ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ!

από Περικλής Τράιος

Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές και να βλέπουμε κατάφατσα την πραγματικότητα, ΑΡΗΣ στον αγώνα με την Α.Ε.Κ. πιστεύω ότι έκανε, μάλλον την χειρότερη φετινή του εμφάνιση.

Αφήνω στην άκρη την ήττα στη Λαμία και την παρουσία της ομάδας σε ένα γήπεδο, που με πολύ φαντασία, μπορεί και να θύμιζε ποδοσφαιρικό αγωνιστικό χώρο, στην Ευρώπη του 2021…

Στον αγώνα με την Α.Ε.Κ. για πολλούς λόγους το ζητούμενο ήταν μια καθαρή νίκη και προσωπικά περίμενα να δω μια ομάδα, που θα μπει μέσα στο γήπεδο με το μαχαίρι στα δόντια.

Καμία σχέση…

Η εικόνα που είδαμε κάθε άλλο παρά θύμιζε τον φετινό ΑΡΗ. Η ομάδα μας παρουσιάστηκε άνευρη, δεν είχε αυτή τη σπιρτάδα και την ενέργεια που μας έχει συνηθίσει στη φετινή χρονιά. Δεν έβγαλε ψυχή και αγωνιστικό πάθος. Μπήκε από το ξεκίνημα νωθρά, πολύ διστακτικά και γενικά πολύ συντηρητικά.

Αυτό το παιχνίδι της δικής μας ομάδας, βόλευε 100% τους αντιπάλους, οι οποίοι μπορεί να έλεγαν ότι έρχονται να νικήσουν, αλλά με βάση το παιχνίδι που έκαναν, ακόμη και με την ισοπαλία θα ήταν απόλυτα ευχαριστημένοι. 

Ξεκάθαρο.

Ήταν ολοφάνερο έτσι όπως πήγε ο αγώνας από την αρχή, ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες και ο πιο τυχερός που θα βάλει πρώτος γκολ, θα κερδίσει. Το έβαλε η Α.Ε.Κ. πήρε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς και μας ισοβάθμησε στη δεύτερη θέση.

Δυστυχώς.

Με βάση αυτό που είδα πάντως, θεωρώ ότι υπερεκτιμήθηκε η αντίπαλος. Σαφώς και είναι μια πολύ καλή ομάδα, ανταγωνιστική, πάντα επικίνδυνη και με εξαιρετικές μονάδες σε όλες τις γραμμές. Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι καλύτερη ομάδα από τη δική μας.

Γιατί το ζητούμενο στο συγκεκριμένο αγώνα κι αυτό που θα έκρινε την έκβαση του, όπως επεσήμανα και στο σχόλιο μου την προηγούμενη ημέρα, δεν θα ήταν το τι θα κάνει η Α.Ε.Κ. αλλά το τι θα κάνει ο ΑΡΗΣ.

Δεν θέλω να μπω σε τεχνικές αναλύσεις για το τι έκανε η δική μας ή ομάδα, για το τι δεν έκανε και για το τι έπρεπε να κάνει. Ούτε προπονητής είμαι, ούτε μου αρέσει να παριστάνω τον προπονητή εκ του ασφαλούς και από το πληκτρολόγιο μου.

Αυτό όμως που μπορώ να πω με βεβαιότητα, είναι ότι ήταν ένα παιχνίδι πολύ συντηρητικό και προσεκτικό, που πήγε στη δύναμη, με έναν διαιτητή που ανέχτηκε το σκληρό φάουλ των φιλοξενούμενων και τελικά, κρίθηκε με ένα στημένο.

Στεναχωρήθηκα πολύ από την εξέλιξη του αγώνα. Ειλικρινά δεν το περίμενα. Πίστευα ότι δεν θα χάσουμε.

Όπως και να χει όμως, η ζωή συνεχίζεται.

Προχωράει.

Όσο και να μας στεναχώρησε η χθεσινή βραδιά, δεν γίνεται να σταθούμε περισσότερο.

Είναι δεδομένο ότι ο Άκης Μάντζιος, οι συνεργάτες του και φυσικά οι ποδοσφαιριστές μας, θα πρέπει να καθίσουν και να μελετήσουν ξανά και ξανά τον συγκεκριμένο αγώνα.

Είναι επιβεβλημένο ότι ο καθένας οφείλει να κάνει την αυτοκριτική του και να καταλάβει, που έγιναν τα λάθη και τι ήταν αυτό που έφταιξε και ήρθε αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα.

Προχωράμε λοιπόν.

Η επόμενη μέρα, απαιτεί ψυχραιμία και λογική. Ο αγώνας με την Α.Ε.Κ. τελείωσε και πάει.

Πρέπει να μελετηθεί ο αγώνας πολύ σοβαρά και προσεκτικά, πρώτα από όλα γιατί την ίδια ομάδα, θα την ξαναβρούμε μπροστά μας και μάλιστα πολύ σύντομα…

Σε τρεις βδομάδες ξαναπαίζουμε για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ θα τα ξαναπούμε σίγουρα και στα play off, χωρίς να αποκλείουμε και την πιθανότητα να συναντηθούμε και να χτυπηθούμε και στο κύπελλο…

Ήρεμα λοιπόν… 

Δεν χρειάζεται αυτή η τρέλα που πιάνει ορισμένους, δεν χρειάζεται αυτός ο παραλογισμός και κυρίως, πάνω στη στεναχώρια που είναι φυσιολογική, δε χρειάζεται να γίνεται ισοπέδωση.

Πρέπει να εξισορροπούμε τις αντιδράσεις μας. Σαφώς θα γίνεται η κριτική και θα καταγράφονται τα λάθη και τα αρνητικά, όμως μην περνάμε τις λεπτές γραμμές και οδηγούμαστε σε λανθασμένες σκέψεις και αντιδράσεις. 

Είναι η ίδια ακριβώς ομάδα που αποθεώναμε μέχρι πριν λίγες ημέρες. Οι ίδιοι παίκτες, ο ίδιος προπονητής, η ίδια ομάδα που θαυμάσαμε στη Λάρισα, στο Περιστέρι, στο ντέρμπι με τον Π.Α.Ο.Κ. στο Ηράκλειο κλπ

Είναι η ίδια ομάδα που μας έχει δώσει πολλές χαρές φέτος και πιστεύω ότι έχει να μας δώσει πολλές ακόμη στη φετινή χρονιά.

Αφήστε λοιπόν τις υστερίες ορισμένοι και ηρεμήστε. Αν πραγματικά θέλετε να βοηθήσετε την ομάδα στην παρούσα φάση, αυτή θα είναι η ΜΕΓΙΣΤΗ προσφορά σας και η στήριξη στη προσπάθεια.

Ο ΑΡΗΣ, παρά το κακό ξεκίνημα στο δεύτερο γύρο, όπου σε τέσσερα ματς έχουμε μόλις μία νίκη, μια ισοπαλία και δύο ήττες, είναι δεύτερος!

Που θα πάει… Κάπου θα τελειώσει το κακό, θα γίνει η επανεκκίνηση και η ομάδα θα χτίσει ένα νέο σερί νικών.

Μακάρι, αυτό το ξεκίνημα να γίνει από τη Κυριακή και να έρθει μια νίκη που θα δώσει στην ομάδα τους τρεις βαθμούς και μια ισχυρή ντόπα ψυχολογίας για τη συνέχεια.

Είναι πολύ σημαντική η επόμενη μάχη, κόντρα στον Π.Α.Ο. για πολλούς λόγους.

Ο κυριακάτικος αντίπαλος μας είναι μια ομάδα, η οποία σπρώχνεται από παντού για να ροκανίσει τη βαθμολογική διαφορά που έχει από εμάς, με στόχο να πάρει το ευρωπαικό εισιτήριο. ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ. Αυτή τη στιγμή η διαφορά μας είναι οκτώ βαθμοί και μας δίνεται η δυνατότητα, με μία νίκη, να ξεφύγουμε και να πάμε στους έντεκα. 

Θα το πω και πάλι…

Από εμάς εξαρτάται κι από κανέναν άλλον.

Οι παίκτες μας θα πρέπει να βρουν δυνάμεις, ψυχικές και σωματικές και να βγάλουν ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.

Ποια κούραση;

Δεν υπάρχει η λέξη κούραση.

Αυτός ο αγώνας, είναι πιο σημαντικός από αυτόν με την Α.Ε.Κ. και περιμένουμε να δούμε μια πραγματική  ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ στο χόρτο του «Κλ. Βικελίδης» κι όχι στα λόγια και στη θεωρία.

Κι αν στον αγώνα με την Α.Ε.Κ. απλά θέλαμε να δούμε μια ψυχωμένη ομάδα που θα μπει στον αγωνιστικό χώρο με το μαχαίρι στα δόντια και θα βγάλει ψυχή, τώρα είναι που επιβάλλεται για πολλούς λόγους, να το δούμε στη πράξη. Τώρα είναι που περιμένουμε από τους ποδοσφαιριστές μας και πρέπει να το δείξουν ότι δεν έχουν καμία διάθεση να διακινδυνεύσουν και να χάσουν όλα αυτά που έχουν πετύχει μέχρι τώρα και είναι πολύ σημαντικά. 

Η χρονιά, τώρα ξεκίνησε…

Ακόμη δεν έχουμε διανύσει ούτε τους μισούς αγώνες…

Έχουμε παίξει τους 16 αγώνες κι έχουμε ακόμη 27 μπροστά μας… 

Έχουμε 20 ακόμη αγώνες για το πρωτάθλημα (10 κανονική διάρκεια και 10 play offs) και πρώτα ο Θεός, syn 7 αγώνες για το κύπελλο, αν θες να φτάσεις μέχρι τέλους σε αυτόν τον θεσμό και αποτελεί έναν στόχο που θέλεις να διεκδικήσεις και να κατακτήσεις.

Προχωράμε.

Προτεινόμενα Άρθρα