Έντεκα καμικάζι με το μαχαίρι στα δόντια…

από Περικλής Τράιος

Η αναμέτρηση με την ΑΕΚ και η νοοτροπία που πρέπει να διακατέχει άπαντες στην ομάδα.

Στις δύο κρίσιμες και πολύ σημαντικές μάχες που έχει να δώσει η ομάδα αυτό το τριήμερο, με Α.Ε.Κ. και Π.Α.Ο. προσωπικά, δεν συμβιβάζομαι με τίποτα λιγότερο, από το να δω μέσα στον αγωνιστικό χώρο του «Κλεάνθης Βικελίδης» έντεκα κιτρινόμαυρους καμικάζι, με το μαχαίρι στα δόντια και ορκισμένους για να πάρουν τις δύο νίκες.

Τίποτα άλλο.

Δεν συμβιβάζομαι με καμία άλλη εικόνα. 

Θέλω οι έντεκα που θα επιλεχθούν να φορέσουν τη κίτρινη φανέλα με το «θεό του πολέμου» στο στήθος, στα δύο αυτά παιχνίδια, να είναι ψυχωμένοι και αποφασισμένοι για να πάρουν τις νίκες και τους έξι βαθμούς. Τους θέλω να γυαλίζει το μάτι τους από το πρώτο, ως το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα. Τους θέλω να είναι σοβαροί, να είναι συγκεντρωμένοι και να αγωνιστούν ψυχωμένα, με αυταπάρνηση και αυτοθυσία. Τους θέλω να δώσουν στους αντιπάλους να καταλάβουν, ότι σε αυτό το γήπεδο, δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ άλλο αποτέλεσμα, εκτός από τη νίκη του ΑΡΗ.

Τίποτα άλλο.

Θέλω έντεκα καμικάζι, που θα καταθέσουν τη ψυχή τους για τη νίκη και θα δώσουν απαντήσεις σε όσους τολμούν να τους αμφισβητήσουν.

Αφήνω όμως προς το παρόν τον αγώνα με τον Π.Α.Ο. που ακολουθεί…
Θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε για το ματς της Κυριακής, μόλις τελειώσει η μάχη με την Α.Ε.Κ.

Μένουμε στην 16η μάχη του φετινού πρωταθλήματος, που φέρνει (επιτέλους) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αντίπαλο την Α.Ε.Κ.

Η αντίπαλος μας η οποία ήταν να μας έρθει πριν δυο μήνες, καθώς ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν προγραμματισμένος να γίνει την 8η αγωνιστική, όμως το ματς είχε αναβληθεί, λόγω του Covid 19.

Φυσικά και θυμόμαστε όλοι τι είχε γίνει τότε…

Απίστευτες κωμικοτραγικές καταστάσεις made in Greece, όπου μεσοβδόμαδα, είχαμε μια παράλογη απόφαση με την αναβολή του αγώνα ΑΡΗΣ-Α.Ε.Κ. (Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020), λόγω του λοκντάουν που είχε επιβληθεί στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα βέβαια , όπου επιτρέπονταν και διεξάγονταν χωρίς κανένα πρόβλημα, ο ευρωπαικός αγώνας του Π.Α.Ο.Κ. με την Αιντχόφεν (Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020)!!!

Το απόλυτο θέατρο του παραλόγου, για ακόμη μια φορά, σε αυτό το Κράτος και σε αυτό το πρωτάθλημα.

Η Θεσσαλονίκη ήταν στο κόκκινο και η διοργανώτρια Superleague, η Ε.Π.Ο. με τις ευλογίες της Κυβέρνησης, είχαν απαγορεύσει να διεξαχθεί ο αγώνας του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά το γελοίο της υπόθεσης, ήταν η τραγελαφική απόφαση, με την οποία είχαν δώσει το ΟΚ για να γίνει ευρωπαικός αγώνας, στην ίδια πόλη και μόλις τρία χιλιόμετρα παραδίπλα… Μπάχαλο.

Ο ΑΡΗΣ, θυμίζω, ήθελε να διεξαχθεί ο αγώνας και δεν είχε πρόβλημα να παίξει ακόμη και σε μια άλλη πόλη. Είχε προτείνει μια σειρά από έδρες σε περιφερειακές ενότητες που δεν είχαν πρόβλημα με την πανδημία (Γιάννενα, Λαμία, ακόμη και το Ο.Α.Κ.Α είχαν προτείνει οι άνθρωποι του ΑΡΗ), αλλά επί τέσσερις ημέρες, δεν αποφασίζονταν τίποτα… Ώσπου τελικά, ήρθαν τα έξι κρούσματα που παρουσίασε η Α.Ε.Κ. την Παρασκευή το πρωί, λίγες ώρες μετά τον αγώνα που είχαν δώσει στην Ουκρανία και αποφασίστηκε οριστική αναβολή…

Να λοιπόν που ήρθε η ώρα να την υποδεχθούμε την «πριγκιπέσσα»…

Έρχεται μετά από εκείνον τον αλησμόνητο ημιτελικό κυπέλλου, όπου σαν να μην έφτανε η αδικία που είχε υποστεί ο ΑΡΗΣ για ακόμη μια φορά, με την απαγόρευση παρουσίας φιλάθλων στον επαναληπτικό, ήρθε η ατυχία. Εκείνη η ισοφάριση απ το πουθενά στο τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων, η οποία μας στέρησε τη πρόκριση στο τελικό και τη διεκδίκηση του κυπέλλου.

Ωστόσο, άλλο ματς εκείνο, άλλο ματς αυτό…

Ο ΑΡΗΣ από τότε σοβάρεψε, ωρίμασε, δούλεψε και πάνω από όλα, δυνάμωσε.

Είναι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και αυτό μόνο τυχαίο γεγονός δεν είναι. 

Σαφώς και οι αντίπαλοι μας, είναι μια καλή ομάδα, ανταγωνιστική και πάντα επικίνδυνη, με εξαιρετικές μονάδες σε όλες τις γραμμές. Επίσης είναι θεμιτό αυτό που λένε ότι έρχονται για να μας κερδίσουν.

Το ζητούμενο είναι τι θα κάνουμε ΕΜΕΙΣ, σαν ΑΡΗΣ.

Γιατί από εμάς εξαρτάται η έκβαση του αγώνα και από κανέναν άλλον. 

Θέλουμε τη νίκη με αυτόν τον αντίπαλο, γιατί δεν είναι απλά και μόνο θέμα γοήτρου.

Έχει τεράστια σημασία, βαθμολογική και όχι μόνο, στη καμπή που βρισκόμαστε.

Σαφώς και η κάθε νίκη επί αντιπάλων όπως ο Ολυμπιακός, η Α.Ε.Κ., ο Π.Α.Ο. και ο Π.Α.Ο.Κ. έχει πάντα τη δική της ξεχωριστή σημασία και αξία για βαθμολογικούς λόγους, αλλά και για το γόητρο.

Ειδικά όμως οι νίκες επί της Α.Ε.Κ. του Π.Α.Ο. και του Π.Α.Ο.Κ. έχουν ακόμη μεγαλύτερη αξία και σημασία. 

Γιατί κάθε νίκη επί αυτών των ομάδων, είναι και μια νίκη κατά του συστήματος και αυτής της ανίερης συμμαχίας, που τόσα δεινά έχει επιφέρει.

Του σάπιου αυτού συστήματος, που με απόλυτο φασισμό κρατά φυλακισμένο το ελληνικό ποδόσφαιρο και πουλώντας τα φούμαρα και το παραμύθι της εξυγίανσης, πολεμά με κάθε τρόπο, όποιον δεν γονατίζει μπροστά τους και δεν τους προσκυνάει. 

ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ.

ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X