ομάδας πρωταγωνίστριας και ότι όλα αυτά που έχει πετύχει και πετυχαίνει, δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός, αλλά αποτέλεσμα της πολύ σκληρής και σοβαρής δουλειάς που γίνεται καθημερινά.

Μετά το πατατράκ της Λαμίας, δεν ήταν λίγοι αυτοί που περίμεναν ότι η ομάδα θα επηρεαστεί αρνητικά, ενώ υπήρχαν και κάποιοι που περίμεναν ότι δεν θα καταφέρει να ξεπεράσει το σοκ της ήττας και θα σκοντάψει στον αγώνα με τον Βόλο.

Πόσο περισσότερο, όταν μιλάμε για μια ομάδα όπως ο χθεσινός αντίπαλος. Γιατί ο Βόλος είναι μια εξαιρετική ομάδα, πολύ επικίνδυνη, ικανή να κάνει τη ζημιά, πόσο περισσότερο σε έναν ΑΡΗ, που έρχονταν λαβωμένος, από μια απροσδόκητη ήττα στη Λαμία.

Από τη Δευτέρα το βράδυ λοιπόν, είχαμε ήδη αρχίσει να καταγράφουμε αμφισβητήσεις, ειρωνικά χασκογελάκια και πικρόχολα σχόλια από τους «εχθρούς» του Συλλόγου και γενικά, από όλους αυτούς που δεν τους κάθεται και πολύ καλά όλη αυτή η υπέροχη πορεία που πραγματοποιεί η ομάδα.

Φυσικά, κατάπιαν τις γλώσσες τους… Περιμέναν και φαντάζονταν (με το νου τους…) ότι ο ΑΡΗΣ ήταν ως εδώ…

Μέγιστο λάθος…

Οι ποδοσφαιριστές που επιλέχθηκαν από τον Άκη Μάντζιο, έβγαλαν αντίδραση, μπήκαν με αποφασιστικότητα και αγωνίστηκαν με πάθος για τη νίκη και φυσικά, πήραν αυτό που ήθελαν, επιστρέφοντας στην κανονικότητα και δείχνοντας ότι αυτό που έγινε στη Λαμία, ήταν μια κακή παρένθεση και τίποτα άλλο.

Ο ΑΡΗΣ πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση.
Ήταν ο γνώριμος φετινός ΑΡΗΣ, σοβαρός, μετρημένος, συγκεντρωμένος και πειθαρχημένος στις απαιτήσεις του αγώνα, που είχε έναν και μόνο στόχο: ΤΗ ΝΙΚΗ.

Μεσοεπιθετικά δημιούργησε πολλές φάσεις κάνοντας 14 τελικές, εκ των οποίων οι 8 βρήκαν την αντίπαλη εστία και είναι βέβαιο ότι με λίγη τύχη και προσοχή παραπάνω, το σκορ θα ήταν πολύ μεγαλύτερο. 

Παράλληλα η αμυντική λειτουργία ήταν αλάνθαστη σε όλες τις γραμμές, απέναντι σε έναν αντίπαλο, ο οποίος είναι μια παραγωγική ομάδα και δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκεται στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας έχοντας 122 τελικές μέχρι τώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Βόλος στο Χαριλάου έκανε μόλις 3 τελικές (κι αυτές όχι στην εστία) έχοντας συνολικά έναν μέσο όρο, 8,1 ανά παιχνίδι.

Τέλος καλό λοιπόν, όλα καλά και η ομάδα συνεχίζει να ατενίζει τη συνέχεια από τη δεύτερη θέση, έξι βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και τέσσερις περισσότερους από τη τρίτη θέση.

Η επόμενη μάχη είναι αυτή των Ιωαννίνων, τη Δευτέρα το απόγευμα (17:15) απέναντι σε μια καλή και επικίνδυνη ομάδα.

Επίσης, σύμφωνα με τις προβλέψεις δίνουν βροχή και είναι πολύ πιθανό να γίνει ο αγώνας με συνθήκες αντίστοιχες με αυτές της Λαμίας. Οπότε ο ΑΡΗΣ θα πρέπει να είναι έτοιμος για το πως θα διαχειριστεί αυτόν τον αγώνα, αγωνιστικά και όχι μόνο. Δεν ξέρω την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στους Ζωσιμάδες, αλλά θεωρώ δεδομένο ότι οι άνθρωποι της ομάδας έχουν πάρει ήδη τις πληροφορίες τους…

Όλο αυτό που έγινε στη Λαμία, ήταν ένα πολύ καλό μάθημα για όλο τον Οργανισμό που λέγεται ΑΡΗΣ, για τη διοίκηση, για το αγωνιστικό τμήμα, για τον Μάντζιο, για τους παίκτες, που ευτυχώς δεν προκάλεσε κάποιο πρόβλημα, αλλά δε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναληφθεί.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.

Ο τραγικός αγωνιστικός χώρος της Λαμίας, ήταν η κύρια και βασική αιτία που η ομάδα έχασε, γιατί άργησε πολύ να βρει τα πατήματα της και σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να κάνει το παιχνίδι της. Όμως είπαμε, αυτό δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία. Βρισκόμαστε στη καρδιά του χειμώνα και είναι βέβαιο ότι θα ξανάρθουν τέτοιοι αγώνες, με ανάλογες καιρικές συνθήκες και αγωνιστικούς χώρους, οπότε ο ΑΡΗΣ οφείλει και πρέπει να είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΤΟΙΜΟΣ από κάθε άποψη.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X