Μην μιλάς δεν είναι απαραίτητο…

από Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο… άλλος δρόμος για τον ΑΡΗ σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΜ και δεν αποτελεί ούτε καν σκέψη για τον Κάλας, αλλά σε κάθε περίπτωση αποτελεί το μόνιμο…μπαμπούλα της στοχευμένης αντιπολίτευσης

Όποιος εκπροσωπεί τον ΑΡΗ και μάλιστα δημόσια με συνεντεύξεις στα ΜΜΕ πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικός. Ο τομέας της επικοινωνίας είναι πάρα πολύ δύσκολος και αποδεδειγμένα το παραμικρό που μπορεί κάποιος να πει ή να μην πει μπορεί να δημιουργήσει αναστάτωση.

Ένα παραπάνω στον ΑΡΗ που πάντα υπάρχουν οι καλοθελητές που… ερμηνεύουν λόγια και πράξεις σύμφωνα με τα μικροσυμφέροντά τους και ενίοτε ανάλογα με τις προτιμήσεις τους σε διοικητικά πρόσωπα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Γιακουμίδης με μία τοποθέτησή του προκαλεί αντιδράσεις είτε γιατί δεν αντιλαμβάνεται την ανταπόκριση, που έχει μία δημόσια τοποθέτηση περί… απογραφής του κόσμου του ΑΡΗ, είτε γιατί δεν αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν να πιαστούν από μία φράση του για να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ομάδα και να αμφισβητήσουν τις προθέσεις, στην προκειμένη περίπτωση του Άλεξ Κάλας.

Η τοποθέτηση ότι ο ΑΡΗΣ έχει και άλλο δρόμο στην περίπτωση που δεν πετύχει την άνοδο είναι πέρα για πέρα άστοχη. Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ο… δρόμος που εννοεί ο κ. Γιακουμίδης είναι το θέμα που έχει αποκαλύψει εδώ και αρκετό καιρό το AllAboutARIS και έχει να κάνει με τις θέσεις ανόδου που θα προκύψουν από την Γ εθνική λόγω του εκούσιου υποβιβασμού ομάδων από την Β εθνική (πχ Νίκη Βόλου, ενώ υπάρχουν φήμες ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες ομάδες όπως ο ΟΦΗ). Δεν ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ ΑΦΜ και ακόμα και ως σκέψη να περνούσε από το μυαλό κάποιων δεν θα το επιτρέψει ο κόσμος του ΑΡΗ .

Στον ΑΡΗ το θέμα το ΑΦΜ χρησιμοποιήθηκε ξεκάθαρα τα τελευταία χρόνια για αντιπολιτευτικούς σκοπούς. Όποιος ήθελε να διαβάλλει την όποια διοίκηση διέρρεε ότι συζητάει με άλλη ομάδα με ΑΦΜ. Μία ήταν ο Γάζωρος, μια ήταν τα Γιαννιτσά, μια ήταν ο Αιγινιακός. Στην αρχή φυσικά οι…άσχετοι μιλούσαν και για Καλλιθέα, Απόλλων Σμύρνης. Μετά έμαθαν ότι ο νόμος κάνει λόγο για όμορο νομό. Με εξαίρεση τον Ψηφίδη, κανένας άλλος δεν έκανε καμία συζήτηση για ΑΦΜ, αλλά και να έκανε να μην σας πω τι θα έπαιρνε.

Ο ΑΡΗΣ πήγε στην Γ εθνική ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΑΦΜ και ξευτιλίσει τα 100 χρόνια της ιστορίας του. Νομίζω έγινα κατανοητός σε αυτό το κομμάτι, ότι δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ ΜΕ ΑΦΜ.

Επιστρέφω στον κ. Γιακουμίδη για να αντιληφθεί και ο ίδιος ότι είναι προτιμότερο να μην μιλάει όταν δεν έχει τίποτα απολύτως καινούριο να πει, γιατί το μόνο που καταφέρνει είναι να δίνει τροφή σε όσους τον περιμένουν στην γωνία. Καταρχήν επικοινωνιακά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ σε αυτή την κατάσταση που είναι ο ΑΡΗΣ να λες ότι υπάρχει και άλλος δρόμος αν δεν ανέβουμε. ΛΕΣ ΜΟΝΟ εφόσον βγήκες να μιλήσεις- ΟΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ. Είναι δύσκολο σπορ το επικοινωνιακό. Αφήστε στους ανθρώπους εντός (για να μην παρεξηγηθώ) της ομάδας που το ξέρουν.

Από την στιγμή που βγήκες να μιλήσεις όμως για 23η φορά μέσα σε 2 μήνες που ανέλαβες και μιλάς για… δεύτερο δρόμο αν δεν ανέβεις, πρέπει να πεις ποιος είναι αυτός για να μην δώσεις το δικαίωμα σε όσους στημένοι σε περιμένουν στην γωνία να κάνεις μία (ακόμα ) επικοινωνιακή γκέλα. Αν δεν θέλεις να αποκαλύψεις ποιος είναι ο δεύτερος δρόμος (που για μένα θα πρέπει να το πεις μόνο όταν το πετύχεις) ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ.

Ειδικά στον ΑΡΗ του σήμερα όλοι έχουν αντιληφθεί ότι ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ δεν μετράνε. Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα κατά την διάρκεια της χρονιάς. Από πέρσι τον Μάιο όλοι έχουν μείνει στα λόγια και μόνο αναφορικά με τα χρήματα που απαιτήθηκαν. ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ. Ο Κάλας που ήρθε και αποδεδειγμένα πληρώνει δεν χρειάζεται λόγια από όσους τον εκπροσωπούν. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Καλαιτζίδης το έχει αντιληφθεί και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που κάνει και…λάθη, όπως η μη παρουσία του στην συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με τον Ακροπόταμο. Εκεί όμως είναι θέμα επιλογής συνειδητής και οι λόγοι είναι ευνόητοι.

Στον ΑΡΗ πλέον ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ που έχουν να κάνουν με την ΑΝΟΔΟ της ομάδας. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ. Δεν φτάνει μόνο να πληρώνεις. Πρέπει και να κερδίζεις μέσα στο γήπεδο και να χάνουν και οι αντίπαλοι εδώ που φτάσαμε.

Επικεντρωθείτε σε αυτό και αφήστε τα ανούσια λόγια, που όχι μόνο δεν προσφέρουν τίποτα στην ενημέρωση του κόσμου, αλλά δημιουργούν συνεχώς προβλήματα. Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν φταίει ο κάθε συνάδελφος, που θέλει να καλύψει χρόνο στην εκπομπή του και φιλοξενεί έναν παράγοντα του ΑΡΗ με στόχο την ενημέρωση των ακροατών. Αυτό είναι αυτονόητο ότι πρέπει να συμβαίνει και να δίνεται ο λόγος στους ανθρώπους του ΑΡΗ. Αλλά όταν έχουν κάτι να πουν. Διαφορετικά όταν δεν έχεις κάτι να πεις, όπως λέει και το γνωστό άσμα ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ. Για να μην το ξεχνάτε, υπάρχει και το λινκ του άσματος στο τέλος του κειμένου…

ΥΓ1 Δεν είναι μόνο ο κ. Γιακουμίδης αυτός που έχει προβεί σε άστοχες δηλώσεις το τελευταίο διάστημα στο ποδοσφαιρικό τμήμα και για αυτό επέλεξα να τοποθετηθώ επί του θέματος με δεδομένη την άποψή μου, της καλής προαίρεσης τις τοποθετήσεις τους. Ελπίζω να αντιλαμβάνονται στο ποδοσφαιρικό τμήμα ποιοι ασκούν κριτική καλοπροαίρετα και με στόχο να διορθωθούν τα κακώς κείμενα και ποιοι ασκούν…κριτική με στόχο προσωπικά συμφέροντα. Τα τελευταία χρόνια λιγοστοί κατάφεραν να το ξεχωρίζουν και επειδή η δική μου η χολή έχει σπάσει το λέω στα ίσια ότι ξεκάθαρα πλέον δεν με ενδιαφέρει κιόλας επί προσωπικού. Άλλωστε όσοι δεν αποδέχονται την κριτική ΠΟΤΕ δεν απαντούν για τα θέματα στα οποία τους ασκείται κριτική. Συνήθως πετάνε την μπάλα στην κερκίδα για τα…κίνητρα της. Αυτό δεν αφορά φυσικά τον κ. Γιακουμίδη. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα…

ΥΓ2 Μαθαίνω εκπληκτικά πράγματα για την εκδήλωση για τα 100+1 χρόνια. Πέρα όμως από το γεγονός ότι θα γίνει σε μία αίθουσα πραγματικά από τις κορυφαίες στην Θεσσαλονίκη για ανάλογες περιπτώσεις, θα έπρεπε να συνυπολογιστούν και άλλα πράγματα. Ελπίζω να μην ισχύσουν τα όσα πληροφορούμαι περί 20ευρώ, αλλά κυρίως να μπορεί ο κάθε αθλητής του ΑΡΗ να παρακολουθήσει την εκδήλωση. Προλαβαίνετε την…γκέλα και να κάνετε ότι πρέπει για να μπει πχ ο Βεζένκοφ στην αίθουσα.

ΥΓ3 Κύριε Πρόεδρε του ΑΣ ο κόσμος του ΑΡΗ περιμένει το πόρισμα από την χρήση Γαλανού. Να δούμε πόσα ήταν τα έσοδα, πόσα τα έξοδα και ποιο είναι το τελικό…κουστούμι. Για να βγάλει ο κόσμος ξεκάθαρα τα συμπεράσματά του… παραστατικότατα! 

ΥΓ4 Καμία απολύτως αλλαγή δεν είδα στο αγωνιστικό από την πρώτη αγωνιστική μέχρι και το ματς με τον Ακροπόταμο. Ο ΑΡΗΣ παίζει το ίδιο ανούσιο παιχνίδι κατοχής που αν του βγουν οι φάσεις και συνήθως αυτό συμβαίνει κερδίζει, αλλά αν δεν του βγουν χάνει βαθμούς. Υπάρχουν βέβαια διαφορές στο υλικό. Δεν έχει καμία σχέση ο ΑΡΗΣ των πρώτων αγωνιστικών χωρίς Πόι, με τον ΑΡΗ των επόμενων παιχνιδιών με Πόι, Ατματζίδη κτλ και φυσικά τον ΑΡΗ του Ντομπρασίνοβιτς με όλες αυτές τις μεταγραφές. Έχει υποχρέωση ο Καλαιτζίδης στα 9 τελευταία παιχνίδια να δικαιώσει τον εαυτό του για τις επιλογές αυτές και να σώσει την χρονιά. Και την βελτίωση δεν την θέλω για να δω… ποδόσφαιρο. Αποτελέσματα θέλω και ας παίζω απλά…μπάλα.

ΥΓ5 Το Παλέ στα παιχνίδια με ΟΣΦΠ και ΠΑΟ πρέπει να είναι…ζίγκα. Με μία νίκη σε ένα από τα δυο αυτά παιχνίδια και φυσικά νίκη με Πανιώνιο εντός, ο ΑΡΗΣ θέλει και 2 στα 4 διπλά εκτός έδρας για να κατακτήσει την 3η θέση. 4 νίκες πιστεύω θα είναι αρκετές, στην χειρότερη για την 4η θέση, αλλά πολύ πιθανόν για την 3η. Τα ματς της ΑΕΚ με ΑΡΗ και ΠΑΟΚ επίσης θα κρίνουν πολλά…

Προτεινόμενα Άρθρα